![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#111 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 14-12-2015
Model: Ford Focus Mk1
Silnik: 1,6
Rocznik: 2001
|
Witam. Ja mam podobny problem z centralnym + podczas przekręcenia kluczyka otwiera mi się klapa od bagażnika. macie jakieś pomysły?
Z góry dzięki. |
|
|
|
|
|
#112 |
|
![]() Imię: bartosz
Model: focus
Silnik: 2.0
Rocznik: 1999
|
Witam
Wlasnie zakupilem Focusa 2.0 1999r sedan .Niestety centralny nie dziala.Opisze jak tylko potrafie. Baterie w pilocie zmienilem na nowa,bagaznik sie otwiera,kierunkowskazy migaja,lampka sie zapala w srodku a mimo to drzwi nadal nie reaguja.Bezpieczniki sprawdzone wszystkie lacznie z tym co jest z tylu ,modul komfortu cyka podczas wlaczanie i wylaczania pilotem.Sprawdzalem napiecie -dochodzi do tylnich lewych drzwi wiec zakladam ze dochodzi wszedzie.Niestety nie wiem co jest przyczyna awarii.Domyslam sie ze moze to byc centralny zamek ktory pewnie jest w drzwiach od kierowcy tak sadze ale zanim wezme sie za demontaz chcialbym sie upewnic czy wlasnie tam mam go szukac i czy mozliwe jest aby on wlasnie blokowal sygnal na poszczegolne drzwi. |
|
|
|
|
|
#113 |
|
ford::professional
![]() Imię: Jacek
Model: C-max/Galaxy/Mondeo/S-max
Silnik: 1.8TDCI/1,9TDI/2.0TDCI/1.8TDCI
Rocznik: 2006 / 2001 / 2005/2006
|
A kluczykiem jak otwierasz to działa??
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
![]() Imię: bartosz
Model: focus
Silnik: 2.0
|
Kluczykiem otwieram wszystko bez problemu tzn kazde drzwi z osobna i tyl recznie rzecz jasna,to samo tyczy sie zamykania.
Ostatnio edytowane przez bartez72 ; 27-12-2015 o 21:49 |
|
|
|
|
|
#115 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Krzysiek
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 TDI
|
Witam, moj problem polaga na tym że podczas mrozów czyli obecnie, gdy otwieram auto od strony kierowcy central zamek sie nie otwiera na wszystkie drzwi, wejde od strony kierowcy i zeby wszystko otworzyc musze na drzwiach od strony pasażera wcisnać ta blokade wtedy wszystkie sie otwieraja.
Co rok mam ten sam problem tylko zawsze myslalem cos zamarzlo nagrzeje i pusci i tak zawsze bylo podczas jazdy auto nagrzane bylo i central sie otwieral ale tym razem juz to nie dziala. Zamknac wszystkie drzwi musze od srodka ta blokada na drzwiach pasazera a od kierowcy zamykam kluczykiem, Dodam jeszcze ze zawsze np latem central reagowal na otwarcie z opoznieniem ok 2-3 sekundy po przekreceniu kluczyka w drzwiach. Mam central na kluczyk nie na pilot. KToś moze wie o co chodzi z nim ? czy cos przymarzlo na wieki ? czy cos szwankuje ? P.S Szczesliwego Nowero Roku. |
|
|
|
|
|
#116 | |
|
ford::beginner
![]() Imię: Krzysiek
Model: Ford Focus
Silnik: 1.8 TDI
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
![]() Zarejestrowany: 18-01-2013
Model: FORD FOCUS COMBI Mk1
Silnik: 1.8 Benzyna
|
Witam. Dołączam się do tematu, problem mój opiszę tak, otworzyłem samochód normalnie, wszystkie dwrzi się otworzyły normalnie. Zatrzymałem się na parkingu i chce zamknac drzwi od strony kierowcy kluczykiem (nie posiadam pilota mam forda focusa Mk1 99) dzwi sie zamykaja i zaraz otwieraja....przez szybe spojrzalem ze przelacznik "lock" w drzwiach pasazera nie regauje na zamykanie drzwi od strony kierowcy. A zatem poszedlem pod strony pasazera zamknac i otworzyc drzwi i wszystko bylo ok, wszystkie drzwi sie otwieraly i zamykaly. Wpadla mi pewna mysl, wsiadlem do samochodu i w drzwiach pasazera przelaczylem przycisk "lock" w pozycje zamknieta, wysiadlem z samochodu i zaczalem zamykac i otwierac samochod od strony kierowy i bylo tak ze wszystkie drzwi poza pasazera otwieraly sie i zamykaly normalnie. Nie wiem czy moze ma to zwiazek lecz czasami przy odpalaniu samochodu zwrocilem uwage ze mam klapę otwarta lecz jej nie otwieralem w zadnem sposob...przeczytalem potezna ilosc forum, pojawia sie stwierdzenie: guma w mikrowlaczniku lub jakis mechanizm co sie zawiesza....czy ktos moze mi odpowiedziec tak po prostu co moze byc przyczyna ???
