![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#121 |
|
![]()
Kolego, błoto na aucie jak wyschnie to samo odpada. Procesu korozji nie da się zmyć wodą i szamponem.Skoro foka ma wadę konstrukcyjną .pozdro.
|
![]() |
![]() |
#122 |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
![]()
Pawel1w25 - masz racje, warto dbac, ale codzienne mycie nie oszczedzi auta przed rdza, a na pewno nie wyplycze resztek soli z miejsc gdzie zjada Foki...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#123 | |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 05-11-2009
Model: Focus Ghia Combi
Silnik: 2.0 16V
Rocznik: 2000
|
![]() Cytat:
Dziwne to . Nie chce i co mam jej zrobić ? Wszystkie ranty drzwi, ich wnętrza , tylna klapa, czy progi - jak nowe . Zaraza jakaś , czy co ? Ostatnio edytowane przez Pawel1w25 ; 02-04-2010 o 08:41 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
|
![]()
Polej preparatem do tworzenia rdzy to zardzewieje.W ogóle zauważyłem, że twoja foka ma wszystko naj, naj...pozdro
|
![]() |
![]() |
#125 |
|
![]()
Dzięki za radę .
Zastanowię , się czy skorzystać z tego preparatu tworzącego rdzę . Bo przecież musi być jakaś sprawiedliwość ! A co do tej mojej Foki - to rzeczywiście jest to auto unikatowe - tak bym to powiedział. Nie widziałem w Polsce takich aut . Mówię serio . Kupiłem je tylko dlatego , że było w stanie jak nowe - I wł. , bezpośrednio , Zurich , Szwajcaria ( mimo , że było wyraźnie droższe w zakupie od takich samych - rocznik i model ) - niż w Polsce . To moje pierwsze niemieckie auto . Dotychczas jeździłem tylko francuskimi . Ale auto było w rewelacyjnym stanie , bogato wyposażone i tym sposobem mam Fokę . . . I nie żałuję . Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Pozdr. |
![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
|
![]()
Nie chce być złośliwy, dlatego kończę dyskusję w tym temacie.
|
![]() |
![]() |
#127 |
|
![]()
08042010132.jpg
08042010133.jpgproszę obiecałem i publikuję.Jutro odstawiam do lakiernika.dziś foty przed. Foty są robione komórą e 66 drzwi lewe ( najważniejsze i prawe + klapa - słabo wyszła) |
![]() |
![]() |
#128 | |
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
![]() Cytat:
Zobacz, ze poszły tylko jedne drzwi. W tym którego ostatnio sprzedałem 3 drzwi były czyste i wielka dziura w czwartych...Wg mnie powłoka nie była jednolicie nakładana. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
|
![]()
no nie do końca.na fotach tego nie widać ale wszystkie drzwi mają ślady rdzy, i klapa.oczywiście lewy tył najbardziej.pozdro.
|
![]() |
![]() |
#130 |
|
![]()
Możecie się podśmiewać ile chcecie , a ja wiem swoje . . . Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A mówiąc poważnie - czy te skorodowane drzwi , czy tylna klapa - kiedykolwiek były potraktowane np. środkiem do zabezpieczania profili zamkniętych ? Poza zabezpieczeniem fabrycznym , oczywiście . Wątpię . . . |
![]() |
![]() |
![]() |
|
Tagi |
focus , korozja |
|
|