![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#101 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
![]()
hmmmm - dziwne troszkę - znaczy nie mówię że coś nei tak - ale jaką różnice dla blosa stanowi czy będzi eprzed czy za przepływomierzem - przeciezi jedno i drugie otwiera zię od przepływu a nie od podciśnienia.
|
![]() |
![]() |
#102 | |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 13-08-2005
|
![]() Cytat:
To działa analogicznie jak kryzowanie dolotu przez kiepskich gazowników w celu poprawienia zasysania gazu z miksera. Mikser ten sam, przepływ tez ten sam, a zasysanie silniejsze. Ponawiam moją prośbę do innych posiadaczy Blosów, zwłaszcza tych, które działają im bez modyfikacji i przed przeływomierzem, o podanie numerów katalogowych ich blosów i wymiarów szczeliny w rurce. Moja szczelina miała około 0,8-0,9mm na dole, 3,6mm w połowie i 6,5mm na samej górze. Blos 12MX77000021. Mierzone suwmiarką. Jak na razie rozpiłowałem ją ,,po całości" poszerzając o 10-15%. Jest nieco lepiej, ale nadal ubogo. |
|
![]() |
![]() |
#103 |
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Zarejestrowany: 03-10-2004
Model: Volvo XC90
Silnik: 2.9 biTutbo
Rocznik: 2004
|
![]()
Foksa miał rozpiłowywaną rurkę w Czakramie - ale blos-a miał tego bezprzepływomierzowego - a czym się różnią ? jest jakas wizualna różnica ? w manualu do BLOS-a nic nie piszą na temat różnicy do przepływomierzy czy nie.
|
![]() |
![]() |
#104 |
|
![]()
Mogą się różnić właśnie rurką. Drugi element wpływający na pracę to sprężyna, ale to raczej mało prawdopodobne żeby te były różne. Co do manualu Blosa krążącym po internecie to jest datowany chyba na 99r. W międzyczasie mogło się coś pozmieniać.
|
![]() |
![]() |
#105 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 20-08-2005
|
![]()
No, juz prawie wszystko jasne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Prawie, bo nie wiem tylko czemu mialby STRZELIC?? W sumie jedyna mozliwosc to ta, ze jak gasimy silnik i blos jest daleko od przepustnicy to caly uklad jest wypelniony mieszanka gaz-powietrze. Ale z drugiej strony, to czemu mialoby dojsc do zaplonu tejze mieszanki? Jak dla mnie to silnik ew po zapaleniu go na PB w sytuacji kiedy wczesniej chodzil na gazie powinien "pokulec" przez pare sekund z powodu otrzymana PB i LPG jednoczesnie. |
![]() |
![]() |
#106 | ||
|
![]() Cytat:
Co do strzelania przy rozruchu na gazie. Od 3 lat zapalam tylko na gazie. Strzały przy rozruchu zdarzały mi się tylko w przypadku ubogo wyregulowanych wolnych obrotów i niskiego ciśnienia gazu w parowniku. Przy bogatszej regulacji nigdy nie strzelił. |
||
![]() |
![]() |
#107 |
![]() Zarejestrowany: 10-06-2005
|
![]()
Widać poprostu ze silnik silnikowi nie równy kazdy wymaga czegoś innego. Mój strzela jak odpalam na gazie wiec tego nie robie. Musi być taka konfiguracja a nie inna bo nie chce jechać. Są + i - ale napewno bym nie wsadził zwykłego miksera bo ten motor poprostu nie jezdzi na mikserze, dowodem na to moze być fakt ze w 3 na 4 warsztaty powiedzieli mi ze załozą gaz na moją odpowiedzialność, gadali coś o jakiś odprązaniach i innych bzdetach i jakiś chorych kwotach za specjalny reduktor z potrujnym wyjsciem( wogle nie wiem o co chodzi).
Naprawde nie wiem skąd sie biorą problemy u kazdego inny ale ja jestem zadowolony ze jezdze taniej bo dwa lata sie męczyłem na benzynie i jezdziłem jak baba zeby było taniej. Byłem przeciwnikiem gazu poniewaz miałem merca 190 2 litry na mech wtrysku i robił takie przeboje na gazie ze szkoda gadać !!! ale ceny mnie zmusiły bałem sie jak dabeł zeby załozyć gaz a teraz pukam sie w łeb jaki byłem głupi ze 2 lata zwlekałem bo juz dawno bym miał zwrócony i to 3krotnie. |
![]() |
![]() |
#108 |
|
![]()
No mi tez praktycznie wszyscy lepsi mechanicy u ktorych ostatnio bylem doradzili aby sprzedac auto, bo po prostu do zwyklego gazu sie nie nadaje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No a cena instalacji takiej zeby bylo dobrze dorownuje wartosci samochodu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W sumie to jak kupywalem tego paska, to nie wiedzialem za duzo o LPG, a teraz jak juz troche poczytalem o tych typach wtrysku (wszystkie jetroniki, motroniki itp) widze ze goscie maja troche racji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Mam problem bo u mnie do mixera wczhodza 3 przewody. Jeden z ukladu podcisnienia, od biegu jalowego, drugi - glowny, ze sruba regulacyjna, a trzeci nie wiem do czego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. I tak sie zastanawiam co zrobic z tym trzecim po zalozeniu blosa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Dzidzia, mam do Ciebie prosbe, jak masz mozliwosc zrobienia jakichs zdjec swojego ukladu to bylbym wdzieczny jakbys podeslal mi je na maila Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Albo jak cos to wstaw je tutaj, na pewno sie komus przydadza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
#109 |
![]() Zarejestrowany: 10-06-2005
|
![]()
Zrobiłem fotki i sie załamałem jaki to mam syf pod maską Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , ale nie wzne dla mnie auto ma jezdzić a nie wyglądać!!
[ Dodano: 2005-08-24, 19:33 ] acha sruba regulacyjna na węzu miedzy blosem a reduktorem jest atrapą zeby nie było kłopotu na przeglkądzie . Srodek jest wybebeszony a sruba jest uszczelniona i na max wykrecona [ Dodano: 2005-08-24, 19:34 ] acha sruba regulacyjna na węzu miedzy blosem a reduktorem jest atrapą zeby nie było kłopotu na przeglkądzie . Srodek jest wybebeszony a sruba jest uszczelniona i na max wykrecona |
![]() |
![]() |
#110 |
|
![]()
Wielki dzieki za fotki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.)
No co do tego przegladu to ja u siebie planuje zostawic ta rurke ze sruba regulacyjan tylko na potrzeby przegladu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Na jej miejsce trafi "goly" przewod. Nadal nie wiem co z tym dodatkowym przewodem co idzie od parownika do mixera? No i bedzie tez problem z zamontowaniem blosa przed przeplywomierzem, poniewaz wyglada on tak [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Jest osadzony bezposrednio na filtrze powietrza (tzn na puszce z filtrem). Jedyne w miare racjonalne rozwiazanie to zamotowac blosa na rurze dolotowej do puszki filtra. Sam nie wiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
|
|
|