![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#91 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 21-07-2010
Model: Smax
Silnik: TDCi 2,0
Rocznik: 2009
|
Panowie, jest przecież możliwość sprawdzenia bez dodatkowych kosztów czy moduł jest zaprogramowany.
Wystarczy podpiąć cokolwiek pod instalację elektryczną od haka (przyczepę, uchwyt rowerowy itp.) i zobaczyć czy działają tylne czujniki parkowania – poprawnie zaprogramowany moduł, po wykryciu obciążenia w instalacji powinien deaktywować tylne czujniki parkowania. Podobnie sprawa wygląda ze światłem przeciwmgielnym. Poprawnie zaprogramowany moduł, po wykryciu obciążenia w instalacji powinien odłączyć zasilanie światła przeciwmgielnego w samochodzie podczas, gdy światło przeciwmgielne w przyczepie/ uchwycie rowerowym powinno normalnie działać. Zastanawiam się również czy zmiana kształtu haka/kuli (kupiłeś z hakiem Bosala a teraz masz hak prod. Słupsk) może mieć wpływ na poprawność działania czujników cofania. |
|
|
|
|
|
#92 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 04-11-2008
Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
|
Ok,to po robocie podłącze samą elektrykę i zobacze czy sie wyłączą czujniki automatycznie...
Też nie wiem czy elektryka i kształt kuli innej ma wpływ na ich działanie...
|
|
|
#93 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 30-03-2005
Model: Ford FocusII FL Kombi
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2008
|
Ja właśnie wczoraj montowałem hak i wiązkę do Focusa II kombi i nie ma problemu.
Wiązka Westfalia, hak forda całość wyszła mnie około 950 zł i sam sobie zamontowałem Czas montażu około 4,5 godziny - trzeba wyciągnąć wszystkie plastiki z bagażnika
|
|
|
#94 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jarecki
Model: mk4 mondeo Titanium
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2007
|
zbieram sie do montażu haka w MONDEO mk4 hatchback kupiłem Westfalię oryginalny hak ford-owski z odpinana kulą bez instalacji.
Pytania: 1. czy montował ktoś z Was instalacje z modułem uniwersalna do fordów i jak to sie sprawuje? 2. czy ktoś z Was użytkowników takiego haka na hatchbacku może mi potwierdzić czy po odpieciu kuli widoczne sa elementy haka z pod zderzaka? link do zdjecia [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
#95 |
|
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
|
Zmień adresata .(forum MK4) .
|
|
|
|
#96 |
|
![]() Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
|
Czy ktoś mówił że wypinany hak do maxia może być tańszy >.........[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
wygląda że może bo ceny spadają .
|
|
|
|
#97 |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: S-Max FL +Mondeo5Vig
Silnik: 2.0TDCi 140KM +180KM
Rocznik: 09.2010 +08.2017
|
Fajny bo łatwo wypinany
Niefajny bo zbyt łatwo - bez kluczyka - złodziej się znajdzie... |
|
|
|
|
|
#98 | ||
|
ford::average
![]() Imię: Przemek
Model: S-max Titanium+ DVD 7"
Silnik: 2.0 TDCI 143KM
Rocznik: '06 i nadal jeżdzi! :)
|
Cytat:
Cytat:
Zastanawia mnie jedna rzecz: czy ktoś z Was zamierza jeździć z wpiętą kulą na stałe?? (poza okresem holowania czegokolwiek np? - w czasie holowania raczej nikt kuli nie ukradnie...) -bo powiem szczerze: nie chcę wkładać przysłowiowego kija w mrowisko ... ale teoria chronienia tylnego zderzaka (tyłu s-maxa) za pomocą haka - to tak jak zakładanie orurowania z przodu w S-Maxie... po prostu szpeci! - S-Max nie jest stylistycznie brzydkim autem (... multipla itp...) a jeśli ktoś Wam 'wjedzie' w zadek - cóż zdarzyć się każdemu może - ale to on 'płaci' i uważam że 'dmuchanie na zimne' poprzez oszpecanie 'nagim hakiem' naszych quazi sportowych furek - to brak gustu... (sorry Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ) a jak będzie komukolwiek pisana nieprzyjemność 'wjazdu w zad' - to i hak i płyta podwoziowa (podłogowa) dostanie w kość - a ktokolwiek, komu ktoś inny wjechał w hak - sprawdził tenże hak po tym zdarzeniu pod względem wytrzymałości do holowania np załadowanej lawety lub fajnej łodzi motorowej czy wypasionego kampingu ...?? Moim skromnym zdaniem na co-dzień miejsce haka to skrytka w naszym bagażniku -a w czasie holowania -> wówczas życzę czerpania przyjemności z funkcjonalności (a przy tym także niemałej masy) naszych Sport-Activate-Van's. -> pozdrawiam!!! XPrzemo Ostatnio edytowane przez pxl ; 18-10-2012 o 16:03 |
||
|
|
|
|
|
#99 |
|
ford::professional
![]() Imię: Piotr
Model: S-Max FL +Mondeo5Vig
Silnik: 2.0TDCi 140KM +180KM
Rocznik: 09.2010 +08.2017
|
pxl, nie każdy ma dyfuzor! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Też mi się nie podoba kawał druta wygięty w łuk wystający spod zderzaka i gdybym miał hak pewnie nie jeździłbym z nim na stałe. A jednak jakieś zabezpieczenie przed zajumaniem by się przydało |
|
|
|
|
|
#100 |
|
![]() Zarejestrowany: 04-11-2008
Model: S-max Titanium S 163KM (na razie)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2012
|
No ja tak właśnie zrobiłem nie dawno...wypiełem/odkręciłem kulę od haka,bo teraz nic nie ciągam i mam wkońcu pełną ciszę przy załączonych czujnikach cofania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
|
| Tagi |
| hak holowniczy |
|
|