![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#111 |
ford::average
![]() Imię: Jarek
Model: Ford SMAX
Silnik: 180HP,Powershift
Rocznik: 2016
|
![]()
Wiązka sie kończy w okolicy osłony tunelu środkowego od strony pasażera.
Sygnał Wideo/osłona najlepiej oddzielnym przewodem. Lin i zasilanie tak jak napisałeś |
![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
![]() Imię: Paweł
Model: S-Max MK2
Silnik: 2.0 tdci 180
Rocznik: 2015
|
![]()
Dzięki za te informacje.
Kamera z ramką zamówiona, więc na tygodniu montaż Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
|
![]()
Jak byś mial pytania odnośnie montażu /kodowania to pytaj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
|
![]()
Dzięki bardzo, obym nie musiał, ale dobrze mieć wsparcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
|
![]()
Dziś dotarła kamera, nie miałem zbyt wiele czasu na działanie, trochę popatrzyłem na kokpit, jutro mam nadzieję ją zamontować.
Na wszelki wypadek zapytam. Odnośnie demontażu kokpitu (nie mogę nigdzie znaleźć jakiegoś tutka) to wygląda to tak? 1/ Listwa ozdobna boczna (zatrzaski). 2/ Panel wzdłuż dźwigni zmiany biegów (zatrzaski). 3/ Schowek (4 wkręty). Dalej chyba są 4 wkręty na dole panelu klimy, a później całość trzyma się na zatrzaskach? Nawiewy też są na zatrzaski? Trzeba je w ogóle demontować, zakrywają coś? Odnośnie przewodu, to mam ekranowany przewód mikrofonowy 0,22, są jakieś przeciwwskazania do montażu?, pozostało Edycja: kamera działa, muszę jeszcze przeciągnąć wiązkę do klapy, zabrakło czasu, a wszystko przez kodowanie... Ze 2h szukałem przyczyny, kamera ożyła, jak przestawiłem kamerę z Europy na Amerykę Północną. Ostatnio edytowane przez GTS23 ; 21-09-2022 o 20:42 |
![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
|
![]()
Czy ktoś mógłby sprawdzić do jakiego auta jest uchwyt o numerze EM2B-U43404-B ?
Niby od Galaxy mk4, ale jest niestety szerszy i nie pasuje we wnękę blendy. Chyba, że w Galaxy były 2 wersje tego uchwytu... |
![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
|
![]()
Demontaż dobrze opisałeś, panel fcim jest na 4 śruby przekręcony plus dwa zatrzaski. Ramkę z mieszkiem skrzyni biegów też należy zdemontować. Nawiewy demontuje
Do S-max i Galaxy sa różne uchwyty kamery. W uchwycie do Galaxy jest miejsce na wkręt. Bump: Poszukaj ori piny do złącza w apim (sync3), chyba ze juz masz. Teraz pozostaje kodowanie... Bump: Przewód jest ok, ja używam 2.0.25mm2 w oplocie |
![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
|
![]()
Ok, zmylił mnie kolega z forum, który pisał, że są zamienne i kupił komplet z Galaxy, tak jak piszesz, ma miejsce na wkręta.
Przewody z apim już wyprowadziłem, wszystko spiąłem na krótko i działa, z tym że muszę wtyczkę oru dokupić bo piny z Vectry C (mam sporo wiązek, zostały po modach) nie do końca pasują. A finalnie nie będę prowadził przewodów do kamery podsufitką, tylko wpinam się w oru instalację. |
![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
|
![]()
Instalacja jest dziurawa, od podsufitki idzie do okolicy tunelu środkowego. Tam musisz też uzupełnić brakującą instalację
|
![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
|
![]()
Wtyczka do uzupełnienia jest pod schowkiem, kiepski dostęp, ale będą piny to się ogarnie.
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
|