![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1291 | |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 30-06-2008
Model: Ford Mondeo
Silnik: 2.0 TDCI, 140KM
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Czyli jak mam to rozumieć ? Przecież w przedniej szybie znajduje sie wtopiony element grzewczy.
|
|
|
|
#1292 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 16-06-2009
Model: Mondeo IV
Silnik: 2.0 benz.
Rocznik: 2009
|
Przepisałem dosłownie jak jest w programie przedłużenia gwarancji :
"Warunki "FORD PROTECT" i "FORD PROTECT BASIC" A. Treść umowy B. Zakres obowiązywania umowy C. Ograniczenia odpowiedzialności Ford Protect nie obejmuje: - uszkodzeń powstałych w wyniku eksploatacji niezgodnej z przeznaczeniem pojazdu określonym specyfikacją techniczną, w wyniku przebudowy pojazdu lub braku należytej dbałości o pojazd, - uszkodzeń w pojeździe, których który był używany do celów sportowych lub rajdowych, jako taksówka , pojazd wypożyczalni samochodów lub nauka jazdy, - uszkodzeń powstałych na skutek wypadku drogowego, kolizji, pożaru lub innego tego rodzaju zdarzenia, przeciążenia pojazdu ponad dopuszczalny ciężar całkowity, niedostatecznej ilości cieczy chłodzącej, oleju, innych płynów lub działania mrozu, a także siły wyższej - uszkodzeń zespołów lub części, które nie odpowiadają fabrycznej specyfikacji pojazdu, oraz uszkodzeń pojazdu wywołanych przez takie części - prac regulacyjnych, wyważania i czyszczenia jak również czynności diagnostycznych, w tym regulacji geometrii zawieszenia, - uszkodzeń jakichkolwiek elementów nadwozia i jego mechanizmów, w tym powłok lakierniczych, szyb (za wyjątkiem elementów grzewczych) siedzeń oraz tapicerki." Jak z tego rozumiem to jeżeli szyba jest bez elementu grzewczego to nie podlega wymianie, jeżeli z elementem grzewczym to podlega wymianie jeżeli element grzewczy jest uszkodzony. Pozdro |
|
|
|
|
|
#1293 |
|
ford::professional
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
|
nie. znaczy to jedynie, że ewentualne uszkodzenia elementów grzewczych w szybie podlegają naprawom gwarancyjnym.
|
|
|
#1294 | |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 16-06-2009
Model: Mondeo IV
Silnik: 2.0 benz.
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1295 |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 14-06-2009
Model: Mondeo Hatchback Titanium X
Silnik: 2,0
|
Witam, ostatnio pojeździłem trochę po polnych drogach i od tego czasu skrzypi mi coś z okolic kanapy tak w okolicach podłogi... bardzo dziwny odgłos taki jak by się coś z tworzywa się wypieło i stukało o blachę...czy ktoś miał coś podobnego ?
|
|
|
|
|
|
#1296 | |
|
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
|
Cytat:
no, nie da się, ale wcześniejszy post brzmiał jakby kwestia dotyczyła szyby, bo pisałeś, że jak jest ogrzewanie to szybę wymienią a jak go nie ma to nie. Napisałem więc, że gwarancji podlega tylko element grzewczy, a nie sama szyba. Sorry, chyba jakieś niedzielne spowolnienie mnie dopadło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
#1297 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 14-09-2009
Model: MONDEO MK4
Silnik: 2,0 BENZYNA
Rocznik: 2008
|
Witam serdecznie na forum. Mam pytanie czy może macie już sprawdzony domowy, garażowy, parkingowy sposób na skrzypiący, trzeszczący lewy słupek? (tak żeby uniknąć tłumaczenia panom w aso). Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#1298 |
|
Feel The Difference
![]() Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018
|
Napisz PM do Grzegorz914
|
|
|
|
|
|
#1299 | |
|
![]() Zarejestrowany: 21-12-2007
Model: mondeo mk IV
Silnik: 1,6
Rocznik: mikołaj '07
|
Cytat:
[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
Ostatnio edytowane przez azet ; 25-10-2009 o 10:37 |
|
|
|
|
|
|
#1300 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 14-09-2009
Model: MONDEO MK4
Silnik: 2,0 BENZYNA
Rocznik: 2008
|
Witam ponownie. Jestem już po naprawie młotkowej skrzypiącego słupka. To bardzo dziwne, ale POMOGŁO, ciekawe czy już na zawsze. Podziękowania dla azeta.
Pozdrawiam |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| mondeo mk4 , usterki |
|
|