![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1421 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost
Rocznik: 2015
|
Przecież to był żart. Przeżyłem przepuklinę kręgosłupa wiem co to rwa kulszowa bo dopadła mnie podczas jazdy samochodem i nie dam złego słowa powiedzieć o fotelu w moim mk5. Może w przyszłości zmienię zdanie ale po 40kkm mam takie i już.
Bump: Jest jeszcze jedna opcja że może ja mam tak spieprzony kręgosłup że tak zły fotel tak dobrze do niego pasuje. |
|
|
|
|
|
#1422 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 11-02-2011
Model: Skoda Octavia 3FL Style kombi
Silnik: 2,0 TDCI 150 PS
Rocznik: 2019
|
ja pisałem o swoich spostrzeżeniach, oczywiście Ty nie musisz się z nimi zgadzać. Dla mnie samochód jest tylko narzędziem pracy.
Dobrze, że mk5 ma miękkie zawieszenie, bo w mk4 po trasie nie mogłem wysiąść z samochodu. Niestety, lata za kierą robią swoje. |
|
|
|
|
|
#1423 |
|
![]() Imię: Piotr
Model: MkV
Silnik: 2.0 203KM ecoboost
|
Ja mam samochód zmieniany co trzy lata dlatego też jest to mój niezbędnik i nie będe związany z mk5 na dłużej raczej staram się pomóc komuś kto zrobiłby głupotę i nie kupiłby tego auta tylko ze względu na krótkie optycznie siedzisko fotela.
|
|
|
|
|
|
#1424 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-04-2010
Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
|
Z tymi siedzeniami to faktycznie ciekawa i dziwna sprawa. Siedziska są krótsze niż w MK4, Passacie i pewnie innych w tej klasie też. Na pierwszy rzut oka są kiepskie i z ich powodu miałem nie brać MK5. W salonie mówili, że są krótsze, żeby krążenia w nogach nie zaburzać. Dla mnie to była ściema. Ale teraz uważam, że jest coś na rzeczy bo po kilku godzinach jazdy ani nogi, plecy czy biodra nie bolą, co zdarzało mi się często w innych autach.
|
|
|
|
|
|
#1425 |
|
|
to tylko moje uwagi. dla Was jak jest super to zazdroszczę. Bo naprawdę uważam, że to świetny samochód, niestety nie dla mnie. Jakbym miał nim tylko jeździć codziennie pół godziny do biura, to bym go chciał mieć. Ja też zmieniam samochody co 3 lata, przywilej użytkowania samochodu służbowego. Wczesniej jak jeździłem focusem, to żadna zmiana położenia fotela nie pomagała, drętwiała mi lewa strona ciała, od miednicy do stopy. Już nie mówiąc o tym, że na prawej stopie od nacisku na pedał gazu, "ostrogi" się nabawiłem. Od dwóch lata jeżdżę c-max, i jak dla mnie to "cudowny" samochód. Może powinienem w sumie napisać, że ja nie potrafie się dopasować do mondeo, ani ono do mnie. jak dla mnie pozycja za kierownica jest dziwna i wymusza na moim organizmie nienaturalną pozycję, stąd moje uwagi na komfort.
Ostatnio edytowane przez panerai_47 ; 01-12-2015 o 20:01 |
|
|
|
|
|
#1426 |
|
![]() Zarejestrowany: 27-04-2010
Model: Mondeo MK5 → Mondeo MK4
Silnik: EB 240KM, PowerShift
Rocznik: 2013
|
Ja nie mogłem się przez 120 kkm do Passata B6 dostosować, ciągle grzebałem w ustawieniach fotela i kierownicy. Wysokich aut typu suwy, vany (C-max też) nie trawię bo źle mi się siedzi tak wysoko. Co kto lubi i tyle.
BTW w MK5 spędzam znacznie więcej niż pół godziny dziennie, bardzo dużo w trasie więc moja opinia ma jakieś tam podstawyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. |
|
|
|
|
|
#1427 |
|
ford::professional
![]() Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
|
cholera ja też mam krzywy kręgosłup bo mi tez te siedzenia pasują ,uważam że to jest to atut tego samochodu ,w astrze mam siedzenia AGR uznawane za jedne z lepszych no i stwierdzam że mk5 nie ustępuje za wiele tym fotelom. Wydaję mi się że to jest kwestia gabarytów człowieka bo osoby przy kości mogą narzekać na mk5 ze są za wąskie ,a że ja jestem akurat to są perfecto.
|
|
|
|
|
|
#1428 |
|
|
W nowym passacie też są fajne fotele - jak dla mnie za słabo trzymają z boku, ale poza tym bardzo wygodne.
A co do gabarytów to też fakt - znajomy gabaryty ma dość spore (100kg plus) i jemu już trochę wąsko było |
|
|
|
#1429 |
|
|
nie jestem wielkoludem mam 176 cm wzrostu waga 80 kg. zobaczymy może jak zrobię więcej km to mój organizm się przystosuje do nowych czyt. innych siedzeń. Pewnie przez tydzień przejadę ok 2-3 tys km. Jutro mam trasę ok 500 km.
jeszcze jedna uwaga co do mk5, mam wrażenie lepszego, czyt. równego rozłożenia masy w samochodzie, w mk4 miałem odczucie, że przód był bardziej obciążony. Żona ma golfa VI w wersji highline, i w nim fotele sa genialne. Świetne trzymanie boczne jak i optymalna długość siedziska. Ostatnio edytowane przez panerai_47 ; 01-12-2015 o 20:24 |
|
|
|
|
|
#1430 |
|
ford::professional
![]() Imię: slawek
Model: MK5
Silnik: był 2,0 EB 203 AT=> 240 by mm32
|
panerai_47 każdy ma inne odczucia może akurat tobie nie pasują, co do B8 mam te same odczucia co olek.tb ale za to tylna kanapa w B8 mniej komfortowa niz w mk5 takie jest moje zdanie.
|
|
|
|