![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#131 | |
ford::advanced
![]() Zarejestrowany: 11-09-2006
Model: S-MAX
Silnik: 1,6 EcoBoost
Rocznik: 2011
|
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#132 |
![]() Zarejestrowany: 28-02-2007
Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
Rocznik: 2009
|
![]()
Własnie, też byłem ciekaw co to za "schowek". Na pierwszych zdjeciach fiest i na zdjeciach z pierwszych jazd było tam wglębienie, jakby "rączka". W którejś z polskich gazet motoryzacyjnych, chyba w "auto motor i sport", readktor jadący autem napisał, że w tym miejscu jest schowek, o istnieniu którego dowiedział się gdy wjechał w dużą dziurę i schowek sam się otworzył... ;-). Na nowszych zdjęciach i w autach które widziałem w salonach ten panel nad sterownikiem klimatyzacji jest płaski, bez rączki. Może rzeczywiście powinna być tam popielniczka?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#133 | |
![]() Imię: Marcin
Silnik: 1.25
Rocznik: 2006
|
![]() Cytat:
Ja obecną Fiestę kupiłem o ok. 5 tys. taniej od cennika. Wiadomo, że im lepsze wyposażenie, tym większe możliwości negocjacji. Dlatego interesuje mnie, jak to teraz wygląda. Fiesta to teraz nowość, więc zapewne sprzedawcy są mniej skłonni do negocjacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
![]() |
![]() |
#134 |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-04-2009
Silnik: 1.6 120KM
|
![]()
za moją sztukę policzyli 57 tys (5d)... z tym że nie brałem tego pakietu platinum x bo zamiast wspomagaczy parkowania wolałem aluski 16"...
po za podstawową wersją wzięliśmy m.in.: *aut. klimę *częściowwy pakiet stylizacyjny *lędźwie kierowcy *dojazdówkę *aluminiowe pedały i jescze pare drobiazgów... tak jak już naapisałem wcześniej upustu od salonu przyznali około 3600zł... czy to mało czy dużo nie wiemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
|
![]() Cytat:
Ostatnio edytowane przez mancat ; 21-04-2009 o 22:31 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#136 | |
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-04-2009
Silnik: 1.6 120KM
|
![]() Cytat:
może w takim Wrocławiu dostałbym troszkę więcej upustu ale musiałbym czekać do sierpnia / września, a tu mam odbiór w czerwcu co mnie bardzo cieszyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
|
![]() Cytat:
Pamiętam jak kupowałem obecny samochód i poszedłem do salonu Fiata, bo chciałem kupić Grande Punto, podałem panu sprzedawcy liste tego co chce mieć w samochodzie, a on wziął moją kartke do jednej ręki, cennik do drugiej i dodawał. Wyszło mu coś koło 54tys., a na moje próby negocjacji powiedział, że on ma cennik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i może ewentualnie dorzucić dywaniki :576: No więc po naszym spotkaniu sprzedawca nadal miał cennik zamiast zaliczki na samochód, a ja musiałem obejść się smakiem :576: Stwierdziłem, że z żartownisiem nie ma co dyskutować i parę dni później całkiem przypadkiem trafiłem do salonu Forda. Tam sprzedawca miał całkiem inne podejście i chociaż za pierwszym razem nie dobiliśmy targu, chociaż już wyjściowy upust był całkiem dobry, to za kilka dni i przemyśleniu kilku spraw znaleźliśmy wspólnie kompromis co do ceny i wyposażenia. Co do alufelg, to ja kupiłem już po odbiorze samochodu jako doposażenie w salonie i wyszło mi to całkiem tanio (800 zł za felgi Alessio)
![]() |
![]() |
#138 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#139 |
|
![]()
A to masz racje - w salonach japońskich marek po prostu bierzemy cennik do domu i liczymy ile wyjdzie ostateczna cena :643:. Ale akurat Fiat raczej zawsze był dość elastyczny przy ustalaniu cen, a w tym przypadku mnie mocno rozczarowali. W dodatku te Grande, które miałem skonfigurowane pod względem wyposażenia nie odbiegało od tej Fiesty którą mam, a ostateczna cena była o prawie 9 tys. wyższa. Chyba nie powiecie, że Grande jest aż tak sporo lepsze od Fiesty :578:
![]() |
#140 | |
|
![]() Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
Tagi |
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie |
|
|