Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Sprzęt Audio/CB/GPS
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 28-11-2013, 13:47   #1281
shreku
ford::average

Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCi 140PS
Rocznik: 2008 ( w sumie to jak 2009)
Domyślnie Odp: panel Audio/DVD/GPS/TV - wszystko o...

nie no miracast jak najbardziej ze wzgledu na navi google po polsce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. a moze jakas aplikacje musisz pobrac ( tez mam htc one )

a jak działa z conversem/sterowaniem z kierownicy?

Ostatnio edytowane przez shreku ; 28-11-2013 o 14:16
shreku jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-11-2013, 19:31   #1282
wojtunio35
ford::amateur

Imię: wojtek
Model: Mondeo
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2008

Narazie sie nie zaglebialem w temat polaczenia HTC One z MIRACAST'em. Za to DLNA smiga ok.

Z conversem dziala tak sobie. Tzn, gdy slucham radia to wyswietla czestotliwosc na conversie, gdy korzystam z karty SD to wyswietla mi na conversie "plyta CD". Glosniej, ciszej, stacja w gore, stacja w dol. Tyle.

Telefon tylko sterowany z radia, nic na conversie.

Co do navi przez MIRACAST to nie wiem dlaczego nie zamierzasz uzywac AutoMapy-piekna sprawa!
wojtunio35 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 28-11-2013, 19:40   #1283
shreku

Domyślnie

Głównie to żeby nie było ew kłopotów przecież nie musi się wyświetlać dokładnie na conversie. Tymbardzirj że teraz mam 6000cd i mały ekran a chciałbym dac właśnie to radyjko i C+. Wyświetla tylko częstotliwość czy rds także?
Głośniki masz fabryczne?

Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka
Stary 28-11-2013, 20:25   #1284
wojtunio35

Imię: wojtek
Model: Mondeo
Silnik: 2,0 TDCi
Rocznik: 2008

Tylko czestotliwosc.

Glosniki fabryczne lecz system audio wersja business.
Eonon cyka lepiej jak 6000CD Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
wojtunio35 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 11-12-2013, 13:32   #1285
Skalniak44

Model: Mondeo mk4
Silnik: 1,6 Petrol
Rocznik: 2007

Szanowni koledzy. Zwracam sie z prozba o poradzenie mi gdzie najlepiej umiescic antene GBS od Tej Chinskiej navigacji.
Mam Eonon D5162 .
Umiescilem antene nad samym radiem pod kokpitem ale mam slaby sygnal i w miescie czesto wogule nie mam sygnalu GPS.
Nie chcialbym umieszczac anteny na polce kokpitu aiec jesli ktos ma sprawdzone miejsce to prosze o porade.
Radyjko sprawuje sie dobrze i wynioslo mnie dokladnie 211e z przesylka.
Czekam tylko na dokumenty celne jesli takowe przyjda.
Skalniak44 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-12-2013, 01:42   #1286
shreku

Domyślnie

Jak żeś je wyrwał za 311 euro?

Stary 13-12-2013, 23:34   #1287
kr.bi
ford::advanced

Imię: Krzys
Model: Mondeo MK4 Titanium
Silnik: 2.0 Pb 140 Qńa
Rocznik: 2009

Cytat:
Napisał Skalniak44 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
... poradzenie mi gdzie najlepiej umiescic antene GBS od Tej Chinskiej navigacji.

Umiescilem antene nad samym radiem pod kokpitem ale mam slaby sygnal i w miescie czesto wogule nie mam sygnalu GPS.
Nie chcialbym umieszczac anteny na polce kokpitu aiec jesli ktos ma sprawdzone miejsce to prosze o porade.
Oczywiście najlepsze miejsce to w podstawce anteny na dachu - 11-12 widocznych satelit, ale jest to z kolei spory koszt a i zawodność dość duża. Wszystkie inne (wewnątrz kokpitu) z złapaniem takiej ilości będą mieć problem z definicji. U siebie kabelek anteny GPS puściłem od nawigacji do prawego słupka, później do góry (słupkiem) a następnie podsufitką w okolice schowka na okulary/lampkę sufitową. Wystającą antenę widać na zdjęciu - wetknięta na "chama" pomiędzy samą podsufitkę a dach auta - problem z wciśnięciem/wyciągnięciem bo ciasno ją się wsuwa, ale dzięki temu nie wypada i nie plącze się. Wetknięta w tym miejscu ze względu na ogrzewaną przednią szybę, skutecznie ekranującą sygnał, jeśli antena "przyklejona jest na półce kokpitu. Antena jest umieszczona pod szarym/czarnym kropkowanym polem (obramowanym na rysunku na niebiesko) dlatego, że w polu tym nie ma grzejących drucików - ilość satelitów widocznych przez antenę, bez problemu osiąga 8-9. Tym sposobem minimalizuje się też, niemalże do zera, ryzyko jej zalania na myjni.

pozdrófka
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg DSC08951_2.jpg (95.9 KB, 256 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg DSC08954_3.JPG (69.0 KB, 221 wyświetleń)
kr.bi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-12-2013, 11:47   #1288
Skalniak44

Model: Mondeo mk4
Silnik: 1,6 Petrol
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał shreku Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak żeś je wyrwał za 311 euro?

Zakupilem u producenta (tak mysle) za 211eu koszt przesylki do Irlandi to tylko 3 eu bo udzielili mi rabatu.
Przesylka byla po 5 dniach.

Bump:
Cytat:
Napisał kr.bi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Oczywiście najlepsze miejsce to w podstawce anteny na dachu - 11-12 widocznych satelit, ale jest to z kolei spory koszt a i zawodność dość duża. Wszystkie inne (wewnątrz kokpitu) z złapaniem takiej ilości będą mieć problem z definicji. U siebie kabelek anteny GPS puściłem od nawigacji do prawego słupka, później do góry (słupkiem) a następnie podsufitką w okolice schowka na okulary/lampkę sufitową. Wystającą antenę widać na zdjęciu - wetknięta na "chama" pomiędzy samą podsufitkę a dach auta - problem z wciśnięciem/wyciągnięciem bo ciasno ją się wsuwa, ale dzięki temu nie wypada i nie plącze się. Wetknięta w tym miejscu ze względu na ogrzewaną przednią szybę, skutecznie ekranującą sygnał, jeśli antena "przyklejona jest na półce kokpitu. Antena jest umieszczona pod szarym/czarnym kropkowanym polem (obramowanym na rysunku na niebiesko) dlatego, że w polu tym nie ma grzejących drucików - ilość satelitów widocznych przez antenę, bez problemu osiąga 8-9. Tym sposobem minimalizuje się też, niemalże do zera, ryzyko jej zalania na myjni.

Dzieki. Zrobilem jak poradziles tylko tylko ze ja puscilem lewym slupkiem bo kierownice mam po prawej stronie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dziala i sygnal z satelit jest silny i navi dziala super.

pozdrófka
Skalniak44 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-12-2013, 21:57   #1289
tifan

Imię: zbigniew
Model: mondeo titanium
Silnik: diesel 20 tdci
Rocznik: 2010

Witam
Mam pytanko z jakim systemem trzeba kupić kamerkę cofania do EONON GM5161 PAL czy NTSC ?
Pozdrawiam
tifan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-12-2013, 11:09   #1290
KrisW
ford::advanced

Model: S-max Titanium S
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2014

A da radę wymienić fabrycznego NX na tego eonon-a? Rozumiem że trzeba wymienić panel i dołożyć sterowanie klimy?
KrisW jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
audio mk4 , nawigacja mk4 , radio mk4

Zasady postowania