![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#131 |
|
ford::average
![]() Imię: jacek
Model: focus mk2
Silnik: 1,6 tdci
Rocznik: 2005
|
mowa o silniku 1,6 TDCI ,a to różnica choćby usytuowanie turbiny(jest z przodu silnika)
|
|
|
|
|
|
#132 |
|
![]() Zarejestrowany: 21-11-2010
Model: Focus II juz bez DPF
Silnik: 1.6TDCI Titanium
Rocznik: 11.2005
|
Witam
doskonale wiem gdzie jest turbinka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. srube wykrecilem, umylem ultradzwiekami i teraz jest jak nowka. |
|
|
|
|
|
#133 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Marcin
Model: T
Silnik: Najlepszy
Rocznik: 2016
|
Cytat:
|
|
|
|
#134 |
|
|
Wyczyscilem, po wszystkim wymiana oleju i odpowietrzenie rurki cisnieniowej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przy nastepnej wymianie plynow prawdopodobnie zdemontuje miske i sprawdze smog dla swietego spokoju + czyszczenie. Szczerze to myslalem ze dostep do tej sruby przelotowej bedzie latwiejszy no ale nic, wazne ze zrobione. Ostatnio edytowane przez kawiecDIY ; 24-11-2010 o 21:14 |
|
|
|
|
|
#135 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 07-07-2009
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
|
Na czym polegało to odpowietrzanie?
Dużo musiałeś rozkręcać? Potrzebny jest kanał? Pytam bo do dzisiaj się za to nie zabrałem...
|
|
|
#136 |
|
|
Po zalaniu silnika olejem odczekalem chwile i przed uruchomieniem silnika aby olej wszedzie dotarl wlalem tez olej do przewodu cisnieniowego aby do turbinki nie dostalo sie zbyt wiele powietrza.
Troche roboty bylo no nie powiem ;-), najwygodniej byloby miec auto na podnosniku, ja robilem w kanale. |
|
|
|
|
|
#137 |
|
![]() Zarejestrowany: 07-07-2009
Model: Focus MK2
Silnik: 1.6 TDCI (109KM)
|
A da radę bez kanału, czy raczej nie bardzo...:-/
|
|
|
#138 | |
|
![]() Zarejestrowany: 02-11-2010
Model: Focus, Citroen C4 coupe VTS
Silnik: 18TDDI, 2.0 HDI 16V
Rocznik: 2000,2005
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#139 | |
|
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
Cytat:
Czyszczenie miski w tym silniku jest normalna procedura przy wymianie turbo i konwersji na nowy uklad zasilania w olej. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Uploaded with [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Uploaded with [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] |
|
|
|
|
|
|
#140 |
|
![]() Imię: Marek
Model: Mondeo MK5 Titanium
Silnik: 2.0TDCI PS 209 by HEKO
Rocznik: 2017
|
Tak ,Tak koledze jest wesoło tylko mi nie było jak poznałem charakterystykę układu olejowego FF II 1.6 i 2.0 TDCI i zapłaciłem za turbinę -Najpierw się troszkę orientujemy a dopiero potem szydzimy(serwis aby dać gwarancję myje miskę wymienia smok,słynną śrubę,przewód zasilający ,2-krotne płukanie silnika z wymianą oleju,test przelewowy oleju,test ciśnienia oleju-Całość z turbiną w ASO ,taniutko ok 7 tysi.) w tym wypadku to pośmiać to my się możemy z kolegi1.8 w FF I to nie to samo.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ostatnio edytowane przez Matych ; 28-11-2010 o 14:10 |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| czyszczenie układu , focus mk2 , smarowanie , turbina |
|
|