![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1411 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Maciej
Model: Mondeo MK5
Silnik: 1,5 EB 160KM
Rocznik: 2015
|
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
moim zdaniem jest bardzo dobrze, bo przez pol roku uzytkowania auta stwierdzam, ze wyciszenie srodka jest bardzo dobre, wczoraj nastapil przypadek, ze jakis dzwiek sie w koncu do kabiny przedarlGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. |
|
|
|
|
|
#1412 |
|
ford::average
![]() Imię: Alfred
Model: Ford S-Max Titanium S
Silnik: 2.2 tdci 200km
Rocznik: 2011
|
Mam pytanie do posiadaczy MK5 czy ktoś ma pakiet sportowy, dziś widziałem na żywo i prezentuje się całkiem fajnie.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
#1413 |
|
Zablokowany
Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
|
Jednak to się nie zmieniło od lat:
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nadal nie ogarniają malowania zderzaka w ten sam kolor co srebrna buda. Mam identycznie. |
|
|
|
|
|
#1414 |
|
FCP member
![]() Zarejestrowany: 29-04-2009
Model: S-Max TitS
Silnik: 2.2 230KM by heko
Rocznik: 2011
|
Niestety nigdzie nie ogarniają. A im jaśniejszy lakier tym większa różnica. Popatrz na świętą trójcę. To samo.
|
|
|
#1415 |
|
ford::expert
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo MK5 FL Vignale
Silnik: 2.0EcoBlue
Rocznik: 2020
|
swoja droga... pakiet sportowy najbardziej mi sie podobal w mk4 przed liftem. Byl dwukolorowy. Widze ze i w mk5 sie lenia. wszystko w tym samym kolorze. Dyfuzora z tylu wlasciwie nie widac.
|
|
|
#1416 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost
|
Kolega ma parking policyjny gdzie lądują wszelkie pojazdy od seicento po lamborghini od ciężkich dzwonów poprzez kradzione, narkotyki,do niepłaconych leasingów i oto prawdopodobnie z tej ostatniej grupy doczekaliśmy się mk5.
|
|
|
|
|
|
#1417 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-02-2011
Model: Skoda Octavia 3FL Style kombi
Silnik: 2,0 TDCI 150 PS
Rocznik: 2019
|
Od dzisiaj przez kilka dni jeżdżę mondeo mk5 2.0 TDCi 150kM, furka z Bemo w Szczecinie z Pomorskiej. Świetny kokpit, materiały, jakość jest ok, wyciszenie kabiny bardzo dobre. Zestrojenie silnika ze skrzynią biegów dosyć agresywne, przez to ma się wrażenie, że samochód jest szybszy niż w rzeczywistości. Sprzęgło, przy tej pozycji za kierownicą, gdzie nogi leżą dosyć płasko jest za twarde, w mieście w korku noga "odpada" Zawieszenie bardzo komfortowe, w stosunku do poprzedniego modelu wręcz "miękkie" ale mi bardzo się spodobało. W poprzednim modelu było za twarde, mało komfortowe ale lepiej się "czytało" drogę. Ale to nie samochód na tor wyścigowy i ta jakość zawieszenia jest ok. Samochód wyposażony w system start/stop, minus tego patentu w mondeo to, że po zatrzymaniu na światłach, po wyłączeniu silnika, nie włącza się hamulec ręczny, chyba? W golfie VII, jest taki patent, można go aktywować lub nie. Tempomat, w moim c-max, bardzo podoba mi się manetka pod kierownicą cancel/aktiv, tutaj dwa oddzielne przyciski, trzeba odrywać lekko dłoń od kierownicy i szukać przycisków, mało intuicyjne. Plus za małe średnie spalanie, 5.0 l/100km, mój c-max 5,7 l/100km, trasa Szczecin-Kołobrzeg-Szczecin. Bardzo duży minus to siedzenia, za krótkie siedzisko, kiepski sposób regulacji położenia oparcia, plus za regulacje pochylenia zagłówka, regulacja pod lędźwie, ok. Dzisiaj przejechałem ponad 300 km i nie mogłem sobie znaleźć prawidłowego ustawienia siedzeń. I niestety plecy czułem po trasie. C-max jest znacznie wygodniejszy, Także to moje uwagi co do mondeo, gdybym miał wybierać, nie kupiłbym mondeo, właśnie za kiepskie siedzenia. Rocznie jeżdżę ponad 80 tys. km i komfort siedzeń jest dla mnie bardzo ważny.
Ostatnio edytowane przez panerai_47 ; 01-12-2015 o 18:02 |
|
|
|
|
|
#1418 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost
|
Absolutnie nie mogę się zgodzić z tą opinią na temat siedzeń chyba że w moim są zupełnie inne od tych opisanych . Ja lepiej czyłem się tylko w wieku do 7 lat siedząc u kogoś na kolanach. Fotele mam fantastyczne ani za miekkie ani też za twarde. Znakomicie trzymają na zakrętach. Nie wszystko co wygląda na za krótkie okazuje się w rzeczywistości kiepskie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. może nie znalazłeś faktycznie dobrej pozycji ale tu ci nie pomogę bo u mnie wszystkie wymiary są ok.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#1419 |
|
|
Ja też się nie zgodzę co do foteli - jest to jeden z głównych czynników, dla którego wybrałem to auto Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co do siedziska to fakt- mogłoby być dłuższe, ja jednak jestem niski i nie aż tak mi to nie przeszkadza. Regulacja pochylenia zagłówka ? |
|
|
|
#1420 |
|
![]() Zarejestrowany: 11-02-2011
Model: Skoda Octavia 3FL Style kombi
Silnik: 2,0 TDCI 150 PS
Rocznik: 2019
|
ich twardość i dobre trzymanie w zakrętach to nie wszystko. Sa lepsze niż w poprzednim modelu owszem, ale w tej klasie auta powinny być znacznie lepsze. Ja spędzam w samochodzie od 4 do 8 godzin, codziennie. Wierz mi, wiem co to są wygodne fotele.
pedroso, poza tym po co te złośliwości, dowartościowujesz się w ten sposób? ten model mondeo bardzo mi sie podoba, ale niestety nie jest idealny, dla mnie. olek.tbg, sprawdź Ostatnio edytowane przez panerai_47 ; 01-12-2015 o 19:08 |
|
|
|