![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#91 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Przemek
Model: focus mk1
Silnik: 1,6
Rocznik: 2004
|
A kiedy zaczął się problem? Tak z dnia na dzień, czy przy okazji "czegoś"?
Skoro winy był czujnik, to co działo się na starym, gdyby go też o dwa obroty odkręcić? Pytam, bo nie znalazłem nigdzie informacji, aby producent zalecał odkręcenie czujnika, a u siebie zmieniałem czujnik ze 3 razy i na każdym jest to samo. Wydaje mi się jednak, że odkręcenie nie naprawia usterki, tylko oko cieszy wskazówką w pionie, a to że silnik nie przegrzewa się (na podstawie temp. płynu wychodzącego z głowicy) w cale nie oznacza, że wszystko jest w porządku. Wg mnie w miejscu pomiaru temp, faktycznie jest ona za wysoka. |
|
|
|
|
|
#92 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Mirek
Model: FOcus
Silnik: 1.6
Rocznik: 2000
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-11-2014
Model: focus mk1
Silnik: 1,6 zetec se + lpg
Rocznik: 2003
|
Wyciągnięcie zwężki o której pisałem pare lat temu nie jest rozwiązaniem problemu. Po wymianie kilku rzeczy i zalaniu nowego płynu chłodzącego problem powrócił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
![]() Imię: Magda
Model: Focus mk1
Silnik: 1.6
Rocznik: 2003
|
Witam, obecnie mam taki problem z fordem Focus mk1 2003 benzyna, gaz.
Coś dziwnego dzieje się że wskazówka temp cieczy. Silnik się rozgrzewa, wskazówka na swoim miejscu... Zaczynam jazdę samochodem. W momencie osiągnięcia prędkości 80/100 km/H i 5 biegu,temperatura rośnie, chwilę zatrzyma się na czerwonym (albo nie dojdzie do czerwonego) i wraca do prawidłowego ustawienia. I tak co chwilę. Przy prędkości ok 110 zapala się pomarańczowa kontrolka (wykrzyknikGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) i znów, zwalniam i temp poprawna. Wymieniłam termostat, przewody od chłodnicy, czujniki temp. I nic to nie dało. Brak oznak uszkodzenia uszczelki głowicy. W trakcie tych ciekawych akcji z samochodem nic się nie dzieje, mogę normalnie jechać płyn się nie gotuję ciśnienie w zbiorniku poprawne. Jestem załamana, na chwilę obecną mechanik też Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#95 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-04-2022
Model: focus
Silnik: 1,6 16 v
Rocznik: 1999
|
Witam u mnie to była wina czujnika tego w głowicy za mocno wkręcony był aż go splaszczyło na końcu,odkręciłem dwa obroty i temperatura w normie 92c nawet przy 120km.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|