Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 17-02-2008, 01:06   #131
TiM
ford::professional

Model: Mondeo
Silnik: 1.8 TDCi 125/144KM 340/403Nm :) chip by heko
Rocznik: 12.2007
Domyślnie Re: mk IV - stylizacja forda mondeo

ech... żeby chociaż te "wymieniacze" umiały wymieniać nie psując przy okazji niczego innego...
Sam miałem kilka sytuacji, w których ów "wymieniacze", wymieniając coś, popsuły coś innego.A ile razy o tym słyszałem... Tak to już jest niestety. Na wolnym rynku, jako mechanicy by się raczej nie utrzymali, dlatego poszli robić do ASO :fcp3
Ufam jednak, że zdarzają się wyjątki!

Stary 17-02-2008, 09:27   #132
azet

Model: mondeo mk IV
Silnik: 1,6
Rocznik: mikołaj '07

a wiecie , że tak jakoś chodziło mi po głowie że to dziwne określenie w dzisiejszych czasach- "nie da się" , że i PAFFCIO ma rację, ale i zdanie TiM-jest mi bliskie- tak sobie myślałem - w dzisiejszych czasach co znaczy słowo zwrot- "nie da się " :fcp9 kwestia jest za ile ? a nie - "nie da się" .I jak w serwisie autoryzowanym się nie da, to gdzie ma się dać ? i właśnie jest problem zmuszenia gości, mogą rzuciś taką cenę zaporową że rzeczywiście "nie da się" :fcp23 .ale będę ich musiał przycisnąć trochę i zobaczymy co wymyślą :fcp26 :fcp29 .a może by tak uderzyć do samego FORD POLSKA i zadać im takie pytanie ,że ASO odmawia i co oni na to :fcp9 :fcp27
ps.aaaa puściłem im zapytanie prze maila,zobaczymy a jutro dzwonionko do dilera :fcp1
Stary 17-02-2008, 11:33   #133
PAFFCIO

Imię: Paweł
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019

super, niecierpliwie czekam na info o rezultatach...

wiesz, ja często mam wrażenie, że to nie jest kwestia kasy. Oni tną na wszystkim na tyle, że robienie czegoś ponad to prostu im się nie opłaca. To czysta ekonomia. Jadąc do Szczecina chciałem zrobić po drodze przegląd, miałem 2 pit stopy w Płocku i Poznaniu. Dzwoniąc do ASO usłyszałem, że pierwsze wolne terminy na przegląd to za 2 do 4 dni. W Szczecinie udało mi się wskoczyć na następny dzień bo ktoś odwołał swoją wizytę. I teraz ekonomia: obłożenie usług "standardowych" czyli znanych, takich, które są w stanie szybko załatwić mają na poziomie70-80%, koszty znane, prosta kalkulacja i rentowność. Do tego usługi "mechaniczne" wg podręcznika serwisowego, odkręć, wymień, załóż, przykręć kolejne 20-30%. I teraz przyjeżdża taki Klient jak ja czy Ty i "chce" by zrobić coś nie standardowego...czyli, trzeba czegoś się dowiedzieć, nauczyć często skonsultować, poszukać czyli poświęcić czas i ludzi (czytaj ponieść stratę)...po co? by zarobić jednostkowo dodatkowych kilka stów?? Dopóki na gwarancji będzie obowiązek korzystania z ASO dopóty mają monopol a to jak wiecie dla Klienta oznacza jedno...nie on rozdaje karty. Dlatego UE tak walczy z producentami (temat sprzedaży wielu marek czy oryginalnych części już przeforsowała) by na gwarancji również inne podmioty mogły serwisować samochody. Oczywiście muszą mieć odpowiednie uprawnienia ale to zupełnie inna historia...

Dlatego trzeba w tej masie znaleźć prawdziwego mechanika lub pasjonatę bo im po prostu się chce...

a co do korespondencji z Ford Polska...martwi mnie brak odpowiedzi od Moderatora, mając wcześniej jego zgodę, jeżeli się nie odezwie do jutra to otworzę nowy wątek z tym naszym listem (trochę go już zmodyfikowałem pod kątem uwag, które już tu padły) i mam nadzieję że będzie na tyle ok, że w tym tygodniu będzie można zacząć do nich go słać, przydałby się tez licznik osób, które zadeklarują i wyślą takiego maila...sami zobaczymy wówczas czym dysponujemy: siłą czy siłką :547:
Stary 17-02-2008, 11:58   #134
azet

od MK IV nie spodziewam się by ludzi było dużo ,wysłać coś zawsze chyba można, raczej nie zaszkodzi a może pomoże .tylko szybko bo problemy mogą sie zdeaktualizować ( chwilowe spalanie )
Stary 17-02-2008, 21:08   #135
TiM

Silnik: 1.8 TDCi 125/144KM 340/403Nm :) chip by heko
Rocznik: 12.2007

Ja myślę, że każdy może się pod takim apelem podpisać. Jeśli dojdzie do precedensu, to każdy użytkownik forda może mieć okazję na tym skorzystać prędzej czy później. Nie wspominając już o tym że każdy jest potencjalnym przyszłym użytkownikiem MKIV :fcp2
W masie siła! :fcp4
Stary 17-02-2008, 23:15   #136
kubuspuchaty
ford::advanced

Model: Mondeo MKIV
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: A.D. 2008

Wydaje mi się, że lepiej byłoby uzgodnić jedną wersję, a następnie podpisać. Gdyby zebrać kilkadziesiąt podpisów lub ba może nawet kilkaset, na pewno żadna normalna firma tego nie odłoży ad acta.
kubuspuchaty jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-02-2008, 07:23   #137
azet

chciałem przypomnieć, post jest o stylizacji :fcp3
Stary 18-02-2008, 08:43   #138
kubuspuchaty
ford::advanced

Model: Mondeo MKIV
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: A.D. 2008

Dyskusja też. :fcp3 Rozmawiamy jak dobrać się do skóry Ford Polska, żeby był bardziej elastyczny w sprawie m.in stylizacji :fcp29
kubuspuchaty jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-02-2008, 09:19   #139
azet

Cytat:
Napisał kubuspuchaty
Dyskusja też. :fcp3 Rozmawiamy jak dobrać się do skóry Ford Polska, żeby był bardziej elastyczny w sprawie m.in stylizacji :fcp29
:fcp3 :fcp3 :fcp3
Stary 18-02-2008, 10:43   #140
PAFFCIO

Imię: Paweł
Silnik: 2.0 EcoBlue
Rocznik: 2019
Domyślnie Re: MK IV - stylizacja Mondeo

Panowie. Ponieważ nie mam zwrotnego info od admina, ok 12 zamieszczę list na stronie w nowym wątku i tam przeniesiemy dyskusję. Pomysł na jeden list plus podpisy jest fajny tylko jak je zebrać? Fizycznie jak umieścić je pod tekstem. Oczywiście można to zrobić w formie elektronicznej czyli list np, w Wordzie na stronie do edycji a podpisy w formie obrazka, skanu...jednak niesie to za sobą spore ryzyko nieuprawnionego korzystania z tych podpisów i takiej wersji nie proponuję. Można to zrobić poprzez jpg i każdy kolejny podpis będzie dodawany do obrazka np. MS Publisher'ze..to jest rozwiązanie...

PS. Ok, list już wisi, zapraszam do dyskusji w nowym temacie

Tagi
mondeo mk4 , reflektor , stylizacja , tuning , xenon

Zasady postowania