Ostatnio edytowane przez BajorFocus ; 11-06-2016 o 20:27 |
|
|
|
|
|
#118 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Kamil
Model: Focus kombi
Silnik: 1.6
|
Siemanko,
Wygląda na to że masz uszkodzony zamek w drzwiach pasażera. Możesz próbować wydłubać te gumki lub wymienić zamek. Możesz też napryskać w zamek jakiegoś smaru na grubo i może to go odblokuje. Ja mam fusa mk1 99r otwieranego z pilota. Gdybyś chciał przerobić na forum jest opisGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co do klapy bagażnika to może przewody w przelotce między dachem a klapą robią zwarcie. Sprawdź bo lubi się wykruszać izolacja. Pzdr |
|
|
|
|
|
#119 |
|
![]() Imię: Tomek
Model: Focus Mk1
Silnik: 1,6
Rocznik: 2003
|
Witam wszystkich użytkowników Focus Mk1.
Miałem problem z centralnym zamkiem, przestał działać mechanizm w drzwiach prawy przód od kierowcy bo to angielskie auto.Wymieniłem cały zamek w drzwiach i centralnym mogłem zamknąć z pilota całe auto natomiast w drugą stronę z pilota nie otwierały się prawe drzwi kierowcy.Trochę tu poczytałem i wymieniłem dziś sterownik centralnego i drzwi się z pilota otwierają i zamykają ale... no zawsze musi być jakieś ale.Klapę bagażnika mogę otwierać tylko z kluczyka.Nie działa elektryczne otwieranie z wnętrza poprzez przycisk i centralny też ich nie otwiera ani też nie zamyka.Hmm Gdzie szukać przyczyny? Wymieniłem ten zamek na inny i to samo.Obstawiam brak napięcia ale czy to dobry trop? Może ktoś miał podobny problem? |
|
|
|
|
|
#120 |
|
ford::average
![]() Imię: Paweł
Model: Focus
Silnik: 1,6 benzyna LPG
Rocznik: 2009
|
Witam. Ponad rok temu zaczął mi szwankować centralny zamek, z pilota zawsze się otwierał ale już zamykał się raz na 20 razy. Parę dni temu rozebrałem GEM białe pudełko z bezpiecznikami nad nogami pasażera okazało się ze płytka wygląda tak 20160919_114926.jpg po oczyszczeniu przelutowaniu co gorszych lutów centralny z pilota zamyka się jak dawniej. Sadze ze objawy mogą być różne w zależności od tego na jakiej części druku siadła wilgoć, nie jest to skomplikowane warto sprawdzić jeśli ktoś ma problem z centralnym.
Pozdrawiam Ostatnio edytowane przez pawcio98 ; 26-09-2016 o 21:45 |
|
|
|