![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1221 | |
|
FORD|AUTHORIZED
![]() Imię: Wojciech
Model: Transit
Silnik: 2,0 TDCI
Rocznik: 2003
|
Cytat:
Nadwozie trzeba obejrzeć raczej od spodu - pod kątem korozji. Silnik - bezwzględnie trzeba auto odpalić całkowicie zimne po nocnym postoju na placu, ma palić z półobrotu, lekko może zadymić kilka-kilkanaście sekund (nie mylić z parą wodną) i potem zagrzać go i przegonić. Nie może ciepły silnik stukać przy depnięciu, natomiast na zimnym może zastukać nawet przy spokojnym ruszaniu. Jeżeli silnik rano, mimo prośby, będzie ciepły - to jest to podejrzane. Zimna skrzynia może lekko opóźniać załączanie biegów, ale wszystkie biegi - zwłaszcza 1 i 2 mają wchodzić od razu głęboko i płynnie , ciepła ma pracować perfekt.
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 25-01-2020 o 16:39 |
|
|
|
|
|
|
#1222 |
|
ford::expert
![]() Imię: Marek
Model: Hyundai i30 N Line focus mk3 fl, Astra F, 126p
Silnik: 1,5 TGDI, 1,5 TDCI , 1.4 Pb, prawie 0,7 :)
Rocznik: 2022 2015 1995
|
Dzięki Wojtek.
Auto stoi na placu poflotowek i raczej nikomu by się nie chciało wychodzić i go grzać. Mają to głęboko gdzieś bo z 1000 innych aut stoi obok. W poniedziałek rano jadę odpalić i zobaczymy. Nie przegonię go bo z placu nie wyjadę ale resztę sprawdzę. Spod ok. Bo w warsztacie dokładnie go obejrzeliśmy. Silnik suchy i od góry i od dołu.
|
|
|
|
#1223 |
|
|
Dzięki
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Transit kupiony w dniu dzisiejszym choć cena o 5 kafli wyższa. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sprawdziłem i wszystko było ok. Byłem tam rano jak było 0 stopni i ładnie odpalił i nie stukał. Na plus grzana przednia szyba. Nie zauważyłem tego wcześniej. Jedyne co to komunikat o kończących się klockach. PS. Podpowiesz co ile rozrząd w tym silniku?
|
|
|
|
#1224 | |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Cytat:
Lej dobry markowy olej i zmieniaj maks. co ok. 30 kkm przy jazdach w trasy, przy przewadze jazdy miejskiej zmieniałbym olej częściej. Komunikat o klockach pojawia się bardzo wcześnie, z bardzo dużym zapasem okładziny. Ale obwód tego układu połączony jest szeregowo przez wszystkie koła i jeżeli ulegnie przerwaniu z innej przyczyny niż przetarcie przewodu czujnika w okładzinie - to także pojawi się ten komunikat. Sprawdza się to zwierając obwód - ale jak to się robi twoim przypadku - niestety nie wiem, nie znam elektryki tego modelu.
|
|
|
|
#1225 |
|
|
Dzięki raz jeszcze.
Z tymi przewodami od czujnika chyba trafiłeś w dychę bo podczas pierwszych oględzin widziałem przy tylnym prawym kole luźny przewód. Mniej więcej takiego przekroju jak właśnie do czujników zużycia. Zobaczymy... Auto i tak trafi na pakiet startowy do mechanika.
|
|
|
|
#1226 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Daniel
Model: Custom
Silnik: 2,0 EcoBlue
Rocznik: 2020
|
Siema
Panowie mam zamiar kupić nowego Customa silnik2.0 170km. Co to za silnik? awaryjność, żywotność itp. Czy były jakieś akcje serwisowe. Czy może 130km jest mniej awaryjny. Dzięki za podpowiedź. |
|
|
|
|
|
#1227 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] i wiele innych wątków - poszukaj...
Zgredzik Ostatnio edytowane przez wojtekjanus ; 29-01-2020 o 16:56 |
|
|
|
|
|
#1228 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Damian
Model: Transit Custom
Silnik: 2.2
Rocznik: 2013
|
Cześć,
Przymierzam się do zakupu ford transit Custom 9os, z końcówki 2012r, z silnikiem 2.2 przy mocy 125km diesel. Autko ma przejechane 230tys, uszkodzony bok pochodzi z ubezpieczalnie z Niemiec. Ma jakiś limit do 115km/h sadze ze to jakiś tryb eco ? Ale sedno tego tematu to silnik próbowałem trochę czytać tutaj na forum ale nie mogę znaleść konkretnej odpowiedzi o co chodzi z tym silnikiem ? Konkretnie z jego trwałością, wadami ? Ponoć były akcje serwisowe.. są zarówno dobre jak i złe opinie (natknąłem się na więcej tych złych) mógłby ktoś kumaty zdradzić mi trochę szczerych, KLAROWNYCH, informacji na temat tego silnika i nawet ogólniej, autka ? VIN: WF01XXTTG1CT13602 Ostatnio edytowane przez Kneex123 ; 04-02-2020 o 23:01 Powód: Dodanie numeru VIN |
|
|
|
|
|
#1229 |
|
FORD|AUTHORIZED
|
Po to jest ten wątek, aby informacje o które pytasz można było łatwo odnaleźć. Wystarczy cofnąć się nieco i poczytać sobie o tym modelu. Nie ma sensu w kółko powtarzać tego samego...
Dokładne oficjalne informacje o tym modelu (czyli wszystkie zmiany po lifcie 2011) znajdziesz tu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Znając VIN można sprawdzić jego historię serwisowania. Na Forum jest specjalny temat: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
|
|
|
#1230 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 08-06-2020
Silnik: 170km
Rocznik: 2018
|
Witajcie, jako nowy na forum i być może nowy użytkownik Forda proszę o pomoc z autem jak w ogłoszeniu: [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Nie mam żadnego doświadczenia z fordami, a w dedykowanym wątku trochę negatywnego się naczytałem o Transitach 2014+ Dajcie znać co może mnie zaskoczyć i czy warto iść w to auto z ogłoszenia. Oczywiście kluczowa dla jest zabudowa koniowozu, która tutaj spełnia moje oczekiwania. Ale auto na jakim jest zbudowane też gra ważną rolę bo transport wymagający zwłaszcza dla aut w zestawie z przyczepą |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| 2.2tdci , benzyna , connect , gaz , kupno , transit , wady |
|
|