![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1151 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 19-12-2007
Model: Mondeo Ghia HTB
Silnik: 2.0 TDCI 130/6
Rocznik: 2005
|
![]()
Panowie, zwracam sie ponownie z prosbą o podanie poziom sygnalu odbioru satelit w denso
Jaki powinien byc prawidlowy odbior i co mozna jeszcze zrobic dla jego poprawy Caly czas mam problemy z sygnalem raz jest raz nie. Szczerze mowiac pare razy bylem bliski uszkodzenia urzadzenia, kiedy to akurat w waznym dla mnie punkcie traci polozenie |
![]() |
![]() |
![]() |
#1152 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 03-02-2008
Model: Mondeo MK3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
![]()
sprawdzę jutro, jakie mam wartości, ale jak mi często zaczął gubić sygnał, to wkrótce padła mi antena GPS
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1153 |
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
![]()
U mnie sprawy wyglądają następująco. Jak samochód stoi w garażu (murowanym) brak jest sygnałów z GPS (przekreślony globus) wcześniej tak nie było. Podejrzewam, że kończy się powoli antena. Wyjadę z garażu i muszę odczekać kilkanaście sekund, by zginął globus.
Odnośnie poziomów sygnału (po wyjechaniu z garażu): ID``````Lev`````St 21``````44``````T 16``````40``````P 5```````0```````- 29``````43``````P 6```````0```````- 18``````0```````- 31``````0```````- 10``````18``````P Wartości niezerowe zmieniają się nieco w czasie +/- 3. Nie wiem co oznaczają literki przy St-T,P? Może ktoś z Was wie. Pozdrawiam, Mariusz. Ale, ale z tego co się orientuję to nawet jeśli mamy przekreślony globus, np. jadąc w tunelu to rolę nawigowania powinien przejmować żyroskop i tak się dzieje, bo doświadczyłem tego osobiście.
![]() 668855686 Ostatnio edytowane przez Slawko ; 13-09-2009 o 19:09 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1154 |
|
![]()
U mnie jest tak:
Lev nie przekracza 20 - 25 na najmocniejszych satelitach a w garazu nigdy nie mam. Globus pali mi sie czesto co przy dluzszej jezdzie powoduje utrate pozycji. Jezeli trace pozycje to pomaga gdy zatrzymam samochod na 5 - 10 min wtedy odzyskuje. Z kolei wystarczy lekko puknac w stopke by sygnal zniknal na pare sekund Najsmieszniejsze ze kupilem nowa stopke po tym jak zaczalem tracic pozycje pare miesiecy temu i pomoglo ale jak widac nie na dlugo.. Pytanie do Sitemana wymieniles antene na orginala czy kupiles zewnetrzna?? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1155 |
|
![]()
A czy na pewno dobrze przykręciłeś kabel antenowy do anteny/stopki?
Sprawdź jeszcze połączenie przy "sercu" navi w bagażniku.
![]() |
#1156 |
|
![]()
Przed chwilą byłem sprawdzić następującą rzecz. Włączyłem tryb testowy na poziom sygnałów z satelit no i teraz miał ich 5, a nie jak wcześniej 4. Przesłoniłem dłonią stopkę i wszystkie sygnały schodziły do wartości zera. Po zabraniu dłoni wracały do poziomu 32-48.
![]() |
#1157 |
|
![]()
przykrecilem raczej dobrze zreszta poczatkowo po wymianie byla poprawa.
Stopke dodatkowo uszczelnilem sylikonem tak zeby sie woda nie dostawala. Nie chce mi sie wierzyc ze ta antene to g... i poprostu ponownie sie zepsula chociaz.... Napewno nie bede kupowal drugiej ale mysle zeby jakas dobra antene zewnetrzna podlaczyc. Zdaje sie jednak co potwierdzaja ludzie z niemieckiego forum ze dach to najlpesze miejsce dla anteny a wszystkie inne oferuja gorszy odbior. No ale ja narazie nie mam prawie wogole czekam na wasze opinie na ten temat |
![]() |
![]() |
![]() |
#1158 |
ford::expert
Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
|
![]()
Mam fabryczną antenę ale nawet nie wiem czy działa: zakupiłem ją razem z fabrycznym zestawem GSM. Po zamontowaniu oczywiście uzyskałem "fabryczną" szczelinę (ciekawy jaki konstruktor ją wymyślił) jednak pozbyłem się jej prostym sposobem: zakupiłem matę wygłuszającą, odmierzyłem, powycinałem, przykleiłem - przy dokręcaniu została dodatkowo dociśnięta - teraz jakakolwiek woda może jedynie spłynąć. Od początku DENSO w aucie mam antenę z allegro zamontowaną pod deską po stronie pasażera - na wzmocnieniu. Antena działa OK, czasami się gubi jednak nie są to częste przypadki - nie wiem jak działa fabryczna.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1159 |
|
![]()
u mnie antena jest raczej szczelna, sylikonowalem bardzo precyzyjnie i efekt byl dobry. widac jak brod z wody osadza sie na sylikonie
RECONDO jaki masz model anteny i jak przeciagnales kable z bagaznika? |
![]() |
![]() |
![]() |
#1160 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 07-09-2009
Model: Mondeo
Silnik: 2.0
|
![]()
Koledzy mam pytanie....Jak skasowac listę miast w TNS 300-310..bo szłyszalem ze mozna miec tam tylko 20 miast czy jednak nieskonczona liczbe?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc |
|
|