![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#121 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 24-03-2010
Model: MONDEO KOMBI
Silnik: 2.0 TDDI 115 PS
Rocznik: XI 2001
|
Polecam Bilstein-y
Zamontowane w kwietniu tego roku na tył, nic nie slychac i nie czuc do dzis. Przejechane blisko 20k km. |
|
|
|
|
|
#122 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 19-10-2008
Model: MDO był
Silnik: Should Be Higher
Rocznik: 200?
|
Ja zakupiłem amorki firmy Kayaba, zresztą są też w sklepie forda.
|
|
|
|
|
|
#123 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 25-01-2009
Model: Mondeo Mk3 Kombi GhiaX
Silnik: 2.0 TDCI 96KW
Rocznik: 2004
|
Prawda jest taka, że co użytkownik to inna opinia... Jedni chwalą Motorcrafta, inni KYB-ba jeszcze inni Sachsa...
Ja w ubiegłym roku wymieniłem tylne amorki na Bilsteina. Według mnie są twardsze od oryginałów, ale może być to subiektywna ocena. |
|
|
|
|
|
#124 |
|
![]() Imię: Damian
Model: Mondeo MK III
Silnik: 2.0 TDDI
Rocznik: 2001
|
No i ja chyba zdecyduje się na Bilstein cena przystępna no i też podobno ludzie sobie chwalą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Myślę że wymiana amorów zakończy mój problem z wożeniem tyłu na nierównościach.... Dokładnie to jutro jadę do mechanika i mamy sprawdzić co jest przyczyną tego bujania.... A może to być wina wykończonych końcówek drążków kierowniczych gdzie bujanie z przodu przenoszone jest na tył ?? Pytam z ciekawości a kto pyta nie błądzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#125 |
|
![]() Zarejestrowany: 10-02-2010
Model: FOCUS
Silnik: 2.0 tdci 136
Rocznik: 2005
|
Witam
Ja miesiąc temu założyłem bilsteiny B4. Auto się usztywniło, jest stabilniejsze ale "wożenie tyłem" na nierównościach pozostało. Byłem w trzech stacjach diagnostycznych i nie znaleźli żadnych luzów w tylnym zawieszeniu a auto nadal gdy na łuku wpadnę w dziurę zarzuca tyłem. Jeśli uporasz się z tą przypadłością daj znać. |
|
|
|
|
|
#126 |
|
![]() Zarejestrowany: 17-10-2009
Model: Mondeo Kombi Ghia
Silnik: 2.0 TDDi 115 KM
|
Ja natomiast u siebie założyłem amory sachsa (2 szt. 440 zł) nie wiem czy tak jest normalnie ale po wymianie na nowe tył sie obniżył do tej pory zrobiłem około 2 tkm i jedno co mogę powiedzieć to to że już nie zarzuca tyłu auta na nierównościach i z tego sie cieszę...
|
|
|
#127 | ||
|
ford::professional
![]() Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#128 |
|
![]() Imię: Damian
Model: Mondeo MK III
Silnik: 2.0 TDDI
|
A ja byłem u diagnosty i wynikom wręcz nie wierze ....
Amortyzatory zarówno przód jak i tył po 80% Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Z tyłu z tego co pamiętam wszystko git (mowiąc o gumach itd...) A za to z przodu kicha w przednim lewym kole z tego wszystkiego zapomniałem co będzie wymieniane więc niestety dziś wam nie powiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeśli problem nie ustanie zastosuje się do tego co napisał ethernal zajrzę do gumowych tuleji stabilizatora i łączników stabilizatora.... Powracając do wyników wytrwałości nie mogłem uwierzyć naprawdę auto posiadam od grudnia zeszłego roku i chyba kupując je amory musiały być nowe albo poprostu tam gdzie jeździło nie dostawały tak po dupi* jak u nas...tym bardziej że zima zeszłoroczna była naprawde obfita w śniegi a co za tym idzie dziury na wiochach wręcz niewidoczne bo wszędzie biało i nie raz w taka wpadłem że w środku mi dobrze łupneło no i teraz gdy nie ma śniegu jeździ się po tych naszych dziurach styl jazdy mieszany miejski i wiejski jeśli zachodzi potrzeba a wiadome drogi ani na wsi ani na miescie bez rewelacji a więc z tego powodu jestem zadowolony w piątek dam znać co dokładnie wymieniłem i jak efekty.... |
|
|
|
|
|
#129 |
|
![]() Zarejestrowany: 23-08-2009
Model: Mondeo MK3 Kombi
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2002
|
@Lasko1990 - powiem tak odnośnie badania amorów na trzepakach.
Ostatnio walczyłem a autem żonki ( Lanos ). Na trzech stacjach diagnostycznych wychodziło po 80 i 76 % sprawności amorków z przodu. Jak wymontowali mi u mechanika można było trzpień amora ręką wciskać i wyciągać bez większego oporu !!!! Wniosek - to raczej jest sprawność sprężyny nią amora Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#130 |
|
ford::professional
![]() Imię: Hans Joerg von Wafell
Model: Mondeo Mk4
Silnik: 2.5t
Rocznik: 2007
|
Krzyś to albo trzepaki do d..py były albo "fachowcy" nie umieli odczytać wyników. jest to niemożliwe!!! poza tym na trzepakach nie sprawdzisz samych amorów tylko cały układ z każdej strony.
FORD MONDEO Mk4 Ostatnio edytowane przez ethernal ; 14-09-2010 o 13:35 |
|
|
|
![]() |
|
|
|