![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1091 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Adam
Model: Mondeo MK5 STL / Kuguar STL
Silnik: EcoBiust R7 3.0 365 KM ;)
Rocznik: 2017 / 2021
|
Cytat:
zdarza się ja czasami też gryzę kierownicę jak widzę co się dzieje na drodze, choć sam święty nie jestem. |
|
|
|
|
|
|
#1092 | |
|
ford::expert
![]() Imię: Andrzej
Model: MK5
Silnik: 180 KM
Rocznik: 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1093 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 25-02-2004
Model: mk5 mk3 mkI
Silnik: 2,0, V6 1,8
Rocznik: 15,04 95
|
oj koledzy wystarczyło napisać co On takiego strasznego robił Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#1094 |
|
|
Taki test, jechałem dzisiaj z Gliwic do Orzesza samochód rozgrzany wcześniej zrobiłem ponad 100km i takie spalanie wyszło - z oczywistych względów nie weryfikowałem wskazań przy dystrybutorze, miasto ~50km/h trasa ~90km/h z licznika, gdybym się nie rozpędzał poza terenem zabudowanym do 90km/h pewnie byłoby mniej, jazda spokojna płynna, droga pusta - wieczór :
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kto da mniej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#1095 |
|
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium, Fiesta MK8 ST-Line
Silnik: 2.0 EB, 1.0 EB
Rocznik: 2016, 2019
|
|
|
|
|
|
|
#1096 | |
|
|
Cytat:
No tak ale tak jak piszesz miałeś z górki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a to moje to z 22km średnia, kilka skrzyżowań, z górki i pod górkę. W ruchu porannym komp pokazuje ~8-9l w zależności od nastroju - mojego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
|
#1097 |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
Jak widać da ecobiustem jeździć oszczędnie. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja mam klekota ,ale mam też w domu małą turbo benzynę i największy ból jest wtedy gdy robisz 100km super eco a później przez 10km poszalejesz i z tych 6,4 robi się średnie 9,4 robiąc tylko 10% z tych 100km Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W klekocie tez wzrośnie ,ale max o 1 litr. |
|
|
|
|
|
#1098 |
|
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Cieszę się że problem spalania w EB został rozwiązany przez jazdę taksówkarz- zawalidroga, ja mijam takie samochody z pedałem w podłodze i nadal mi pali 7.5
|
|
|
|
|
|
#1099 | |
|
|
Cytat:
Mnie bardziej irytuje nie to że ktoś jedzie płynnie zgodnie z przepisami tylko jazda na zasadzie cokolwiek się nie dzieje hamujemy, i oczywiście nie załączamy kierunkowskazów zgodnie z praktyką że do końca nie należy zdradzać jaki manewr chcemy wykonać Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Może powinniście pomyśleć i jakichś oznaczeniach na samochodach wtedy wszyscy mogli by Wam ustępować drogi ...... Co do buta w podłodze, ostatnio w dość gęstym ruchu jadąc do roboty rano, wyprzedził mnie taki właśnie kozak w zbudowanym na ciągłej linii i pojechał przelatując na jasno czerwonym na którym ja się zatrzymałem za 8km dojechałem do niego (4 samochody za nim) w Gliwicach akturat 100% że to był On bo samochód dość oryginalny + obce tablice rej. - więc po co ...... ? Na koniec, czas przejazdu w trybie jak napisałeś zawalidroga taksówkarz, o 5 min krótszy niż w ciągu dnia w godzinach dojazdów/powrotów z roboty. Co do trybu taksówkarz to się nie zgodzę, miałem w ostatnich dwóch tygodniach okazję wracać taksówką do domu po imprezach i styl jazdy zdecydowanie nie na drogi publiczne, ja rozumiem że głęboki wieczór, ale w zabudowanym trzeba zapierdzielać 90km/h, ciąć wszystkie zakręty i jechać na niedojrzałym zielonym przez skrzyżowanie, jechałem 3 razy i niezależnie od kierownika styl identyczny - do odstrzału. |
|
|
|
|
|
|
#1100 |
|
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Ja nie analizuję tu kto łamie przepisy i jak płynnie jeżdzi więc nie oceniaj mnie i nie wrzucaj do jednego worka z debilami i piratami drogowymi.Ja tu oceniam dwa silniki,nie łamiąc przepisów wciskam pedał w podłogę od świateł do świateł bo lubię te 400Nm i to jak bawię się nimi.Jeżdząc twoim silnikiem w ten sposób miałbym spalanie dwa razy wyższe bez dwóch zdań.Ja tylko piszę że niezależnie od stylu jazdy widełki w dieslu a zakres spalania w EB to przepaść.
|
|
|
|