![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#131 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 12-03-2015
Model: Ford Focus I Hatchback
Silnik: 2.0 16V 130KM
Rocznik: 1999
|
Jak powiedziałeś o tej masie i wtyczce od kompa to chyba i sprawdzę to u siebie, to było by coś pięknego gdyby tylko to się okazało problemem.
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
ford::average
![]() Imię: Bartek
Model: Focus MK2 FL
Silnik: 1.4
Rocznik: 2009
|
Sprawdzałem na 2 przepustnicach i silnik nie gaśnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Telepie się ja cholera ale nie gaśnie wiec w książce jest jakaś herezja.....
|
|
|
|
|
|
#133 |
|
|
To tak. Kolektor dolotowy zdjęty i sprawdzony, odma zdjęta i wyczyszczona.....efektów brak dalej jest wahnięcie po dłuższym postoju. Chyba się poddaje bo nie mam już pomysłów.
|
|
|
|
|
|
#134 |
|
|
To witam w klubie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ja jutro jeszcze jadę do mechanika, będę czyścił krokowca, czyścił styki masy, resetował kompa i czekam aż mi przyjdą nowe ori świeczki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale opowiem Ci historię Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jako, że jestem ok 2 miesiące po wymianie silnika bo poprzedni kopcił, który miał kompresje po 13,5 na cylinder i po za tym, że kopcił to nie miałem z nim żadnym problemów, to z tego, że nowy silnik nie kopci cieszyłem się do 4 dni wstecz kiedy to temperatury spadły a autko od nowa kopci Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Co mi jedynie teraz przychodzi do głowy to wymiana listwy wtryskowej gazu i tak o to tym sposobem jestem 1000 zł w plecy + problemy na nowym silniku hehe Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ostatnio edytowane przez Haden ; 11-09-2015 o 08:25 |
|
|
|
|
|
#135 |
|
|
No to nie ciekawie. Ja mam bez gazu i dość mały przebieg więc to jest zagadka co może być przyczyną.
Ale bierze Ci olej ? |
|
|
|
|
|
#136 |
|
|
No właśnie co ciekawe to nie i wody też nie gotuje ani nie dzieje się nic co mogłoby mieć wspólnego z uszczelką. Ogólnie to już mam dosyć tego auta.
|
|
|
|
|
|
#137 |
|
![]() Imię: Darek
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.4 80KM, Pb+LPG
Rocznik: 2006
|
Witam. masa silnika czysta inne też, styki od lambdy wyczyszczone sprayem. Dzisiaj wachnięcia nie było ale auto odpalilem dość późno więc sprawdzę możę jutro jak to będzie. Jedno co się zmieniło to spalanie chwilowe w trasie wydaje mi się ze wzrosło zwkle przy stałej prędkości na równej drodze było ok 6-7 litrów a teraz nawet 10 pokazywał komputer. Spalanie po zatrzymaniu wcześneij bylo ok 0,8 l/h a teraz lbo rośnie od 0,8 do 1,4 albo od razu po zatrzymaniu pokazuje 1,2-1,4l/h. Nie wiem jak zdjąć wtyczkę od kompa żeby przeczyścić. W nast tyg podepnę kompa i zobaczę czy może lambda się przywiesza.
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
|
Witam ponownie, dzisiaj przy okazji prac przy zawieszeniu mechanik na szybko przeczyścił mi przewody od masy, a jeszcze tak na 15 minut został odłączony akumulator (na tak krótko bo trzeba było sprawdzić czy problem z zawieszeniem się rozwiązał) no i po tych operacjach dzisiaj koło 2 w nocy po staniu auta 6h przy temp. 13 stopni mogłem odpalić auto i ruszyć w drogę a nie stać aż wszystko się uspokoi. Zakładam, że w moim przypadku to jednak była masa, bo 15 minut to za krótko aby komputer w pełni się zresetował. Mam nadzieję, że jak odpalę "jutro" to wszystko będzie jak tym razem, a chociażby nawet jak będzie poprawa to przeczyszczę jeszcze raz wszystkie styki i problem będzie chyba rozwiązany.
Niemniej jednak najbardziej rozwala mnie sprawa zasysającego się przewodu od odmy, która prawdopodobnie będzie przyczyną dymienia a wszystko może leżeć po stronie zaworka. Chyba się załamię jak się okaże, że wszystko by się rozwiązało za ok 50 zł a nie za prawie 1000 zł przez wymianę silnika -_- Ostatnio edytowane przez Haden ; 13-09-2015 o 02:46 |
|
|
|
|
|
#139 |
|
|
Dzisiaj odpalany dwa razy po dłuższym postoju i wygląda jakby było puki co dobrze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Więc zioom20 nie pamiętam już czy czyściłeś u siebie przewody od masy i odłączałeś aku ale możesz spróbować jeszcze raz Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
![]() Imię: Darek
Model: Ford Focus mk2
Silnik: 1.4 80KM, Pb+LPG
Rocznik: 2006
|
I jak tam koledzy? Widzę że cos się udało... mi trudno powiedzieć czy czyszczenie pomogło bo zrobiło się ciepło i jak na razie wszystko ok ale zobaczymy co będzie jak zrobi się zimniej...
|
|
|
|
![]() |
|
|
|