Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 26-02-2016, 19:41   #1091
biner
ford::professional

Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego.

ja też nie zwróciłbym na to uwagi ale koledzy napisali i looknąlem i zonk

biner jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-02-2016, 19:42   #1092
przemoxx
ford::beginner

Model: Mondeo/Custom
Silnik: 1.5 EB AT/2.2 TDCI
Rocznik: 2015/2014

Jutro dokładne oględziny.
przemoxx jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-02-2016, 21:16   #1093
pedroso
ford::advanced

Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost

Cytat:
Napisał Miralon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam
mam prośbę do innych właścicieli MK5. Czy możecie spojrzeć czy na podłokietnikach z tyłu, błyszczący plastik odstaje tak jak na poniższym zdjęciu? U mnie odstaje na prawych drzwiach. Ostatnio w salonie popatrzyłem na nówkę-sztukę i w nim odstawało zarówno na prawych jak i lewych. Czyżby coś nie tak było z kształtem tego plastiku, co powoduje powstawanie mało eleganckiej szpary Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ?

[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] już przerabiał ten temat
pedroso jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-02-2016, 21:45   #1094
przemoxx

Model: Mondeo/Custom
Silnik: 1.5 EB AT/2.2 TDCI
Rocznik: 2015/2014

Cytat:
Napisał pedroso Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Kolega @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] już przerabiał ten temat
Po tym przypomnieniu oględziny będą jeszcze dokładniejsze :-). Dzięki.
przemoxx jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-02-2016, 11:16   #1095
Malenstwo8

Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5 Kombi Titanium X/Fiesta Mk7
Silnik: 1,5 EB/1.25
Rocznik: 2016/2009

Cytat:
Napisał cattani75 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tak jest też w fieście z 2006 - można zamknąć zamek mimo otwartych drzwi, a potem... zatrzasnąć sobie kluczyki. :-D
Potwietdzam. Wczoraj we Fieście żony mój młody nie zauważył, że pas wyszedł na zewnątrz. Zamknął drzwi, a one się odbiły od klamry i zostały uchylone na około 5 cm. Jako, że ma 6 lat nie zwrócił uwagi. Żona z drugiej strony wysiadła i uzbroiła alarm z pilota. Auto nawet nie pisnęło. Efekt taki, że całą noc paliła się podsufitka i drzwi były otwarte. Rano nie rozłączając alarmu specjalnie otworzyłem drzwi na całą szerokość i....nic. Bezsens totalny. Fiesta z 2010 r.
Z kolei w mondku mk4 w takiej sytuacji miga kierunkami. Już parę razy tak miałem, że młody za słabo zamknął i po załączeniu alarmu auto zaczęło mrugać. Tak powinno być.
Zamawiając mk5 miałem moźliwość zamówić alarm fabryczny lub montowany przez dilera. Zdecydowałem się na fabryczny kuerując się podwójnym ryglowaniem, fabrycznym montażem i działaniem w taki sam sposób jak w mk4. Czyżbym się przeliczył?

Ostatnio edytowane przez Malenstwo8 ; 27-02-2016 o 11:26
Malenstwo8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-02-2016, 10:18   #1096
Adi7716

Imię: Adrian
Model: Mondeo mk5 Titanium -> Mondeo Mk4 Titanium
Silnik: 2.0 TDCi 150KM -> 180KM by tedi_k
Rocznik: 2014

Cytat:
Napisał biner Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
na lakierowane wkładki też czekam. Ciekawe co ci stuka w drzwiach??? bo ja też coś ostatnio usłyszałem i zastanawiałem się czy to końcówka pasa póknęła czy coś innego. Daj znać co udało im się zrobić i zapytaj się jaka była przyczyna. Jakby marudzili co z tymi plastikami to powiedz że koledze tez wymieniają i mozesz podać VIN mój to nie będą musieli się spowiadać Fordowi
Dzięki dam znać...
Adi7716 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-02-2016, 15:18   #1097
kruger

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał kruger Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Już przerabiałem te ustawienia ale może coś przeoczyłem. Jutro znów spróbuję, choć nie sądzę, że się uda tym razem.

Jeszcze jedna sprawa:
przy programowaniu trasy chcę ustawić punkt pośredni ale nie jego dokładny adres tylko mniej więcej jakąś miejscowość aby navi poprowadziła mnie drogą, którą sam wybiorę. System jednak albo chce dokładny adres punktu pośredniego albo jest opcja "centrum miasta", która jest w tym wypadku bez sensu.

ktoś to rozpracował?
No i dalej TMC nie działa. Wszystko jest ustawione zgodnie z instrukcją. Może dopiero aktualizacja Synca pomaga? @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] chyba coś pisał na ten temat. Do serwisu nawet mi się jechać nie chce bo znam odpowiedź: widocznie nie ma aktualnie utrudnień w ruchu...
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-02-2016, 16:05   #1098
Miralon

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI

U mnie działa TMC bez problemów. Taka wersja SYNC-a. Nie sądzę aby update było robione podczas wizyt w ASO.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg IMAG0216.jpg (19.9 KB, 123 wyświetleń)
Miralon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-02-2016, 22:23   #1099
kruger

Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013

Cytat:
Napisał Miralon Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
U mnie działa TMC bez problemów. Taka wersja SYNC-a. Nie sądzę aby update było robione podczas wizyt w ASO.
Mam starszą wersję oprogramowania i kartę navi F3, może to ma jakieś znaczenie.
kruger jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-03-2016, 06:32   #1100
Miralon

Imię: Michał
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2.0 TDCI

Wersja softu może tak. Kartę mam włożoną F5 ale auto było kupione z F4 i też TMC śmigało.
Miralon jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania