![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#121 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 23-07-2004
|
od już drugiego miesiąca tankuję tylko na BP, w mojej miejscowości, i tylko z jednego dystrybutora. paliwo jest dobre, a spalanie wacha się w okolicy 6,3-6,6. wachanie uzależnione jest, czy dużo jazdy miejskiej w korkach, czy większość trasy poza miejskiej 90-110 km. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.))
|
|
|
|
#122 |
|
![]() Zarejestrowany: 13-02-2004
|
też stwierdzam że paliwo w Orlenie się popsuło, a zwłaszcza te weekendowe-tańsze,przerzuciłem się na Statoil no i widać efekt,niedużo ale jest,stylu jazdy nie zmieniłem,coś musi być w tych -jednakowych ?- benzynkach U 95 ,co stacja to inaczej.
|
|
|
|
|
|
#123 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 19-08-2004
|
Cytat:
Pozdro
|
|
|
|
#124 |
|
![]() Imię: Krzysztof
Model: SEAT Toledo III
Silnik: 1.9 TDi
Rocznik: 2008
|
Ludzie,
zatankowałem Shell Diesel Extra Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .Rewelacja, co za moc i ciche spalanie. Po raz pierwszy poczułem, że mam nowoczesnego diesla Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. .Teraz tylko muszę sprawdzić ile się teraz spala, ale z grubsza widzę, że będzie dobrze. Ostatnio tankowałem na nowej stacji STATOIL i za każdym tankowaniem było coraz gorzej: zużycie rosło, silnik słabowicie ciągnął, a brzęczał i dzwonił przy tym, że aż strach.
|
|
|
#125 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 01-11-2004
Model: FOCUS C-MAX
Silnik: 2.0tdci
Rocznik: 2004
|
witam serdecznie. samochód mam od tygodnia. drugie tankowanie wlałem do pełna na shell-u, jeździłem różnie i miasto i trasa, spalanie wyszło 6,9l/100km, teraz zatankowałem w orlenie i zobaczymy efekty. postaram się dać znać jaka będzie różnica, na plus czy na minus. pozdrawiam.
|
|
|
#126 |
|
![]() Imię: Krzysztof
Model: SEAT Toledo III
Silnik: 1.9 TDi
|
Witam,
no i wyszło lepiej na Shell Diesel Extra- ok. 4.5, a na Statoil-4.9, a przy oszczędzaniu -4.8 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. No i ta spokojna równa praca i moc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#127 |
|
![]() Imię: Grzegorz
Model: Jeep Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 1999
|
Chciałbym co nieco odświeżyć ten topik i zapytać jak Wam autka w zimie palą? Postanowiłem ostatnio policzyć jaką ilością oleju napędowego zadowala się mój potworek! No i wynik jest... hmm, sam nie wiem... Cały zbiornik, generalnie dużo miasta i korków i jedna trasa (ok. 200 kilometrów) z czego około 30 kilometrów (autostrada) z prędkością ponad... 160 km/h a nawet przez kilka minut... ok. 175 km/h. Średnia wyszła 6,5-litra. Cieszyć się?
|
|
|
|
|
|
#128 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 18-06-2004
|
Sprawdzałam ostatnio spalanie mojego, niespelna tydzień temu, wyszło 5,8 l. Tylko miasto, non stop ogrzewanie,mniej korków.
|
|
|
|
|
|
#129 |
|
![]() Imię: Rafał
Model: szukam
Silnik: benzyna
Rocznik: 2013
|
Mi srednio wychodzi teraz okolo 7,5 litra. Paliwo Shell albo BP.
|
|
|
#130 |
|
![]() Zarejestrowany: 30-12-2004
Model: Focus II
Silnik: 1,6 100KM
|
Mi też około 7,5 litra, jednak po 1-wszym przeglądzie (20k km) jakby zuzycie nieco spadło (o jakieś 0,3l)
|
|
|
|
![]() |
|
|
|