![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1331 |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 01-08-2006
Model: Focus MK4
Silnik: 2.0 EcoBlue + A8
Rocznik: 2018
|
Akcja serwisowa zrobiona. Zgodnie z przewidywaniami, lag i staczanie na pochyłościach przy próbie ruszenia po załączeniu D albo R zostały, zniknęło tylko szarpnięcie.
W międzyczasie w poprzednim serwisie upomniałem się o lewy amortyzator z CCD - cud, akurat dzisiaj przyszedł i już w tej sekundzie mieli do mnie dzwonić! Wymiana w przyszły piątek. A już myślałem, że będzie chwila bez wizyty w serwisie xD |
|
|
|
|
|
#1332 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Tomek
Model: Focus Turnier ST-Line
Silnik: 2.0 EcoBlue 150KM
|
Cytat:
Mówisz o 19B36? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
|
#1333 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1334 | |
|
![]() Imię: AdoKrycha007
Model: Focus MK3 Kombi i Focus MK4 Kombi
Silnik: 1,6 Duratec 105 KM Euro 5 (MK3) i 1,5 EcoBoost 150 KM Euro 6 (MK4)
Rocznik: 05.2014 (MK3) i 09.2019 (MK4)
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#1335 | |
|
![]() Zarejestrowany: 16-03-2019
Model: a
Silnik: a
Rocznik: a
|
Cytat:
Poza powyższym, wszystkie Twoje posty to: a) zachwyty nad nowym nabytkiem i negowanie/bagatelizowanie jakichkolwiek usterek czy niedoróbek; b) naganianie innych forumowiczów do korzystania wyłącznie z usług ASO przy nawet najprostszych czynnościach strasząc, że w przeciwnym razie stracą gwarancję. Mnie samego przynajmniej kilka razy wyzwałeś od "oszołomów" twierdząc że bredzę, a tymczasem czas pokazał, że wszystkie moje zarzuty się potwierdziły: - silnik wibruje (a Twój guru Pan Pertyński zdążył już sobie znaleźć inny obiekt westchnień, czyli trzycylindrowca od Peugeota - tymczasem jeszcze nie tak dawno rozpływał się nad "tworem-wynalazkiem" Forda określając go najlepszym 3-cylindrowcem w historii - aż dziw bierze że ktoś tego Pana-chorągiewkę i recenzenta-turystę traktuje w ogóle poważnie) - multimedia/elektronika żyją własnym życiem (grzeją się, wieszają, zapominają ustawień, itp. itd.) - wydech buczy gorzej niż w sportowym aucie (i póki co żadne próby jego wyciszenia nie przyniosły poprawy) - wszechobecne, twarde plastiki (na które chyba najbardziej narzekałem) z czasem zaczynają się odzywać (słupek B, boczki drzwi, tunel środkowy, itd.) i coraz więcej osób zgłasza ten problem do ASO - tak zachwalany przez Ciebie system ochrony drzwi to bubel wykonany z najtańszego plastiku, z którym więcej problemów niż pożytku (blokuje się, rysuje, rozkalibrowuje, itd.). Co ciekawe, to właśnie ten system powoływałeś jako ogromną przewagę Focusa względem innych aut konkurencji, a nie zapominajmy że chroni on głównie obce auta stojące po bokach, zamiast auta które jest w niego wyposażone. Pewnie mógłbym tak wymieniać w nieskończoność... Najlepsze w tym wszystkim są Twoje, tworzone z uporem maniaka, wyimaginowane i niepoparte żadnymi danymi teorie, dotyczące nowego Focusa. Wyprodukowałeś ich już tak niesamowitą ilość, że nawet Einstein by się pogubił, ale podsumujmy - wg. Ciebie nie należy kupować Focusa: - z silnikiem benzynowym - z zawieszeniem na belce - ze skrzynią automatyczną - z bogatym wyposażeniem - z początku produkcji bo wszystkie te konfiguracje są "problematyczne". Coś pominąłem? W sumie krócej byłoby napisać, jakiego Focusa wg. Ciebie warto kupić. Jakiego? Diesla (bo nie wibruje/nie buczy i ma, jak na pełnoprawne auto przystało, przynajmniej 4 cylindry), w manualu (bo nie ma laga i nie szarpie), nadwoziu kombi (bo podobno lepiej wyciszone), biedawersji (bo człowiek się nie denerwuje, że w samochodzie za 100 tysięcy plastiki skrzypią jak w najtańszej Dacii) i dopiero w 2021 r. (żeby uniknąć chorób wieku dziecięcego). Mam rację? A przepraszam... Bredziłeś coś jeszcze o wyposażeniu ST-Line, ale po wpisach, że nawet w Vignale i Titanium wydech buczy nabrałeś wody w usta (jak to masz zresztą w zwyczaju gdy ktoś pociągnie Ciebie za język). Kończę rozmowę. Wszedłem tu po długich miesiącach przerwy wyłącznie z ciekawości. Chciałem sprawdzić, czy od ostatniego czasu cokolwiek się zmieniło. Jak widać kompletnie nic... Dalej mnożą się narzekania na wady/usterki od nowych użytkowników Focusa, które są konsekwentnie negowane/bagatelizowane przez ciągle tą samą, wąską (i powoli wykruszającą się) grupę "Muszkieterów". Już nawet kolega od czerwonego Focusa 1.0 (zapomniałem nicku, pamiętam tylko avatar) przyznał, że czuje drgania silnika (których 4-cylindrowe, benzynowe silniki konkurencji są pozbawione). Jeszcze miesiąc-dwa i wśród "obrońców Focusa" zostanie sam Krycha - ostatnia ostoja prawdy. Pozdrawiam i do zobaczenia pewnie za pół roku (jak mi się nie znudzi) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez vegeciak ; 11-01-2020 o 12:49 |
|
|
|
|
|
|
#1336 |
|
![]() Imię: Wiktor
Model: Focus cztery z kartonem mleka a był mondeusz cztery
Silnik: EB
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
kupiłeś sobie to cudo xceeda?
Wiesz, w międzyczasie siedziałem w i30 i wiesz co? On ma w tych samych miejscach trzeszczące plastiki co mój focus. Fajnie, że wróciłeś Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#1337 | |
|
|
Cytat:
Wygląda na to, że tylko 1.5 ma jakiś sens. |
|
|
|
|
|
|
#1338 | |
|
![]() Zarejestrowany: 21-07-2014
Model: Focus Active kombi
Silnik: 1.5 EcoBoost 150hp M6
Rocznik: 2019
|
Cytat:
Dzisiaj mogłem przejechać się wersją Active 1.5, benzyna w automacie. Krótka trasa ale wnioski są; W automacie wydech nie buczy, widać automat lepiej dobiera biegi. W mojej foce pan z serwisu posłuchał i stwierdził, że buczenie może występować przy obciążeniu na niższych obrotach... i jest to normalne. Także pozostaje kombinowanie czegoś na własną rękę. Jeszcze co zwróciło moją uwagę, w moim egzemplarzu przy zmianie biegu 1 na 2 też słychać krótkie basowe uderzenie. Koła 17' (opony zimowe Fulda) lepiej wybierają mniejsze nierówności i nie przenoszą tak mocno drgań na nadwozie jak 18'. Zbierając do kupy to mam tylko zastrzeżenia do: - basowo buczącego wydechu poniżej 2k (na 4 i 5 najbardziej słychać bo tam dłużej zdarza mi się operować niż na niższych biegach - na których przez chwilę i tak to słychać kiedy silnik przechodzi przez ten zakres obrotów) - basowy stuk przy zmianie z 1 na 2 - tłuczenie od kół 18' Na dłuższą metę to po prostu męczy. Żeby nie było, i tak lubię ten samochód, niewiele mu brakuje żeby być na prawdę dobrym. Na pewno każdy inny model też miałby swoje wady. |
|
|
|
|
|
|
#1339 |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 12-09-2015
Model: MK4
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Czy ktoś ma problem, że przy każdym odpalaniu samochodu zanim samochód nie połączy się z siecią GSM to zegar pokazuje 01:00?
|
|
|
|
|
|
#1340 |
|
![]() Imię: krzysztof
Model: FORD FOCUS mk3
Silnik: 1,5tdci 134Km 360Nm
Rocznik: 2017
|
Vegeciak pomimo,że nie jesteś z mojej bajkiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.,to prawie we wszystkim co do wypowiedzi adokrychy masz racje,szacun za rozprawke Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|