![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#101 |
|
Jeżdże Toyotą :-)
![]() Imię: Grzegorz
Model: FF II,5 MK2 hb + FF III,5 hb
Silnik: 1.6b duratec/1.5eb
Rocznik: 2010/2017
|
kup sobie poniedziałkowy AutoSwiat z 13/03 a tam testy opon letnich.
jak nie ma w kiosku to zamów przez nexto wersję archiwalną w pdf. Pamietaj ze dobre ceny półki premium mają największe obniżki marketingowe, reszta nie ma z czego opuszczać lub nie ma budżetu. Poleciłbym Continental Contipremium 4ka lub 5ka, nie kupuj starszych niż 2 lata. Inne opony np; Nokian są produkowane w Rosji, Goodyear w Polsce. Nokian trzeba umieć założyć mają twardy rant i nie każdy potrafi je założyć, poza tym wykonanie Nokiana to 3 liga w porównaniu do np. Goodyeara czy Continentala (mi się trafiały z produkcji Portugalia oraz Słowenia) ja kupowalem tutaj i takie. [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] zapakowane przychodzą kurierem - bez problemu, gwarancja mailem
-- GrzegorzMX --Zauważyłem schyłek motoryzacji, gdyż coraz więcej samochodów zaczyna mi się podobać (nawet niektóre francuskie) Ostatnio edytowane przez Grzegorz MX ; 17-03-2017 o 17:55 Powód: dodatki |
|
|
|
|
|
#102 | ||
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomasz
Model: Focus mk1
Silnik: 1.8
Rocznik: 1999
|
Cytat:
Cytat:
W kwesti ContiEcoContact 5 to po przejechaniu ok. 15 kkm wybuliło mi jedną i oczywiście producent nie uznał reklamacji. Do tego wrażenia z jazdy takie sobie. Niczym szczególnym się nie wyróżniały wśród opon z klasy premium. Może jedynie tym, że na mokrym trzeba było uważać. Tu znacznie lepsze są IMHO Pirelli P1. No ich raczej nie "wybulwia" Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
||
|
|
|
|
|
#103 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 29-12-2011
Model: Focus mk2 fl
Silnik: 2.0 Tdci 136 km
Rocznik: 2008
|
Też polecę Dunlopy , co prawda ja mam wyższy model , Sport Maxxy RT 2 , ale moja mama i kuzyn jeżdżą na Bluresponse i mogę polecić . Chyba że kogoś stać na Pirelli .
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
ford::average
![]() Imię: Przemek
Model: Focus
Silnik: 1.6 benzyna
Rocznik: 2005
|
Są testy opon letnich w necie w tym rozmiarze. Co roku robi je niemieckie ADAC, swoje testy co roku robi także Auto Bild, czyli w PL Auto Świat. I tam już mają przetestowane większość opon pod każdym kątem (sucho, mokro, aquaplaning, głośność, opory toczenia itd.)
Tu masz link do testu ADAC 2017 [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Pierwsza 4 według testu to: 1. Pirelli Cinturato P1 Verde, 2. Bridgestone Turanza T001, 3. Continental ContiPremiumContact 5, 4. Goodyear EffecientGrip Performance. Oczywiście to marki premium, więc jeśli cię stać, to masz odpowiedź, które są najlepsze. W dalszej kolejności polecałbym Dunlopy i Nokiany. A jak nie wierzysz testom, to możesz wejść na stronę oponeo.pl [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i tam masz ranking opon według opinii i ocen użytkowników, którzy je kupili. 1. Goodyear Efficientgrip Performance 2. Continental ContiPremiumContact 5 3. Dunlop SP Sport Bluresponse 4. Nokian H 5. Fulda EcoControl HP |
|
|
|
|
|
#105 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Arkadiusz
Model: Focus Mk2 FL
Silnik: 1.6 diesel
|
Dziękuję za odpowiedzi.
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
![]() Zarejestrowany: 07-12-2012
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 Benzyna 100km
Rocznik: 2006
|
Pirelli w oponeo tansze o około 20 zl od dunlopów...zalezy od dnia bo ceny się wahają
|
|
|
|
|
|
#107 | |
|
![]() Imię: Arkadiusz
Model: Focus Mk2 FL
Silnik: 1.6 diesel
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995
|
Ja kupowałem uniroyal rainexpert 3 i nie narzekam. Cena na alledrogo 670zł komplet
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
![]() Zarejestrowany: 07-12-2012
Model: Ford Focus
Silnik: 1.6 Benzyna 100km
Rocznik: 2006
|
Ja tak jak pisałem mam dunlopy i jestem zadowolony, a o Pirelli pisalem bo ktoś pisał ze są droższe. Z resztą z cenami jest różnie. Ja kupowalem przez neta za 216 za sztuke a jak pytalem w serwisie oponiarskim to chcieli 380 za sztuke masakra.
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford Focus mk2 FL
Silnik: 1.6 PB 100km
|
Cześć Wszystkim.
Mam podobny dylemat jakie oponki kupić na nowy sezon cena +/- 700 za komplet. Myślałem nad Hankookami Kinergy lub Fuldą Ecocontrol chyba że macie jakieś inne propozycje, rozmiar jak w temacie. |
|
|
|
![]() |
|
|
|