Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 21-04-2009, 15:31   #131
logar4
ford::advanced

Model: S-MAX
Silnik: 1,6 EcoBoost
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Cytat:
Napisał caligator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a możliwe... ja brałem titanium i słyszałem ze ponoc tego wyłączyc sie nie da ale widocznie to odnośi się do tej wersji...

a brałeś może pakiet dla palących? bo jestem ciekaw czy jakoś zagospodarowano tą przestrzeń na desce rozdzielczej nad klimatyzacją (na niektórych zdjęciach widać tam uchwyt)...
nie nie brałem na szczęście nie palę Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

logar4 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-04-2009, 17:13   #132
mancat

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
Rocznik: 2009

Własnie, też byłem ciekaw co to za "schowek". Na pierwszych zdjeciach fiest i na zdjeciach z pierwszych jazd było tam wglębienie, jakby "rączka". W którejś z polskich gazet motoryzacyjnych, chyba w "auto motor i sport", readktor jadący autem napisał, że w tym miejscu jest schowek, o istnieniu którego dowiedział się gdy wjechał w dużą dziurę i schowek sam się otworzył... ;-). Na nowszych zdjęciach i w autach które widziałem w salonach ten panel nad sterownikiem klimatyzacji jest płaski, bez rączki. Może rzeczywiście powinna być tam popielniczka?
mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-04-2009, 17:40   #133
Marcin73

Imię: Marcin
Silnik: 1.25
Rocznik: 2006

Cytat:
Napisał caligator Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
logar4, na twoim miejscu wziąłbym lepsze radio bo i wyświetlacz jest wtedy większy (bardziej czytelny) a i przyjemniej się pewnie jeździGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

felgi 17" to myślę że juz przesada jak na fiestę i polskie drogi... moim zdaniem 16" to optimum - takie też sam zamówiłemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

poza tym nie wiem co dostałeś gratis od salonu bo np. w moim wypadku salon obdarował mnie:
*radio z bt i USB (2900zł)
*chlapacze przód
*welurowe dywaniki
*50% zniżki na aluminiowe pedały
*500zł zniżki na alarm

to wszystko przy kupnie fiesty 1.6 w wersji titanium z pewnymi opcjami podobieranymi jak np. częściowy pakiet stylizacyjny, klima automatyczna, lędźwie itd...

Także może w Twoim wypadku tez jeszcze cos ekstra dałoby się utargować?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

P.S. Moja fiesta została zamówiona w kwietniu i w czerwcu mam odbiór... i juz sie kurde nie mogę doczekaćGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale np. we wrocku trzeba czekać do końca sierpnia najwcześniej...
No i właśnie w takiej wersji i z takim silnikiem chce sobie sprawić Fieste za ok. 2 lata :fcp26 . Powiedz ile za taką wersję Cię policzyli i o ile taniej to wychodzi, jak wg oficjalnego cennika? To wersja 5-cio drzwiowa?
Ja obecną Fiestę kupiłem o ok. 5 tys. taniej od cennika. Wiadomo, że im lepsze wyposażenie, tym większe możliwości negocjacji. Dlatego interesuje mnie, jak to teraz wygląda. Fiesta to teraz nowość, więc zapewne sprzedawcy są mniej skłonni do negocjacji Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 21-04-2009, 20:21   #134
caligator
ford::average

Silnik: 1.6 120KM

za moją sztukę policzyli 57 tys (5d)... z tym że nie brałem tego pakietu platinum x bo zamiast wspomagaczy parkowania wolałem aluski 16"...

po za podstawową wersją wzięliśmy m.in.:
*aut. klimę
*częściowwy pakiet stylizacyjny
*lędźwie kierowcy
*dojazdówkę
*aluminiowe pedały
i jescze pare drobiazgów...

tak jak już naapisałem wcześniej upustu od salonu przyznali około 3600zł... czy to mało czy dużo nie wiemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
caligator jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-04-2009, 22:20   #135
mancat

Cytat:
za moją sztukę policzyli 57 tys (5d) (...) tak jak już naapisałem wcześniej upustu od salonu przyznali około 3600zł... czy to mało czy dużo nie wiemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wydaje mi się, że mogłeś jeszcze troche wynegocjować. Ja dostałem 3500 zł upustu przy wyliczonej wartości 51500. Chociaż nie wszyscy dealerzy są skorzy do upustów. Zanim kupiłem rozmawiałem telefonicznie z kilkoma sprzedawcami, niektórzy puszczali 1000 zł, a inni nawet 3000 zł i to zamin jeszcze mnie zobaczyli. Zresztą, każdy upust dobry jest.

Ostatnio edytowane przez mancat ; 21-04-2009 o 22:31
Stary 21-04-2009, 22:53   #136
caligator
ford::average

Silnik: 1.6 120KM

Cytat:
Napisał mancat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wydaje mi się, że mogłeś jeszcze troche wynegocjować. Ja dostałem 3500 zł upustu przy wyliczonej wartości 51500. Chociaż nie wszyscy dealerzy są skorzy do upustów. Zanim kupiłem rozmawiałem telefonicznie z kilkoma sprzedawcami, niektórzy puszczali 1000 zł, a inni nawet 3000 zł i to zamin jeszcze mnie zobaczyli. Zresztą, każdy upust dobry jest.
no całkiem możliwe chociaż na prawdę długo się targowaliśmy i po prostu w pewnym momencie narodziła się granica juz nie do przejściaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

może w takim Wrocławiu dostałbym troszkę więcej upustu ale musiałbym czekać do sierpnia / września, a tu mam odbiór w czerwcu co mnie bardzo cieszyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
caligator jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 21-04-2009, 22:55   #137
Marcin73

Cytat:
za moją sztukę policzyli 57 tys (5d)... z tym że nie brałem tego pakietu platinum x bo zamiast wspomagaczy parkowania wolałem aluski 16"...

tak jak już naapisałem wcześniej upustu od salonu przyznali około 3600zł... czy to mało czy dużo nie wiemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie jest źle, zwłaszcza, że to nowy model i nawet bez wielkich upustów mają zbyt.
Pamiętam jak kupowałem obecny samochód i poszedłem do salonu Fiata, bo chciałem kupić Grande Punto, podałem panu sprzedawcy liste tego co chce mieć w samochodzie, a on wziął moją kartke do jednej ręki, cennik do drugiej i dodawał. Wyszło mu coś koło 54tys., a na moje próby negocjacji powiedział, że on ma cennik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i może ewentualnie dorzucić dywaniki :576: No więc po naszym spotkaniu sprzedawca nadal miał cennik zamiast zaliczki na samochód, a ja musiałem obejść się smakiem :576:
Stwierdziłem, że z żartownisiem nie ma co dyskutować i parę dni później całkiem przypadkiem trafiłem do salonu Forda. Tam sprzedawca miał całkiem inne podejście i chociaż za pierwszym razem nie dobiliśmy targu, chociaż już wyjściowy upust był całkiem dobry, to za kilka dni i przemyśleniu kilku spraw znaleźliśmy wspólnie kompromis co do ceny i wyposażenia.
Co do alufelg, to ja kupiłem już po odbiorze samochodu jako doposażenie w salonie i wyszło mi to całkiem tanio (800 zł za felgi Alessio)
Stary 21-04-2009, 23:02   #138
mancat

Cytat:
Napisał Marcin73 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
(...)Wyszło mu coś koło 54tys., a na moje próby negocjacji powiedział, że on ma cennik Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. i może ewentualnie dorzucić dywaniki
Czasem to jest też polityka firmy. Przed zakupem fiesty byłem jeszcze w suzuki i mitsubishi, to też jedyne co mogli mi dać to dywaniki. Generalnie mogli np. spuścić z ceny montowanego w serwisie alarmu, ale cena z cennika nie mogła sie zmienić.
Stary 21-04-2009, 23:14   #139
Marcin73

A to masz racje - w salonach japońskich marek po prostu bierzemy cennik do domu i liczymy ile wyjdzie ostateczna cena :643:. Ale akurat Fiat raczej zawsze był dość elastyczny przy ustalaniu cen, a w tym przypadku mnie mocno rozczarowali. W dodatku te Grande, które miałem skonfigurowane pod względem wyposażenia nie odbiegało od tej Fiesty którą mam, a ostateczna cena była o prawie 9 tys. wyższa. Chyba nie powiecie, że Grande jest aż tak sporo lepsze od Fiesty :578:
Stary 22-04-2009, 08:11   #140
rectosei

Cytat:
Napisał Marcin73 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chyba nie powiecie, że Grande jest aż tak sporo lepsze od Fiesty :578:
Jeździłem grande. Nie zamieniłbym Fiesty na Fiata. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie

Zasady postowania