![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1071 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-04-2010
Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
|
Ja się tylko zastanawiam co ma TMC do aktualizacji on-line. Przecież TMC powinno ściągać informacje z radia a u mnie nawet to nie działa. W Passacie miałem nawigację bez możliwości podłączenia internetu czy nawet telefonu i TMC działało bez żadnej gimnastyki w ustawieniach. W Fordzie nie wiem co mam zrobić, żeby w końcu uaktywnić TMC, o wi-fi już nawet nie marzę.
|
|
|
|
|
|
#1072 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 02-09-2015
Model: Ford Mondeo MK5 (LB)
Silnik: 1.5L EB 160KM A6
Rocznik: 2015
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1073 | |
|
|
Cytat:
Jeszcze jedna sprawa: przy programowaniu trasy chcę ustawić punkt pośredni ale nie jego dokładny adres tylko mniej więcej jakąś miejscowość aby navi poprowadziła mnie drogą, którą sam wybiorę. System jednak albo chce dokładny adres punktu pośredniego albo jest opcja "centrum miasta", która jest w tym wypadku bez sensu. ktoś to rozpracował? Ostatnio edytowane przez kruger ; 22-02-2016 o 21:43 |
|
|
|
|
|
|
#1074 |
|
![]() Zarejestrowany: 08-09-2011
Model: MK5 TITANIUM
Silnik: 1.5 EB 160KM A6
Rocznik: 2016
|
ALARM (thatcham)
Powiedzcie mi czy też tak macie. Zamykam MDO w "pełnej ochronie" z otwartymi drzwiami np. tylnymi. Mondek się zamyka diody się zapalają (normalnie) i nic! żadnego komunikatu, sygnału dźwiękowego nie ma. Odczekałem nawet parę chwil, odsunąłem się od samochodu (myśląc że może ma to coś wspólnego z kluczykiem w kieszeni - system bezkluczykowy). Podszedłem z powrotem otworzyłem na szerz niedomknięte drzwi i nic. Alarm nie zadziałał. W moim poprzednim MK4 w przypadku niedomknięcia drzwi i uruchomienia alarmu od razu dostałem sygnał ostrzegawczy syreną że obwód się nie zamknął. Czy w MK5 coś się zmieniło. Dodam tylko, że alarm na pewno działa ponieważ zrobiłem inną próbę z otwartą przednią szybą i włożyłem rękę do środka w okolice czujników (lusterko wsteczne) i zaczął piskliwie wyć. Sprawdzał ktoś już u siebie alarm? Ostatnio edytowane przez gandolfinek ; 26-02-2016 o 11:11 |
|
|
|
|
|
#1075 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adrian
Model: Mondeo mk5 Titanium -> Mondeo Mk4 Titanium
Silnik: 2.0 TDCi 150KM -> 180KM by tedi_k
Rocznik: 2014
|
Witam, macie może taki oto kwiatek w swoich Mk5 ? Bo mnie chyba zaraz krew zaleje co do jakości montażu...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.DSC_0187.jpg
DSC_0188.jpg |
|
|
|
|
|
#1076 |
|
![]() Zarejestrowany: 29-08-2012
Model: Volvo V90 T8
Silnik: 2.0 T8 390KM
Rocznik: 2019
|
No nieźle... jak się tego nie da wcisnąć na miejsce to reklamuj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1994 Peugeot 106 1.1 60KM -> 2003 Mazda 6 GY 1.8 120KM -> 2007 Ford Mondeo Mk4 1.8TDCi 125KM Titanium HB -> 2015 Ford Mondeo Mk5 2.0TDCi 150KM Titanium X Kombi -> 2019 Volvo V90 T8 Inscription 390KM |
|
|
|
|
|
#1077 |
|
ford::professional
![]() Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
|
żenada aż zobaczę u siebie ale raczej jest ok bo takiego babola bym zauważył .
|
|
|
|
|
|
#1078 | |
|
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI
|
W temacie TMC/internet aktualizacje:
1. Jeśli utrudnienia pojawiają się na wyznaczonej trasie (mam na myśli utrudnienia pobierane z wykorzystaniem TMC) to jest to wyświetlane na ekranie z opcjami: Ignoruj, unikaj (czyli przelicz trasę a pominięciem odcinka) - tak to działa, sprawdzone u mnie 2. Nie zauważyłem aby COKOLWIEK było ściągane z neta. Wszystkie utrudnienia pochodza z TMC. Przetestowałem przez ostatnie kilka dni zainspirowany naszą dyskusją. Zastanawiam się dlaczego niektóre ikony utrudnień mają napis TMC a inne nie, ale pozostaje pewnym, że są ściągane przez TMC (jeździłem z włączonym dostępe do net-a i bez - dokładnie tak samo to działa). Ogólnie on-line to nie jest, ale tych komunikatów TMC jest całkiem sporo i we Wrocławiu mówiły one np. o okresowych "spowolnieniach ruchu" tak w naszym systemie eufemistycznie nazywa się "totalne zatwardzenie" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bump: Cytat:
Wolałbym mieć w tym momencie klasyczne "pik pik" ale pewnie Unia zabrania Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Efekt: zdarzyło mi się zostawić otwarte auto bo nie zauważyłem że potomek drzwi nie zamknął. Ciekawe jest też to o tyle, że jeśli w takim stanie zamkniesz samochód (domkniesz drzwi) to alarm/zamek automatycznie zadziała tzn. uzbroi się. |
|
|
|
|
|
|
#1079 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1080 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 05-06-2013
Model: mondeo
Silnik: 2,0 180km
Rocznik: 2016
|
navi to totalna padaczka za gruba kase . moglem jej nie brac Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
dzis w dobie tabletow i np nc go mozesz miec w aucie wszytsko poczta , siec , tv , total multimedia a jak sparujesz z obd to jeszcze tablet pokaze ci parametry silnika . jak sie wkur....... to ja wyjme i adaptuje w to miejsce cos z seri note . obecny system jest lekko stary delikatnie rzecz ujmujac. ciekawe jak w synch 3 dadza podzialke ekranu 800x600 i adroid 3.0 4.0 ? rozwazania nad Dabem i zasiegiem a tym czasem - w aucie poprzez siec i bt slucham austyjackiego radia kiedy mam ochote . wiec nie dajmy sie zwariowac pseudonowinkami . szkoda gadac jak ktos ma dylemat nie kupowac . Ostatnio edytowane przez avio ; 26-02-2016 o 16:08 |
|
|
|