![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#91 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adam
Model: Focus MK3
Silnik: 1.5 TDCI
Rocznik: 2015
|
Mnie się udało dane maty kupić,
Więc warto szukać najlepszej oferty. Również warto szukać pod maty grzewcze uniwersalne 12v, Na pewno cena będzie bardziej atrakcyjna |
|
|
|
|
|
#92 |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Zarejestrowany: 15-08-2014
Model: exKa/Fusx2/Foc
Silnik: Brak informacji
Rocznik: Brak informacji
|
Przypominam że siedzenia z tyłu są rozkładane.
Zakładałem grzane fotele. Mam kupione uniwersalne maty z regulacją jak fotele przód i pomysł na kolejne auto. Miałem pomysł na założenie grzania tył, tak samo jak zrobienie grzanej kierownicy. Oba pomysły upadły na etapie projektowym. Kanapa tył ma zupełnie inną budowę, niż fotele przód, więc zdejmowanie tapicerki nie będzie łatwe. |
|
|
|
|
|
#93 |
|
ford::average
![]() Imię: Grzegorz
Model: Focus MK3.5 ST-line kombi
Silnik: 1.5 / 182
Rocznik: 2017/2018
|
Nie ma większego problemu ze ściąganiem obić na tylnej kanapie.
swojego czasu jak montowałem podłokietnik w tylnej kanapie swojego ST-line to robiłem przekładkę z titanium, chłopaki od tapicerki ogarnęli to w jeden dzień z przekładką i obszyciem podłokietnika maty można rozdzielić, wyprowadzić przewody i połączyć np. pod kanapom ;-) |
|
|
|
|
|
#94 | |
|
![]() Zarejestrowany: 18-12-2009
Model: Focus MK3FL
Silnik: 1,0
|
Cytat:
Mój panel - bez opcji grzanych foteli, jest z HS CAN, ten który udało mi się znaleźć tylko z HS. W środku też oczywiście się różnią, tak jak to pokazał kolega czuba05 na czwartym zdjęciu w poście #83 tego wątku. U mnie sytuacja jest o tyle inna od opisywanych wcześniej w tym wątku, że gdy podłączę panel z grzaniem siedzeń to nie świeci się nic w środku na desce i konsoli centralnej - totalnie ciemno, ale nie wybija mi żadnego bezpiecznika. Po wpięciu starego panelu wszystko wraca do normy i działa. Macie jakiś pomysł? Może ktoś ma panel z HS CAN z grzaną przednia szybą i chciałby się zamienić na taki bez CAN? |
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
|
Cytat:
Jeśli cię to ratuje, to ja mam panel z HS-CAN, manualny, grzane fotele, ale bez grzanej przedniej szyby. Widzę że myk jest taki z tymi panelami, że jak ma magistralę CAN, to nie potrzeba dodatkowej lini od podświetlenia (Patrz linia 17 która jest zwierana i wywala bezpiecznik.) po prostu moduł wykrywa swoja obecność po magistrali CAN i się podświetla. Jeśli masz Magistralę CAN podciągniętą do panelu (NIEBIESKA WTYCZKA pin 5 i 6), a masz panel bez CAN w środku, to musisz kategorycznie wypiąć te piny z wtyczki. wtedy rozwiążesz swój problem. Wewnątrz panelu bez CAN sa kondensatory na lini, i one zwierają linie CAN wywalając komunikację na magistrali MS CAN, przez to nie masz nic na IPC, na SYNCU i wszystkim co na niej pracuje. ( sprawdzone Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) wiec dwa rozwiązania. dostać panel z CAN w odpowiedniej wersji. zamienić na WITHOUT CAN, podciągnąc linię 17 do niebieskiej wtyczki, wypiąć z Niebieskiej wtyczki CAN pin 5 i 6. Wkodować w DIRECT CONFIG BCM, pozycja BCM CONFIGURATION DE00 -> CLIMATE SYSTEM -> ustawić MANUAL AC (zapewne masz MANUAL CAN AC). |
|
|
|
|
|
|
#96 | ||
|
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
|
#97 |
|
|
Panel klimatyzacji NIEBIESKA WTYCZKA pin nr 17 -> Do BCM złacze oznaczone C8 (oznaczenie na obudowie) również do pinu 17, dopiąć się do kabli już tam istniejących.
|
|
|
|
|
|
#98 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Adrian
Model: Focus
Silnik: 2.0
Rocznik: 2016
|
Cześć,
Ford focus mk3 2016r Chce dołożyć grzane fotele , czy orientuje się ktoś czy wiazka jest pod nie czy trzeba dorabiać. W bagażniku nie ma nóżek na bezpiecznikach od grzanych foteli. |
|
|
|
|
|
#100 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
Model: Focus mk4
Silnik: 1.5L EcoBoost /150KM
Rocznik: 2019
|
Zależy od wersji wyposażenia.
Titanium ma szansę mieć, w niższych wersjach koledzy dokładali wiązkę Pozdrawiam
------------------------------------------------------------------ INSTRUKCJE.pdf / nowy eTIS / chemia_Forda / Ostatnio edytowane przez arturek ; 05-10-2025 o 21:14 |
|
|
|
![]() |
|
|
|