![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#91 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 09-09-2017
Model: -
Silnik: -
Rocznik: -
|
Albo otworzyli na tydzień. Wcześniej była zamknięta 15.01-19.02, a teraz info z piątku, że na kolejne 5 tygodni.
Ostatnio edytowane przez Lan ; 28-02-2021 o 18:06 |
|
|
|
|
|
#92 | |
|
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford Focus MK4
Silnik: 1.5
Rocznik: 2020
|
Cytat:
A trzeba było brać z placu... |
|
|
|
|
|
|
#93 |
|
ford::average
![]() Imię: Dawid
Model: Focus MK4 HB ST-Line
Silnik: 2.0 EcoBlue AT8
Rocznik: 2021
|
"The Ford Saarlouis Assembly Plant in Germany, where the Ford Focus is produced, has been hit particularly hard and will now remain shut down for an additional five weeks."
Tłumacz goolge: "Fabryka Forda Saarlouis w Niemczech, w której produkowany jest Ford Focus, ucierpiała szczególnie mocno i teraz pozostanie zamknięta przez dodatkowe pięć tygodni." "will now remain shut down" jak to rozumiem jako pozostanie zamknięta a nie zostanie ponownie zamknięta? Jeśli to prawda to ja rezygnuję. W umowie mam zadatek ale termin odbioru 28.02.2021(dziś) powinni oddać kasę bez problemu? |
|
|
|
|
|
#94 |
|
|
Nie czepiałbym się słówek, bo to może być tłumaczenie z niemieckiego. Nie widziałem żadnych informacji, żeby fabryka nie pracowała 19-26.02. Ludzie wyżej pisali, że fabryka działa, więc wg. mnie Twoje auto jest gotowe.
W umowie jest podana data i zapis, że dealer ma do miesiąca extra na dostarczenie Tobie samochodu (przynajmniej w mojej tak jest). Ale jeśli ta informacja o zamkniętej fabryce jest prawdziwa, to jeśli się teraz nie wyprodukował, to w marcu na pewno nie dostaniesz - nie powinno być najmniejszego problemu z oddaniem kasy. Poczekałbym do jutra na potwierdzenie informacji, pewnie więcej mediów o tym napisze, jeśli to prawda. (info znalazłem pierwotnie na angielskim forum focusa) EDIT: W innych markach prawdopodobnie są podobne problemy, no może nie aż takie, bo Ford, szczególnie w Saarlouis mega skopał. Tak z ciekawości, jak nie Focus to inna marka? Czy coś z placu? Ostatnio edytowane przez Lan ; 28-02-2021 o 19:52 |
|
|
|
|
|
#95 |
|
|
Raczej coś z placu. Potrzebuje już auto. Od września jeżdżę Laguna 1 w LPG , do pracy mam 120KM w jedną stronę i czuję że to auto już nie daje rady. Przed Focusem przymierzałem się trochę do BMW seria 3 , tyle że trzeba wdać około 140 000zł a to już się robi sporo ...
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
![]() Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 St-line
Silnik: 1.0 Ecoboost 100km
Rocznik: 2019
|
To chyba jakiś mało śmieszny żart... Ogólnie mam podobny problem co
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
, mój obecny samochód nadaje się tylko w jedno miejsce, koniec kwietnia był dla mnie datą graniczną, a tu się okazuje, że do początku kwietnia fabryka ma być znowu zamknięta - co z góry eliminuje kwietniową datę dostawy. Pozostanie mi się bujać z tą myślą i przerzucić się w końcu na uberka, albo wymusić od sprzedawcy zwrot zaliczki ("o ile to jest w ogóle możliwe przed upłynięciem daty dostawy?") i wybór czegoś innego. Nawiasem mówiąc sytuacja w której czekacie od października/listopada i nie ma żadnej informacji zwrotnej jest w moim odczuciu mówiąc lekko mało komfortowa, a takie traktowanie klienta jest mało profesjonalne. Ja osobiście lubię jak wiem na czym stoję. Wolałbym wiedzieć, że auto zostanie wyprodukowane dnia X nawet jeżeli ta data produkcji będzie oddalona orientacyjnie o 3 miesiące niż pozostać z wielką niewiadomą.
Jeżeli chodzi o auto z placu, nie miałbym problemu żeby coś wybrać jeżeli byłoby coś zbliżonego do mojej konfiguracji, niestety nic takiego na ten moment nie znalazłem. |
|
|
|
|
|
#97 |
|
|
Prawda, to jest niepoważne, że dealer nie potrafi/nie może powiedzieć po prostu, że fabryka zamknięta i nie są w stanie powiedzieć kiedy auto będzie, ale na pewno nie wcześniej niż X.
Chyba, że naprawdę nie wiedzą nawet, że jest zamknięta co jest chyba jeszcze gorsze. |
|
|
|
|
|
#98 |
|
|
Mój się nie wyprodukował.
|
|
|
|
|
|
#99 | |
|
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford Focus MK4
Silnik: 1.5
Rocznik: 2020
|
Cytat:
Dawid daj znać jak będziesz postępował dalej. Nie jestem czarnowidzem ale wygląda na to, że za 3 miesiące czeka mnie podobna akcja. |
|
|
|
|
|
|
#100 | |
|
![]() Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 St-line
Silnik: 1.0 Ecoboost 100km