Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Galaxy
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 10-07-2009, 19:59   #101
muflon137
ford::advanced

Imię: marcin
Model: galaxy mk2
Silnik: 1.9/116
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: klimatyzacja-szwankuje

Cytat:
Napisał muflon137 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
u ciebie nie ma czujnika oszronienia parownika... to jest wymysł forda.
te czujniki są tylko w 2.0 i 2.3
....

muflon137 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-07-2009, 21:15   #102
michalsztramski
ford::amateur

Model: Ford Galaxy
Silnik: 1,9 TDI
Rocznik: 1999

Witam.Dziś temperatura ponad 22*c i klima już nie działała,ale dzięki podpowiedzi koleki Przemka PC wymieniłem czujnik ciśnienia i klimka śmiga aż milo.Wielkie dzięki.
michalsztramski jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-07-2009, 07:04   #103
bralakmar
ford::beginner

Model: C Max
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2009

jeśli w podsufitce nie ma nawiewów i pod podłogą biegną dwa przewody to jest to kilma jednostrefowa? dobrze myslę?
bralakmar jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-07-2009, 15:06   #104
muflon137

Imię: marcin
Model: galaxy mk2
Silnik: 1.9/116
Rocznik: 2005

Cytat:
Napisał bralakmar Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jeśli w podsufitce nie ma nawiewów i pod podłogą biegną dwa przewody to jest to kilma jednostrefowa? dobrze myslę?
te dwa przewody idą do tylnej nagrzewnicy.
muflon137 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-08-2009, 16:50   #105
Qbeck

Model: Kuga 2
Silnik: 2.0 TDCi 150KM
Rocznik: 2017

witam,dzis miałem okazje podpiąć vag-a i znalazł mi taki błąd 00766 Czujnik temperatury przedniego otwory went. – G12 lub G152
tylko nie wiem gdzie znajduje się ten czujnik i jak się do niego dostać.

Ostatnio edytowane przez Qbeck ; 02-08-2009 o 22:21
Qbeck jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-08-2009, 21:21   #106
ARTEK M
ford::average

Model: GALAXY MK1
Silnik: 1,9 TDI 90KM +chip
Rocznik: 1997

Cytat:
Napisał michalsztramski Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam.Dziś temperatura ponad 22*c i klima już nie działała,ale dzięki podpowiedzi koleki Przemka PC wymieniłem czujnik ciśnienia i klimka śmiga aż milo.Wielkie dzięki.
Mam ten sam objaw, czy możesz napisać gdzie znajduje się ten czujnik ciśnienia.
ARTEK M jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 10-08-2009, 11:55   #107
ciesios

Model: Galaxy MK2
Silnik: 2.3+LPG
Rocznik: 2000

A ja mam trochę odmienny problem, jakiś czas temu przywracałem do życia moją klimę (manual) - spawanie rurek. W czasie tych prac widziałem, że cewka sprzęgła jest trochę sfatygowana, ale pracowała poprawnie. Niestety nie długo, po kilku tygodniach strzelił bezpiecznik (5A) i klima się nie włączała, stwierdziłem "zdarza się" i wymieniłem bezpiecznik. Ale zaraz po włączeniu klimy, 3-5 sek. bezpiecznik znów strzelił. Nie miałem już 5A, wstawiłem 7,5A. Ten wytrzymał trochę dłużej i też się spalił. Bezmyślnie w tej złości, bo było gorąco wstawiłem 10A i ten już nie strzelił, ale spalił się prawdopodobnie element sterujący cewką sprzęgła kompresora. Stwierdzam to na podstawie takiej, że nie pojawia się już napięcie na przewodzie(złączce) zasilania cewki sprzęgła oraz nie ma już charakterystycznego "kliku" przekaźnika, po kliknięciu którego zawsze uruchamiał się kompresor. I teraz pytanie, czy może mi ktoś powiedzieć, gdzie szukać tego przekaźnika, ponieważ dźwięk ten zawsze dobiegał z okolicy pokręteł, a nie komory bezpieczników, a może to tylko złudzenie? Oczywiście zakładam że cewkę muszę wymienić, bo prawdopodobnie zwarły się zwoje, stąd ten wzrost poboru prądu. Czy można gdzieś znaleźć jakiś schemat?

Ostatnio edytowane przez ciesios ; 10-08-2009 o 12:03
ciesios jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-08-2009, 22:45   #108
galo

Imię: Darek
Model: S Max
Silnik: 2.0 TDCI 180KM
Rocznik: 2007

Ja mam przekaźnik za bezpiecznikami i żeby się do niego dostać trzeba odkręcić albo wypiąć tą półkę bezpieczników dokładnie nie pamiętam może jedno i drugie.
Żeby łatwo się do nich dostać musisz poprzecinać opaski trzymające te kable, bo inaczej wszystko się sztywno trzyma.
Powinny być dwa wąskie przekaźniki jeden jest od klaksonu a drugi od klimy.
Podobno są też wersje z przekaźnikiem gdzieś za akumulatorem.
galo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-08-2009, 10:02   #109
oolo

Witam.

Temat jest ciekawy więc dorzucę tu swojego rebusa. Galaxy 1,9 115 KM z 2002 roku. Klimatronik dwustrefowy.
U mnie Klima niedziała w następujący sposób. Gaz załadowany zgodnie z książką, olej itd, i na początku wakacji przestała chłodzić. Majster od klimy powiedział że za mało czynnikia no to dowalił na 6 BAR na niskim, po stronie wysokiej było 10. Po chwili ciśnienia się zrównały i klima już nie chciała ruszyć. Majster stanowczo postawił teze komresor trup, no to kupiłem nowy (po regenercji) zamontował i to samo. Ciśnienie dobił na niskim do 10 BAR i po wysokim to samo. Wszystko to było robione wieczorami przy tem. zewnętrznej około 10 st. następnego dnia postanowiłem włączyć klime na zewnątrz było około 27 st. i zaczeło śmierdzieć z pod machy, dym... wyłączyłem silnik i okazało się że pasek śie ślizgał a kompresor chyba stał. I tu mam pytanie, czy mogo być tak że ciśnienie na niskim było tak wysokie ż kompresor nie dawał rady już tego sprężyć
? ( w końcu gaz w zwiększa swoja obietność w wyższej temperaturze) Gdzie szukać problemu, no i podstawowe pytanie, jakie powinno być ciśnienie na niskim ?
oolo jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-08-2009, 12:05   #110
ciesios

Model: Galaxy MK2
Silnik: 2.3+LPG
Rocznik: 2000

Cytat:
Napisał galo Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja mam przekaźnik za bezpiecznikami i żeby się do niego dostać trzeba odkręcić albo wypiąć tą półkę bezpieczników dokładnie nie pamiętam może jedno i drugie.
Żeby łatwo się do nich dostać musisz poprzecinać opaski trzymające te kable, bo inaczej wszystko się sztywno trzyma.
Powinny być dwa wąskie przekaźniki jeden jest od klaksonu a drugi od klimy.
Podobno są też wersje z przekaźnikiem gdzieś za akumulatorem.
Dzięki za wskazówki, muszę znaleźć chwilę i to rozbebeszyć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
ciesios jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania