![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
| Zobacz wyniki ankiety: Czy jesteś zadowolony z wymiany projektorów ? Czy polecił być taką wymianę innym ? | |||
| Tak, polecam. |
|
67 | 41.88% |
| Nie, odradzam. |
|
3 | 1.88% |
| Jeszcze tego nie zrobiłem ale widzę taką potrzebę. |
|
74 | 46.25% |
| Jeszcze tego nie zrobiłem i nie widzę sensu. |
|
16 | 10.00% |
| Głosujących: 160. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1001 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2012
|
Ja podejrzewam że koledze chodziło o osłony soczewki, te takie srebrne które widać na zewnątrz lampy. I to tak, jest do kupienia bez problemu. Natomiast to czego ja potrzebuję to te takie niebieskie plastiki z których wystają wkręty do mocowania soczewki.
|
|
|
|
|
|
#1002 |
|
ford::average
![]() Imię: Poluś
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2.2 200KM
Rocznik: 2011
|
jak kolego, poradziłeś sobie?
|
|
|
|
|
|
#1003 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1004 |
|
|
Cześć,
Słuchajcie, udało mi się nabyć jedną sztukę tego niebieskiego plastiku. Wychodzi na to że aby zamontować soczewkę Hella gen 3r, należy przyciąć ten plastik po obwodzie. Tam są 3 takie miejsca które oznaczyłem na zdjęciu, gdzie jak przetnę to ten plastik będzie trzymał się wyłącznie na takim cieniutkim kawałku na dole. Zastanawiam się czy to nie trzaśnie i będzie stabilne. Chyba że spróbuję na tyle minimalnie przyciąć żeby tego zupełnie nie przeciąć i może jakoś soczewka wejdzie bo w sumie dużo jej nie brakuje. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. A i jeszcze takie może głupie pytanie. Czy soczewki są kierunkowe tzn czy ma znaczenie którą gdzie zamontuję czy może obie są identyczne i nie ma znaczenia którą dam na prawą a którą na lewą stronę? Wizualnie różnic nie widzę ale może jest różnica w ukształtowaniu odbłyśnika której nie dostrzegam. Ostatnio edytowane przez dizel1982 ; 22-10-2020 o 11:57 |
|
|
|
|
|
#1005 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1006 |
|
|
Ja mam dremela. Więc moment to przytnę.
|
|
|
|
|
|
#1007 |
|
|
Panowie, czy ktoś byłby mi w stanie powiedzieć, czy jak soczewka wejdzie mi w ten niebieski plastik tylko ile na poniższym zdjęciu to będzie ok czy powinienem docinać żeby weszła jeszcze głębiej?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#1008 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1009 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1010 | |
|
![]() Imię: Krzysztof
Rocznik: 2013
|
Cytat:
Przeglądam sobie ten temat już od dłuższego czasu. Jestem właścicielem mondeo mk4 z przebiegiem 240 tysięcy. Auto w moim posiadaniu od nowości. Niedawno wymieniałem żarniki bo jeden zaczął już świecić na różowo i właśnie zmartwił mnie widok odbłyśnika. Był już po prostu wypalony. Jak już wspomniałem, przeczytałem ten temat cały. Wiem że można wymieniać soczewki na inne itd. Nie chcę się za bardzo w to bawić tym bardziej że samochód prawdopodobnie za rok będę chciał sprzedać. W najgorszym razie kupię po prostu regenerowane oryginalne ale właśnie trafiłem na ten post, zadzwoniłem do firmy z Gdańska i też proponowali mi odbłyśniki metalowe. Mam do Was pytanie. Czy ktoś już takie montował? Jak to pasuje? Trzeba coś przerabiać? Sprzedawca powiedział że nie pasują na zasadzie P&P i dlatego chcę wiedzieć co tam dokładnie trzeba przerobić bo nie miał czasu mi tłumaczyć przez telefon. Proszę o kontakt jeżeli ktoś już montował odbłyśniki z tej firmy. Pozdrawiam. |
|
|
|
|
![]() |
|
|
|