![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1171 |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 27-04-2010
Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
|
![]()
Mi też się wygodnie siedzi, fajnie można oprzeć łokcie na podlokietnikach bo się z nich nie zsuwają jak w w MK4. Ale pierwsze wrażenie było też negatywne bo siedziska są krótsze. Mam 176 cm wzrostu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1172 | ||
ford::amateur
![]() Imię: edek
Model: ford
Silnik: 2
Rocznik: 1994
|
![]()
Bump:
Cytat:
Bump: Cytat:
Auto ma jedną wielką przewagę nad resztą z tej klasy czytaj Passat B8. Jest o wiele twardsze i prowadzi się znacznie,znacznie lepiej, chociaż nie daje takiej przyjemności z jazdy jak MK4 bo ma wspomaganie elektryczne. Do tego zastosowano w nim słabsze materiały niż w MK4. Ale było by bardzo miło gdyby taki egzemplarz MK5 Ruby Red stał w moim garażu. Jak znam życie w końcu będzie musiał się tam pojawić bo na rynku nie ma alternatywy dla Forda w prowadzeniu. Ostatnio edytowane przez elektrownia ; 04-04-2015 o 16:40 |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#1173 |
![]() Zarejestrowany: 29-08-2012
Model: Volvo V90 T8
Silnik: 2.0 T8 390KM
Rocznik: 2019
|
![]()
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
: u mnie przebieg rzeczywisty i miałem podobne awarie w okolicach 140.000 - 160.000km. 1.8TDCi niestety ma to do siebie, że dwumasa pada dużo szybciej niż w 2.0. Chłodnica to raczej nie kwestia przebiegu a pecha. Moją podziurawiły kamyczki i tyle. Jeśli chodzi o zaciski hamulcowe to mnóstwo osób miało z nimi problemy - można znaleźć wątki na forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1174 |
|
![]()
Elektrownia, nie kupiłbym MK5 jak by mi tyłek do siedzenia nie pasował. Jest wygodnie choć mogło by być lepiej, mercedes to nie jest ale nie jest gorzej niż w MK4. Już mnie nie wkurzaj że jest niewygodny bo uwierzę i wycofam się z kupnaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1175 |
ford::beginner
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2008
|
![]()
Dajcie spokój elektrowni, chłopak kupił niedawno mk4 a tu nagle pokazało się mk5 i ciężko teraz się z tym pogodzić. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Niby mu się mk5 podoba ,ale tylko szuka i wstawia jak gdzieś pojawią się jakieś negatywne opinie. Taka już nasza mentalność. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1176 |
![]() Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost
Rocznik: 2015
|
![]()
Fotele faktycznie maja krótsze siedzisko niż u w niektórych modelach konkurencji ale zdementuje to raz na zawsze bo są mega wygodne. Mialem problemy z przepukliną kręgosłupa i wiem co znaczy trasa 2.000 km non-stop w samochodach różnych marek . Najwygodniej podróżowało mi się samochodami Ford Windstar(Polska dookola) , Toyota Highlander (Chicago-Florida) , Mercedes Benz C-class (Polska-Serbia). Teraz po przejechaniu ok.5000 km fotele oceniam jako świetne.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1177 | |
ford::amateur
![]() Imię: edek
Model: ford
Silnik: 2
Rocznik: 1994
|
![]()
A co kupisz nowego z lepszą trakcją w tej cenie chyba nic ?
Bump: Cytat:
Ostatnio edytowane przez elektrownia ; 04-04-2015 o 17:42 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1178 |
![]() Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost
Rocznik: 2015
|
![]()
Mnie osobiscie denerwuje tylko to ze w USA jest Sync 3 a w Polsce Sync 2 w nowych samochodach. Nie chodzi mi tutaj o różnice w technologiach między Państwami a o to ze nikt w Ford Polska nie zna tego systemu żeby mogli go sprzedawac nie mówiąc juz o tym żeby go promować jak centrum multimedialne. Doskonałe urządzenie wykorzystuje 40% swoich możliwości. W samochodzie w USA masz aplikacje z pogodą-wiadomosciami-imprezami w okolicy- nawet bilet do kina moge kupic i miejsce zarezerwowac. W Polsce wchodzę w aplikacje na Sync 2 i co mam ....emergency call.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1179 | |
|
![]() Cytat:
Pedroso, dzięki za opinię o fotelach bo przez elektrownię spać po nocach nie mogęGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1180 |
ford::professional
![]() Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011
|
![]()
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
- długość siedzisk, o ile nie mają 30 cm nie ma żaden wpływ na komfort foteli. I na razie nikt, kto miał dłuższą możliwość podróżować w Mk5 nie narzekał. No i co do plotek - fotele z masażem i regulacją, o ile się nie mylę, jeszcze nikt do sztuki produkcyjnej nie zamówił.
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] - auto masz od nowości? Mk4 =/= Mk5 |
![]() |
![]() |