![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1201 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-03-2004
Model: C-MAX MK2, S-MAX MK2
Silnik: 1.6EB, 2.0EB
Rocznik: 2011, 2017
|
W jednym zakładów caraudio widziałem, jak przerabiają tani stacjonarny tuner DVB-T by pracował w aucie (przedłużenie odbiornika IR, dołożenie zasilacza 12V => 5V).
"...szybkości jazdy drogowej nie mierzy się prędkością ani czasem. Mierzy się ją ryzykiem. To ono wyznacza granicę. Jeśli ryzykujesz na drodze, obojętnie ile pokazuje licznik – jesteś lekkomyślnym frajerem " [K. Hołowczyc] |
|
|
|
|
|
#1202 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Stanisław
Model: Mondeo MK4 Titek
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2009
|
Ja też najpierw kupiłem zwykły ze sklepu i przerobiłem ale niestety poszedł dosłownie z dymem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Był niby przystosowany na 12v.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. (ładowarka zasilacz i przewód w zestawie)po 10 mi9nutach działania wydobył się z niego zamiast programów TV -> dym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#1203 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 05-03-2004
Model: C-MAX MK2, S-MAX MK2
Silnik: 1.6EB, 2.0EB
Rocznik: 2011, 2017
|
Ja od roku jeżdżę ze stacjonarnym odtwarzaczem multimedialnym własnej przeróbki i póki co nie dymi.
Jedyny problem mam na mrozie, bo zakres temperatur pracy odbiornika IR jest niestety zbyt wąski i muszę poczekać kilka minut na rozgrzanie auta (na szczęście mam webasto).
"...szybkości jazdy drogowej nie mierzy się prędkością ani czasem. Mierzy się ją ryzykiem. To ono wyznacza granicę. Jeśli ryzykujesz na drodze, obojętnie ile pokazuje licznik – jesteś lekkomyślnym frajerem " [K. Hołowczyc] |
|
|
|
|
|
#1204 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 08-03-2013
Model: Ford Focus 2
Silnik: 1.6TDCI
Rocznik: 2007
|
|
|
|
|
|
|
#1205 | |
|
![]() Imię: Grzesiek
Model: Mondeo
Silnik: 1.8
Rocznik: 2008
|
Cytat:
Butel, a jaką antenkę masz podłączoną do swojego tunera? Używasz jednej czy dwóch? |
|
|
|
|
|
|
#1206 |
|
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0TDCI/136 KM
Rocznik: 2013
|
Witam Was.
Dołączę się do wątku ponieważ mam problem z moją stacją multimedialną z Chin. Jest to panel AUDIO/DVD/TV/BT/GPS -WITSON /Chiny typ W2-D787F - kupiony na E-Bayu w 2011 (Ford Mondeo 2007). Mianowicie , przestała mi działać nawigacja pod wince , której zresztą używałem bardzo czesto z AutoMapą. Po naciśnięciu przycisku nawigacji pojawia się komunikat „NO SIGNAL”. Próbowałem resetować radio przyciskiem – odłączyłem akumulator na noc – bez skutku. Kontaktowałem się producentem z Chin (Witson)- twierdzą , że to prawdopodobnie problem z modułem nawigacji - trzeba wysłać in radio do naprawy. Softu nie wyślą. Poza nawigacją wszystko działa bez zarzutu. Ja podejrzewam , że zawiesił się u mnie Windows CE ponieważ win nie bootuje. Czy wie ktoś jak zrobic reinstalację win ce , lub może "hard reset" ewntualnie który serwis w Polsce naprawia takie stacje multi. Pozdr ted11111 |
|
|
|
|
|
#1207 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
Na dobry początek powinieneś przelutować złącze modułu GPS,jeśli nie sam to komuś to zleć.Jeśli to nie pomoże to trzeba przelutować sam moduł GPS,ale tutaj to już pewnie hotair będzie potrzebny.Czy coś poprzedzało opisaną przez ciebie usterkę np. czasowe zwiechy gps,zaniki sygnału itp. ?
|
|
|
|
|
|
#1208 |
|
![]() Imię: Bartosz
Model: Ford mondeo
Silnik: 1,8
Rocznik: 2009
|
panowie gdzie kupie taki sprzet http://ecx.images-amazon.com/images/I/51IokFX4fVL.jpg
ale do mondeo 1,8 tdci rok 2009 |
|
|
|
|
|
#1209 |
|
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0TDCI/136 KM
Rocznik: 2013
|
Dzięki mm32 za odpowiedź.
Przez 2 lata nie miałem zawieszeń GPS - padło nagle , czasami tylko dość długo czekałem na fix (jakąs minutę) , ale jak złapał połączenie to chodziło bez problemu. Spróbuję otworzyć obudowę i obejrzeć jak jest lutowany ten moduł GPS . Możesz coś więcej powiedzieć o tej ewentualnej wymianie modułu ? Czy to na pewno nie zawieszony soft (myślę o wince)? Pozdr ted11111 |
|
|
|
|
|
#1210 | |
|
ford::average
![]() Imię: Rafał
Model: MK4
Silnik: Duratec HE 2.0 PFI (145PS)
Rocznik: 2008