Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Kupujemy auto
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 15-03-2021, 15:54   #121
Michapi
ford::amateur

Imię: Michał
Model: Fiesta Mk8 St-line
Silnik: 1.0 Ecoboost 100km
Rocznik: 2019
Domyślnie Odp: Focus MK4 NOWY (ceny , rabaty, czas oczekiwania)

Ja mam niestety złą informację. Sprzedawca poinformował mnie, że pakiety parking i technology opóźniają mocno produkcję i samochody zamówione na przełomie grudnia/stycznia będą wyprodukowane dopiero w 3 kwartale z powodu niskiej dostępności półprzewodników, a te zamówione później prawdopodobnie będą produkowane w 4 kwartale. Jak ktoś zamówił auto bez tych pakietów wtedy auto będzie wyprodukowane w 2 kwartale. Niestety dla mnie ta informacja jest zabójcza i zrezygnuje z samochodu, chyba że sprzedawca znajdzie coś interesującego.

Po chwili zastanowienia chciałem jeszcze dodać, że jestem nieziemsko wkurr.... ponieważ informacja krąży już od dłuższego czasu, to pokazuje tylko jak Ford ma głęboko w dupie swoich klientów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

A jak tam u Ciebie @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ?

Ostatnio edytowane przez Michapi ; 15-03-2021 o 16:59
Michapi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-03-2021, 17:05   #122
r2d2_dawid
ford::average

Imię: Dawid
Model: Focus MK4 HB ST-Line
Silnik: 2.0 EcoBlue AT8
Rocznik: 2021

Mój z kolei wyprodukowany 01.03.21 , jedzie do PL , 22.03 jadę odebrać papiery a 23.03 auto.

Cytat:
Napisał Michapi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
............

Po chwili zastanowienia chciałem jeszcze dodać, że jestem nieziemsko wkurr.... ponieważ informacja krąży już od dłuższego czasu, to pokazuje tylko jak Ford ma głęboko w dupie swoich klientów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...........?
Nie w du tylko taka strategia. Mój miał się produkować 18.01.21 , zamknęli w ten dzień fabrykę, i jakby wtedy powiedzieli mi że będę odbierał pod koniec marca to pewnie bym zrezygnował , a tak "przetrzymali ' mnie do dziś :-)

Mi się trochę spieszyło , rozbiłem wcześniejsze auto i jeżdzę teraz Laguną 1. Do pracy mam 120km w jedną stroną i nie wiem ile "bidulka" da jeszcze radę.

Ostatnio edytowane przez r2d2_dawid ; 15-03-2021 o 17:09
r2d2_dawid jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-03-2021, 17:08   #123
maestro92

Imię: Sebastian
Model: Ford Focus MK4
Silnik: 1.5
Rocznik: 2020

Cytat:
Napisał Michapi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja mam niestety złą informację. Sprzedawca poinformował mnie, że pakiety parking i technology opóźniają mocno produkcję i samochody zamówione na przełomie grudnia/stycznia będą wyprodukowane dopiero w 3 kwartale z powodu niskiej dostępności półprzewodników, a te zamówione później prawdopodobnie będą produkowane w 4 kwartale. Jak ktoś zamówił auto bez tych pakietów wtedy auto będzie wyprodukowane w 2 kwartale. Niestety dla mnie ta informacja jest zabójcza i zrezygnuje z samochodu, chyba że sprzedawca znajdzie coś interesującego.

A jak tam u Ciebie @[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] ?
Nie zazdroszczę. Aczkolwiek nie ukrywam, że tylko utwierdziłem się w tym, że rezygnacja z tych pakietów była dobrym wyborem.
maestro92 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-03-2021, 17:39   #124
Lan

Model: -
Silnik: -
Rocznik: -

Trochę dołujące, że wszyscy macie już chociaż jakieś informacje, a ja z zamówieniem z końca listopada nadal nic nie wiem...

Miałem dziś się czegoś dowiedzieć, dealer miał mieć spotkanie z Ford Polska, no ale na razie cisza. Mam pakiet technology, parkingu nie. Czekam do jutra.
Lan jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 15-03-2021, 18:09   #125
Michapi

Mój mówił, że jest jeszcze jeden klient w podobnej sytuacji co ja, z tym że zamawiał ST'ka, miał się kontaktować (Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.). O spotkaniu z Ford Polska też słyszałem. Twoje zamówienie z listopada gdzie minęło już prawie pół roku jest dla mnie w ogóle hitem, ciekawe co Tobie powie sprzedawca... Może zaproponuje Ci rezygnacje z pakietu technology.

Cytat:
Napisał r2d2_dawid Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mi się trochę spieszyło , rozbiłem wcześniejsze auto i jeżdzę teraz Laguną 1. Do pracy mam 120km w jedną stroną i nie wiem ile "bidulka" da jeszcze radę.
W sumie mi też trochę śpieszno, bo o ile nie rozbiłem samochodu, o tyle ten którym się poruszam dożywa swoich dni Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez Michapi ; 15-03-2021 o 18:13
Stary 15-03-2021, 18:38   #126
Lan

Cytat:
Mój mówił, że jest jeszcze jeden klient w podobnej sytuacji co ja, z tym że zamawiał ST'ka, miał się kontaktować (). O spotkaniu z Ford Polska też słyszałem. Twoje zamówienie z listopada gdzie minęło już prawie pół roku jest dla mnie w ogóle hitem, ciekawe co Tobie powie sprzedawca... Może zaproponuje Ci rezygnacje z pakietu technology.
Bemo Motors Poznań? Pewna bardzo miła Pani? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Teraz myślę, że brak wiadomości nie może raczej oznaczać nic dobrego, no ale zobaczymy.
Stary 15-03-2021, 18:56   #127
Michapi

Bardzo miły Pan, ale właściciel ten sam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 16-03-2021, 12:25   #128
Lan

Dostałem informację, potwierdziło się to co napisałeś. O pakietach nic dealer nie powiedział.
NAJWCZEŚNIEJ auto dostanę w 3 kwartale... mam do wyboru zrezygnować, albo sobie czekać (słowa dealera). Zero zainteresowania, żeby cokolwiek zaproponować czy w jakikolwiek sposób zachęcić mnie do czekania. Załamka, bo pewne koszty już poniosłem szykując się na nowe auto w kwietniu, najpóźniej w maju.
Stary 16-03-2021, 16:26   #129
r2d2_dawid
ford::average

Imię: Dawid
Model: Focus MK4 HB ST-Line
Silnik: 2.0 EcoBlue AT8
Rocznik: 2021

No to grubo. Kij z nimi , szkoda kosztów , co będziesz szukał?
r2d2_dawid jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 16-03-2021, 16:40   #130
Lan

Teraz mam mętlik w głowie. Na pewno pójdę Leona Cupre zobaczyć. Może Volvo V60 się jakieś trafi, albo Mazda 6 nawet. Muszę się zorientować jak oni rabatują, Mazda pewnie kiepsko.
Odpowiedz

Zasady postowania