![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#111 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 21-11-2007
Model: Fiat Linea
Silnik: 1,3 Mjet
Rocznik: 2007
|
a moze ranty drzwi zalać brunoxem a potem fluidolem?
|
|
|
#112 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-09-2007
Model: Focus Mk2
Silnik: 1,6 TDCi 90 kM
|
Cytat:
|
|
|
|
#114 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-09-2007
Model: Focus Mk2
Silnik: 1,6 TDCi 90 kM
|
Cytat:
|
|
|
|
#115 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#116 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 28-12-2009
Model: Focus Ghia/Mondeo
Silnik: 1.8 Tddi/1.8 16v
Rocznik: 2001/94'
|
w focusie trzeba zadbać najbardziej o dolne ranty drzwi i o tylnią klape, a reszte jest ok
|
|
|
|
|
|
#117 | |
|
![]() Zarejestrowany: 05-11-2009
Model: Focus Ghia Combi
Silnik: 2.0 16V
Rocznik: 2000
|
Cytat:
Szanowny kolego - skoro masz perforację blach nadwozia - to tylko dobry blacharz z lakiernikiem na Tobie może zarobić . Na wszystko inne - jest już dawno za późno . To przecież oczywiste . Trzeba jechać do blacharza , a nie narzekać na forum . Tak jest oczywistym fakt , że aby nie dopuścić do takich zaniedbań i takiego stanu auta - trzeba po prostu o nie dbać . Dbać chociażby w sposób , który już nieco wcześniej podałem . Skutek gwarantowany . Zapewniam . Zresztą - może Twoje auto było powypadkowe , może miało nigdy nie zabezpieczane profile zamknięte , od zawsze garażowane pod chmurką itp itd. . . Przyczyn może być wiele . Korozja nie bierze się z nudów . . . Ostatnio edytowane przez Pawel1w25 ; 01-04-2010 o 13:06 |
|
|
|
|
|
|
#118 | |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
Cytat:
Naprawde myslalem, ze obalilismy juz te bzdury o myciu i wplywie na powstawanie rdzy. Ludzie sobie wycieraja klawisze tlumaczac, ze rdza powstaje w srodku zagiec i pod pekajacym zabezpieczeniem a tu znow opis wplywu woskowania dachu na korozje progow. Focusy powstawaly w roznych miejscach i widzialem wiele z roznych lat i tak naprawde chyba najwiecej zalezy gdzie byl zrobiony i czy w wtorek czy piatek, czyli jak sie spieszylo pracownikom. |
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
|
Witam, mi gniją ranty drzwi i klapa pod listwą - tyle.Żaden wosk na to nie pomoże.99% fok tak ma.
a w ogóle to chyba temat jest wyczerpany bo dalsza dyskusja jest bez sensu. |
|
|
|
#120 |
|
![]() Zarejestrowany: 05-11-2009
Model: Focus Ghia Combi
Silnik: 2.0 16V
Rocznik: 2000
|
Szanowny Kolego !
A ja myślałem , że warto dbać o auto i potem ono się nam odpłaca . Pewnie się myliłem . Może nie mam racji . Może można myć auto jednym wiaderkiem raz w roku ( fragment dachu i maskę , bo na więcej wody nie starczy ) i ono będzie jak nowe przez 20 lat . A o tym , ze należy wypłukiwać sól z zakamarków nadwozia po zimie - to nie ma nawet co pisać . Blacharz za dwa lata i tak wszystko wyrzuci i da nowe - to po co się męczyć ? Wszystko możliwe . |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| focus , korozja |
|
|