![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#111 |
|
ford::expert
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Napisze to kolejny raz. 6 przewodów, aktywacja i działa.
Nikt ci nie chce podpowiadać bo jesteś mądrzejszy od radia.... |
|
|
|
|
|
#112 | ||
|
ford::beginner
![]() Imię: Artur
Model: Kuga
Silnik: 2,0 TDCI 200 KM
Rocznik: 2017
|
Cytat:
Bump: Cytat:
brązowy + biały - żólty video - lub + zielony video - lub + czarny masa (ekran) według wrzuconego schematu brak biało/niebieskiego LIN oraz czarny i żółty zasialanie podświetlenia tablicy rej. i tyle Gdzie masz te 6 przewodów od kamery?????? Wiązka klapy i kamery oryginał, kamera również. To co koledzy pisali aktywowane, kamera działa linie są ale stałe, brak tych skrętnych. https://www.fotosik.pl/zdjecie/1051ee4974db3aab https://www.fotosik.pl/zdjecie/3cb834f9c8900b25 https://www.fotosik.pl/zdjecie/4355b001449fbb09 |
||
|
|
|
|
|
#113 | |
|
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
Cytat:
"WH" to BIAŁY - opisany "jak bawół" LIN...
|
|
|
|
|
#114 | |
|
|
Cytat:
W tym temacie, że tak powiem Andrzej K wprowadził innych w błąd oraz również mnie bo opierałem się właśnie na tej rozpisce przewodów i dlatego cały czas pisałem o braku przewodu biało/niebieskiego LIN, który był w jego rozpisce. Aczkolwiek on cytował Pana słowa więc wydawało się to wiarygodne. Dopiero Pana dzisiejszy schemat faktycznie mówi o tym, że LIN to nie biało/niebieski tylko biały, wszystkie wcześniejsze schematy mówiły inaczej. Pozostaje mi tylko jeszcze raz rozebrać klapę obsadzić piny w złączu tak jak były oryginalnie, zasilanie mam i myślę, że wszystko powinno zadziałać. Jeszcze tylko mała prośba aby uświadomił Pan lukaszoo, że złącze kamery ma tylko 5 przewodów a nie 6 bo on również posługuje się schematem z Focusa i zgrywa wszechwiedzącego i mądrzejszego od radia albo po prostu nie potrafi liczyć lub czytać schematów. |
|
|
|
|
|
|
#115 |
|
|
Temat linii skrętnych rozwiązany dzięki prawidłowemu schematowi wrzuconemu przez tedi_k . A kolega forumowicz mianowany przez siebie tylko chyba ekspertem od Forda lukaszoo, doucz się czytać schematy i liczyć kreseczki oznaczające przewody oraz oznaczenia przewodów na schemacie bo albo ktoś Ci podsunął pod nos zły schemat a Ty cały czas uparcie wmawiasz innym, że przewodów kamery jest i powinno być sześć, a jest w RZECZYWISTOŚCI i WEDŁUG schematu od tedi_k tylko albo aż pięć.
Mimo wszystko pozdrawiam Cię lukaszoo a w szczególności tedi_k i jemu dziękuję za prawidłowy schemat. |
|
|
|
|
|
#116 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
|
Ja tam na schemacie widzę 6.
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
|
Widzisz na schemacie 6 bo tym szóstym rzekomo jest masa ale w którymś poście tedi_k wyraźnie pisał, że za masę robi ekran czyli czarny przewód a na schemacie masa tyczy się Sync 1. Patrz zdjęcia kilka postów wyżej, masz na nich złącze kamery i policz przewody, jest ich tam 7 z tym, że jedna para żóty i brązowy to zasilanie podświetlenia tablicy rej. , więc pozostaje Ci 5 przewodów.
brązowy + czarny - żółty video + lub - zielony video + lub - biały lin i tyle. Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#118 |
|
![]() Imię: Marcin
Model: Focus MK4.5
Silnik: 1.0 mHEV 155KM
Rocznik: 2023
|
Ekran a masa to nie jest to samo w gwoli ścisłości
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Focus MK3, Mondeo MK5
Silnik: 1,6 TDCI(115KM) 2,0(180KM) 2,0(190KM)
Rocznik: 2013,2015,2021
|
Na schemacie jest 6 przewodów i wszystko jest prawidłowo opisane . Kolega ArturoW postanowił zamącić na forum i to mu się udało . Co nie zmienia faktu ze nie ma racji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Shield jako osłona jest poprowadzony z wtyczki kamery i kończy się przed APIM.
|
|
|
|
|
|
#120 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Półtora miesiąca , 3 strony tematu, teorie spiskowe....
Napisze to kolejny raz. 6 przewodów, aktywacja i działa. Nie wiem jak autor tej opowieści ale ja kilkadziesiąt jeśli nie kilkaset kamer dołożyłem i ekran lub jego brak nie był w tej historii problemem..... |
|
|
|