![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#101 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Przemek
Model: Ford Focus Kombi
Silnik: 1.8 TDDi
Rocznik: 1999
|
takie gumowe oringi z filtrem dostałes??
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
![]() Zarejestrowany: 01-07-2012
Model: mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Pozwolę sobie wrócić do tematu. Dzisiaj spotkała mnie niemiła niespodzianka - silnik zgasł podczas jazdy na parkingu i nie chciał odpalić. Nie kręcił rozrusznik, a zamiast przebiegu pokazały się poziome kreski. Myślałem, że może akumulator, ale wykluczyłem to. Zaryzykowałem i zakręciłem nim na zapych, odpalił na moment i zgasł. Gdzieś na necie znalałem info, że to może zegary (a niedawno wymieniałem żarówki), więc zdemontowałem zegary, po ponownym podpięciu wtyczki rozrusznik zakręcił, a silnik odpalił (przed odpaleniem pojawił się przebieg na liczniku). Jednak po kilku minutach zgasł... Kelejne odpinanie wtyczki zegarów już nic nie dało. Po pchnięciu auta i zakręceniu silnikiem odpala na moment i gaśnie. Drugi kluczyk też nie pomaga. Co to może być?
|
|
|
|
|
|
#103 |
|
FCP member
![]() Imię: Piotr
Model: Focus
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2016
|
Nie łączyłbym problemu z licznikiem - ja jak przerabiałem swój na tarcze indiglo, jeździłem bez niego i silnik palił. Problem może leżeć gdzie indziej np w immobiliserze albo samej pompie. Na początek dobrze by było go podpiąć pod kompa. W jaki sposób wykluczyłeś akumulator? Próbowałeś na innym o podobnej mocy?
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
|
Może rozłączenie licznika jakoś zresetowało immobilaizer? Dlatego to opisałem. Jeśli chodzi o aku, to podpiąłem inny na kablach. Poza tym kiedy po obróceniu silnika pojawiły się dane na liczniku, to bez problemu zakręcił i odpalił...
Jak już chodził przez te kilka minut, to chodził ładnie, cicho, równo, normalnie. A z tego co czytałem o awariach pompy, to raczej objaw jest taki, że kręci ale nie odpala, a tu coś blokuje start rozrusznika :/ |
|
|
|
|
|
#105 |
|
![]() Imię: Dawid
Model: Focus
Silnik: 1800 TDDI
Rocznik: 1999
|
Czujnik położenia wału , pompa ja tak z czujnikiem miałem i nie chciał odpalić , zrzuć klemy z akumulatora na 5 min i spróbuj odpalić po tym czasie po założeniu klem, ja bym jeszcze radził podpiąć pod komputer czy nie wypluje jakiś błędów.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#106 |
|
|
Komputer nie chce się połączyć z autem, więc wychodzi na to, że nie ma zasilania.
Auto odpaliło po przeczyszczeniu mas i przejrzeniu wtyczek i bezpieczników Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez trutenka ; 26-04-2017 o 21:48 |
|
|
|
|
|
#107 |
|
![]() Zarejestrowany: 28-08-2013
Model: Szukam
Silnik: 2
Rocznik: 2
|
Witam. Wracając autostradą chciałem go mocniej na 4 biegu przeciągnąć i kontrolka od świec zaczęła mrugać ,auto zgasło i nie odpala już. Ten co nas zholował spróbował odpalić na tzw. "plaka" i odpalił. Po zgaszeniu już nie.
Pompa, czujnik jakiś , świece? - coś o zaworku jakimś gadał ten z pomocy drogowej. Da się coś samemu sprawdzić ,bo z racji daty jaką mamy to w czwartek dopiero jakiś mechanik będzie dostępny choć może nawet po Nowym Roku dopiero. Focus 1.8 TDDi 1999. |
|
|
|
|
|
#108 |
|
ford::expert
![]() Imię: Piotr
Model: Audi A4 TDI,Fiesta
Silnik: 2L 150 KM,1,25-82 KM
Rocznik: 2014,2014
|
Pompa,wtryski.turbo, itd.na pewno problem układu wtryskowego.
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
ford::professional
![]() Imię: Marcin
Model: Ford fiesta mk4, mondeo mk4
Silnik: 1.8MTDI/170KM 2.0TDCI/140KM