![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#131 |
ford::average
![]() Imię: Jarek
Model: Ford SMAX
Silnik: 180HP,Powershift
Rocznik: 2016
|
![]()
Load ab data w modułach w których robiłeś zmiany, jezeli to nie pomoże. Potem kodowanie ponownie, jezeli to nie pomoże to kable do sprawdzenia/wymiany
|
![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
![]() Imię: Paweł
Model: S-Max MK2
Silnik: 2.0 tdci 180
Rocznik: 2015
|
![]()
Ok, dzięki, to tak zrobię, odnośnie kabli, to skoro kamera działa, to puszczę jeszcze lin bezpośrednio osobnym kablem do wtyczki kamery. Bo tylko to jest podejrzane.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#133 |
|
![]()
Niestety nic to nie dało, sprawdziłem jeszcze raz LIN i jest przejście na wtyczkę kamery.
Nie mam pojęcia o co chodzi... |
![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
|
![]()
To pozostaje kamera do sprawdzenia
|
![]() |
![]() |
![]() |
#135 |
|
![]()
Tego się obawiałem, bo będzie problem. Nie znam nikogo, z kim mógłbym się podmienić na próbę.
A też nie uśmiecha mi się zakupić kolejną. |
![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
|
![]()
Jak masz Smart na allegro to kombinuj Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#137 |
|
![]()
Hehe ok Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ale jeśli za nałożenie linii odpowiada APIM, to czy kamera może mieć coś z tym wspólnego? Sama w sobie działa, obraz jest ok. Ostatnio edytowane przez GTS23 ; 28-11-2022 o 22:23 |
![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
FCP member
![]() Imię: Tadeusz
Model: Mitsubishi Outlander PHEV, C-max Energi (USA) PHEV
Silnik: 2.4 PB, 2.0 PB wolnossące cykl Atkinsona - hybryda plug-in
Rocznik: 2019, 2016
|
![]() Cytat:
Linie nakłada sama KAMERA w oparciu o informacje odbierane od PSCM (wspomagania kierownicy) za pośrednictwem BCM (który odebrane po CAN informacje z PSCM posyła dalej do kamery po LIN). BCM musi mieć prawidłowo skonfigurowaną (w parametrach LIN) kamerę, by wiedział jak posłać do niej informacje odebrane od PSCM. PSCM musie mieć w konfiguracji informację, że jest kamera by wysyłać do BCM informację o skręcaniu kierownicy, by BCM miał co dalej posyłać...
![]() |
![]() |
#139 |
|
![]()
Dzięki Tadeusz za doprecyzowanie.
Jak masz prawidłowo skonfigurowane i podłączone to tu nie ma żadnej filozofii, to musi działać. Sam zamontowałem już trochę tych kamer w S-max mk2, więc to musi działać jak jest dobrze podłączone i części są sprawne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
|
![]() Cytat:
Wszystko zadziałało bez problemu, kodowałem tak, jak kolega w poście #55: PCM --> Park assist camera --> 2-Enabled APIM --> Rear Vehile Camera --> 1-Enabled BdyCM --> Rear Vehicle Camera Control --> 1-In BCM I nagle przestało. Teraz to już sam nie wiem, bo wydaję mi się, że linie zniknęły później, ale robiłem wspomnianą kalibrację kamery, czy to coś mogło zmienić? Aktualnie kalibracja kończy się niepowodzeniem. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
|