![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#131 |
|
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 26-08-2020
Model: Focus ST MK3 USA
Silnik: 2.0
Rocznik: 2017
|
Tak, dłuższe są od MK2. Te pasujące do MK3 można poznać po kolorach przewodów sterujących- (tfu)- niebieskim i żółtym
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Będę miał niedługo zabawę.
Za naprawdę śmieszne pieniądze zamówiłem sobie PTC do swojego Focusa 1.6 EcoBoost. Wiem że mam benzynę i to w dodatku EcoBoosta ale za 50 zł to szkoda było sobie nie sprawić. Wg liczenia ma 66-68 szczebelków. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wygrzebałem zdjęcia z Lutego 2022-ego roku kiedy to wymieniałem oringi w rurkach które idą do nagrzewnicy. No i widzę, że chyba będe miał zabawnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie widziałem jeszcze (nie dziwne, bo przeglądałem głównie to forum i drive2.ru) żeby ktoś to wstawiał do Anglika Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ciekawe, czy wystarczy tylko odkręcić te dwie śruby i ten metal "zejdzie" czy też okaże się, że w Angliku będzie pół auta do demontażu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#133 |
|
|
Ja do amerykańca wstawiłem, gdzie nawet nie było otworu na grzałkę, to do Anglika nie będzie problemu, bo widać Ok zdjęciach że jest zaślepka.
|
|
|
|
|
|
#134 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
Jeśli na dworze jest ok 0C to po 5 minutach leci gorące powietrze, wiadomo ze im większą moc nawiewu się ustawi tym temp będzie mniejsza.
|
|
|
|
|
|
#135 | |
|
![]() Imię: Tomek
Model: focus mk3/mondeo mk5
Silnik: 1.6 EB/2.0 DW10F
Rocznik: 2011/2018
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez tomao ; 22-11-2022 o 14:00 |
|
|
|
|
|
|
#136 |
|
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Kolega ma Titanium X i ma wszystkie wiązki jakie były pakowane do Focusów Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(gdzie nie zajrzę to wszystko jest) |
|
|
|
|
|
#137 |
|
|
Mojego Trenda (Sport? - podłokietnik z ręcznym Z) ratuje chyba tylko to, że jest z początku produkcji, trochę wolnych złączy jest, nawet BCM wszystko mający.
|
|
|
|
|
|
#138 |
|
|
Ale wskazówka na zegarach pokazuje temperaturę cieczy, a grzałka nie ma nic do płynu chłodzącego.
|
|
|
|
|
|
#139 |
|
|
Grzałka do płynu nie, ale do płyn do grzania kabiny tak. Jak wskazówka się podnosi, to już ciepło z normalnej nagrzewnicy czuć.
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
![]() Imię: Łukasz
Model: KUGA
Silnik: 1.5 eb
Rocznik: 2020
|
W benzynie. Przejedz się dieslem. To jest dedykowane głównie do diesli. 1.5 EB nagrzewa się bardzo bardO szybko.
|
|
|
|
![]() |
|
|
|