![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#1231 |
ford::expert
Model: MONDEO
Silnik: 1,8 PB
Rocznik: 2001
|
![]()
Konsola środkowa będzie pasować? Z tego co wiem klimy 2 strefowej nie da się uruchomić.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1232 |
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 29-08-2008
Model: ford mondeo
Silnik: 2,5; 2.2TDCI
Rocznik: 2001; 2006
|
![]()
z tego co sie zorientowałem konsola do wymiany ale to akurat nie jest problemem dwu strefowej klimy mi nie trzeba... wystarczy jak da sie uruchomic sterowanie nawiewami klima zwykła temperatura radiem noi monitor rzecz jasna
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1233 | |
![]() Zarejestrowany: 02-07-2009
Model: mondeo
Silnik: 2,2 TDCI
Rocznik: 2006
|
![]() Cytat:
Tylko dla samego monitora, czy Navi ? Jak już coś robić to od początku do końca ! Jak naprawdę chcesz to zrobić to przydał by się schemat - pisz na priva coś poradzimy. Ale jeśli nie będziesz miał czytnika, anteny, wszystkich wiązek - to nawet sobie głowy nie zawracaj. szkoda rozbierać auta i Twojej pracy - Navi bez tego nie zadziała ! To nie jest tak że wsadzasz płytę z Navi do panela Denso w konsoli i już masz Navi, już nie jeden chciał wsadzić tak płytę i dziwił się że nie chodzi ; ) pozdro Dave |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1234 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 12-10-2009
Model: Ford Mondeo MK3 Ghia
Silnik: 2,0 tdci
Rocznik: 2004
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1235 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 02-11-2009
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdi
Rocznik: 2005
|
![]()
Witam, mam pytanie co do Denso, tzn do nie dawna nawi działała poprawnie. Teraz ikona satelit pokazuje, że łapie jest ok, natomiast po ustawieniu pozycji samochodu po przejechaniu parunastu metrów mapa w swoją stronę a ja jadę w inną nie wiem może problem jest z ustawieniem dystansu, może miał ktoś taki problem, proszę o jakąś radę bo do tej pory działało bez zarzutu.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1236 |
![]() Imię: Jarek
Model: Mondeo
Silnik: 2.2 tdci
Rocznik: 2004
|
![]()
Może przestawileś pozycjonowanie auta w nawigacji, jest opcja wg jazdy i wg kierunków geograficznych, czyli północ do góry
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1237 |
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
![]()
Ewentualnie należy zrobić kalibrację położenia względem północy samochodu. A robisz tak: na ekranie nawigacja, póżniej Menu-- Navigation Set UP-- Calibration-- Position-- OK.
W tym momencie po obu stronach Twojego położenia ukazują się dwie strzałki i tak nimi obracasz, by samochód zajął prawidłową orientację względem stron świata. Jeśli to co ja napisałem i jarekmoszk nie pomoże to możesz mieć uszkodzony/ zawieszony żyroskop, który jest w napędzie DVD w bagażniku, ale tylko może. Może ktoś ma inne sugestie, to proszę.
![]() |
#1238 |
ford::professional
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo Mk3-DENSO
Silnik: 2.O TDCi 115/156KM, 299/377Nm 'by Heko.
Rocznik: VII/2OO5 Sedan
|
![]()
Na jutro postaram się dowiedzieć o adres szrotu pod Wieluniem, gdzie stoi/stało (nie wiem jak na dzień dzisiejszy) kilka Mondziów z Denso, są to angole i rozbitki. Mówił mi o tym szrocie kolega i obiecał, że poinformuje mnie o namiarach na firmę.
![]() |
#1239 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1240 |
|
![]()
mam denso z cmaxa nie mam czytnika dvd ale z teog co zrozumiałem z niektórych wypowiedzi to jaguar mam ten sam system nawigacji wiec pytanie moje jest takie (poza tym ze szukam pomocy w podłączeniu tego sprzetu w moim mondku z 2001roku) czy do denso z cmaxa mozna podłaczyc i czy bedzie pasował czytnik z jaguara jesli tak to z ajkiego?
|
![]() |
![]() |
![]() |
Tagi |
denso , focus , ford , map , nawigacja , radio , s-max , tmc |
|
|