Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Diesel
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-04-2010, 08:58   #111
Szturmik
ford::average

Imię: Darek
Model: Ford Mondeo Mk3 kombi
Silnik: TDCI 2.0 automat tip-tronik 115KM
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Jechał i nagle zgasł

witam ponownie głowica zrobiona a ten płyn to się mógł dostawać przez tą chłodnice spalin co idą spaliny do zaworu EGR otóż na zimno jest szczelna a po podgrzaniu puszcza płyn. Teraz mechanik ominie tą chłodniczke tymczasowo i będzie składał głowice.

Czekam aż dostanie zamówione szpilki nowe do głowicy i uszczelkę i dopiero wtedy będzie składał.

Ostatnio edytowane przez Szturmik ; 27-04-2010 o 20:51
Szturmik jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 29-04-2010, 16:00   #112
Szturmik

Uwierzcie lub nie ale to miał być dziś szczęśliwy mój dzień ( wielkie odpalenie forda) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.A tu lipa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.tyle zrobione a efekt taki sam jaki był czyli: Robi zasłonę Dymną z Czarnego dymu. i silnika mało nie chce z ramy wyrwać i gaśnie.
Ręce nam już opadają z tego powodu. A miało być już tak fajnie a tu dupa.
Orientuje się ktoś z was może czy jest możliwość w sprawnym aucie wo-gule odpalić go jak na przykład byłby jeden z wałków obrócony o jedno oczko na łańcuszku rozrządu. Czy czujniki to wyłapią i nie pozwolą wo-gule na rozruch czy może jednak będzie taka możliwość a efektem była by taka praca jak w moim przypadku. I jeszcze jedna sprawa to kazałem mechanikowi zdemontować znowu wtryski i wysłać je do tej Sobutki ( miejsce regeneracji) i jutro będę rozmawiał z ich kierownikiem (Bo dziś już go niema ) dlaczego nie zostały wygenerowane kody do tych wtrysków i chcę żeby mi je wygenerowali. Bo być może przez to tak fiksuje ten silnik Choć z drugiej strony tak mówił ten wynajęty z Lubina Elektro-mechanik to nawet po wgraniu awaryjnych kodów lub fabrycznych. to auto musi zareagować i zapalić normalnie.
Teraz to jak będę mieć już te kody to wynajmę go jeszcze raz i pojedziemy znowu do nie go ale to dopiero po Łyk-endzie majowym. Może macie jakieś pomysły co tu można by spróbować mu zrobić żeby wrócił no normalnej pracy
Stary 29-04-2010, 21:12   #113
metmusic
ford::professional

Model: S-Max MK2 ST-Line
Silnik: 2.0 Ecoboost 240KM
Rocznik: 2017

Ja miałem podobne historie... Mondeo MK3 TDCi 2.0 130KM, 250 000 tys, 2002.
2 stycznia br. wracałem po sylwestrze do domu i nagle straciłem moc pod nogą. Max 2,5 tys obrotów i ledwo wjechałem pod górkę.
Wydawało się, że drobiazg... ale koszt naprawy 11000.
Wymieniony silnik, wtryskiwacze, turbina + 1000 drobiazgów + przy okazji sprzęgło i dwumasa. Załamka/Masakra/Katastrofa...naprawa trwała 4 miesiące bo albo nie palił mechanikom albo puszczał czarnego bąka. Co chwile dostawałem nowe informacje co trzeba naprawić.

Fajne auto ale jak zaczyna się sypać to katastrofa. Trzeba wiedzieć kiedy sprzedać.
Aż mi szkoda już o tym wspominać... koszt naprawy prawie 2/3 wartości samochodu...
metmusic jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 30-04-2010, 20:13   #114
Szturmik

Witam dziś po kilku telefonach sprawa ma się inaczej a mianowicie w wtorek szef z Sobina ( tam gdzie regenerują pompy i wtryski) przyjedzie po moje auto i zabierze je na lawecie do siebie do warsztatu i sam sprawdzi a ten pan z elektroniki będzie w pogotowiu czekał na mój sygnał żeby w razie czego pojechać tam do Sobina i mu udowodnić że auto elektronicznie jest sprawne.
Stary 15-05-2010, 19:34   #115
Szturmik

Talking Odp: Jechał i nagle zgasł

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Witam i Pozdrawiam wszystkich właścicieli niezłych cacek. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Właśnie ujeżdżam już swoje cacko 3 dzień, sprawne,naprawione i wypucowane.
Cieszę się niesamowicie że po tak długim okresie już ten koszmar się z kończył.
Jak zdobędę więcej czasu to opisze wam jak to się z kończyło i przedstawię cały kosztorys potrzebnych i niepotrzebnych części i roboty.
A tym czasem idę do Mondzia i jadę jeszcze nie wiem gdzie ale na pewno późno wrócę Ha Ha.
Stary 15-05-2010, 19:43   #116
jendrekmak
ford::expert

Model: 2x Citroen C5 Aircross
Silnik: 1.6 PT Hybrid
Rocznik: 2023

chyba wszyscy tu cieszą się razem z tobą. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jendrekmak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-05-2010, 22:24   #117
jaculek63
ford::advanced

Imię: Jacek
Model: mondeo mk3/mk4 Titanium S(było)
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2004/2009

Szturmik
Dawaj opis i to szybko jeszcze zdążysz się nacieszyć i uważaj nie zajedż motoru z tej radości.Serdecznie pozdrawiam i ciekaw jestem bardzo co też ci fachowcy nap....
jaculek63 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-05-2010, 12:39   #118
astrogirl
ford::amateur

Model: Ford Focus MK2
Silnik: 1.6 16V
Rocznik: 2008

i co dalej ?
Jak można zostawiać nas przed finałową sceną i iść robić sobie wycieczke.
Dosłownie jak reklamy na Polsacie.

Czekam z niecierpliwością na wyjaśnienie finału tej historii.
Co zawiniło? dlaczego? ... i kto zabił ?
astrogirl jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-05-2010, 13:58   #119
Cobretti
ford::professional

Imię: Maciej
Model: Chrysler Voyager
Silnik: 2.5CRDi 140KM
Rocznik: 2001

zabił ogrodnik...
czytaj książki od końca Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

PS.

pewnie finał poznaamy dziś w nocy albo dopiero jutro Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 16-05-2010, 15:02   #120
JarekWRC
ford::beginner

Imię: Jare
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDDI 115KM
Rocznik: 2001/2002

Przyznam, ze ja też od miesiecy śledzę historię szturmika i jego pojazdu i do tej pory w jestem pełen podziwu do jego cierpliwości i wytrwałości w tym temacie...

Dajmy się chlopakowi nacieszyc jego nową - starą zabawka...byle za długo nie trzymał nas w niepewności.

Szturmik czekamy na zakończenie całej tej historii!!

Pozdrawiam
JarekWRC jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania