![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#101 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 25-04-2016
Model: Mondeo mk5
Silnik: 2.0 EB 260 KM / 415 nm by heko
Rocznik: 2015
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
A to przepraszam, wychodzi na to że źle was zrozumiałem. Więc jak rozumiem, część z was nie ma żadnej informacji na nawigacji, a jedynie wyświetla się na zegarach. Mi faktycznie na zegarach absolutnie nie wyświetla się informacja z nawi dot. prędkości, a jedynie odczytywanie znaków - czyli prędkość i zakaz wyprzedzania. Jedyne co mi przychodzi w obecnej sytuacji do głowy, to wersja sync2. Wejdźcie proszę w info o systemie i napiszcie jaką macie wersje nawigacji i jaką wersje softu. Ja mam navi: 4.6.6 , a system: 3.08.15128 rev2 Być może skanbis gdy aktywował mi nawigację, ograł jakiś nowszy soft ? Aktualnie wgrywam system na 3.08.15128 rev 4 i wyczytałem na necie że nawigacja wskoczy na wersję 6.X.X. |
|
|
|
|
|
#102 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tomi
Model: FUSION 4x4
Silnik: 2.0EB
Rocznik: 2020
|
Cytat:
Ciekawe dlaczego u Michała tego nie ma .........
|
|
|
|
#103 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI
|
Ja mam dokładnie tak:
wersja ccpu s/w: 3.08.15128.EA.PRODUCT wersja oprogr. nawigacji: 4.66.5 wersja banku danych map: F5 Najlepsze jest to, że naprawdę nigdy się to nie pokazywało. Nawet jako miałem tę wcześniejszą wersję 4.23 czy jakoś tak. W sumie więc wychodzi nam, że mamy tak: 1. W moim aucie, jak i kilku kolegów, zegary wyświetlają znaki z kamery + info z nawi 2. Przynajmniej w moim aucie na ekranie navi nie są wyświetlane te ograniczenia. Tomek, grzebiemy coś u mnie? Bo mnie się pomysły skończyły. Właśnie 4-ty raz przeszedłem wszystkie opcje menu Sync2 i w menu zegarów. Mam powłączane co tylko się da. Nie to, żebym potrzebował tych znaków w nawi. Tylko, to już się intrygujące stało. A poza tym to piwo ci wiszęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Bump: Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#104 |
|
ford::average
![]() Imię: Szymon
Model: Mondeo mkV | Volvo XC70
Silnik: 1.5 EB MT | 2.5T AT
Rocznik: 2016 | 2015
|
to ja się z chęcią z Tobą zamienię - mi się wyświetla ograniczenie na Sync2 a między zegarami mam tylko zczytane z kamery Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Możliwe że to działa zamiennie: jak wyświetla się ograniczenie z navi na zegarach, nie pokazuje się na ekranie sync 2... |
|
|
|
|
|
#105 |
|
|
Nie zamieniam się Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Musiałbym oddać ci całe MDO a ja nawet z zapadniętą deską go bardzo lubię.
Teraz to już traktuję to jako ciekawostkę, bo akurat uważam, że tak jak jest u mnie jest dobrze. Ale, że lubię wiedzieć dlaczego...to mnie męczy. |
|
|
|
|
|
#106 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
Ja mam 3.08.15128.EA.10_PRODUCT i navi 5.67.6
|
|
|
|
|
|
#107 | |
|
![]() Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#108 |
|
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
Mam tak samo.
|
|
|
|
|
|
#109 |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
No to jest pierwszy zestaw parametrów "kandydatów na winnego"...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zaznaczone ramką parametry występują w samochodach z fabryczną navi a mają inne wartości, jeśli fabrycznie navi nie było i nie zmienialiśmy ich przy aktywacji. Trzeba sprawdzić jaki mają wpływ na dyskutowane tu zachowanie... Niestety nie dysponuję 'corpus delicti' do testów..Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez tedi_k ; 07-11-2016 o 21:48 |
|
|
|
|
|
#110 | |
|
|
Cytat:
A jeśli tak to czy w prosty sposób czy już mam powód aby pojechać do @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] lub któregoś z kolegów profesjonalistów? |
|
|
|
|
![]() |
|
|
|