![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#1441 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
![]() Imię: Marcin
Model: Mondeo MK5
Silnik: 2,0TDCI
Rocznik: 2015
|
A do nawigacji miałeś kartę SD z mapą
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
|
|
|
|
|
#1442 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Jacek
Model: Kuga
Silnik: 2,0
Rocznik: 2016
|
Tak nawigacja na karcie SD
|
|
|
|
|
|
#1443 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Ciekawe,bo koledze
@[Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]
pomogła dopiero płyta CD,a miał taki sam soft jak Ty.
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control |
|
|
|
|
|
#1444 |
|
|
Widzę Marcin że drążysz temat ale jest dokładnie jak pisałem i też jestem mile zaskoczony Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#1445 | |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Cytat:
Poszperałem troszkę w internecie i wychodzi na to ,że przy sofcie SW_MAIN 0091_071122 nie potrzeba płyty i można zaktualizować navi do SW_MAIN 0841_110810 ,czyli wgrać SP4.1. Takiej możliwości na pewno nie ma(mam to sprawdzone osobiście na dwóch nawigacjach z tym softem) jeśli mamy wersję SW_MAIN 0318_080418.Wtedy potrzebujemy płyty CD z oryginalną mapą/softem.
Moje mody w mk5:Elektryczna klapa +"machanie nogą",BLIS,Webasto,Kamera tylna i przednia,Aktywne Zawieszenie,Active Park Assist,Premium Sound,ACC,Sync1->Sync2->Sync3,Fotele grzane/wentylowane z masażem,Elektryczna kolumna kierownicza,Active Noise Control Ostatnio edytowane przez mm32 ; 21-04-2017 o 21:43 |
|
|
|
|
|
|
#1446 |
|
|
Może sekret w tym co przed włożeniem CD z PL MENU zrobiłem...wyjąłem karte SD , potem w celu sprawdzenia czy CD czyta płyty włożyłem płytę CD- audio i po zmianie na właściwą i potwierdzeniu poszło....chyba że to górskie powietrze u mnie....Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#1447 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Wyedytowałem poprzedni swój post i troszkę wyjaśniłem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#1448 |
|
|
Czyli w tym przypadku wszystko się wyjaśniło Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#1449 |
|
FORD|ZAWODOWIEC
|
Wydaje mi się,że soft SW_MAIN 0318_080418 miał jakiegoś buga(może brak możliwości aktualizacji navi bez oryginalnej płyty CD )bo Ford po niecałych 4 miesiącach wypuścił następny soft SW_MAIN 0636_080814 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
#1450 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Wojciech
Model: Ford Mondeo
Silnik: 1,6 Benzyna
Rocznik: 2008
|
Witam,
Ponieważ bardzo skorzystałem na lekturze tego forum postanowiłem podzielić się swoimi doświadczeniami: Nabyłem do Mondeo FX-a który przywędrował do mnie z UK (ale z oryginalnymi mapami pokrywającymi Polskę) oraz oryginalną anteną (GPS + radio w jednym). Sama instalacja FX-a w miejsce "oryginalnego" radia zajęła mi jakieś 30 minut. Co do anteny GPS to zdecydowałem się spróbować na zwykłym "chińczyku" którego umieściłem w koszyku nad radiem (tam gdzie idzie przewód do przycisku awaryjnego) - efekt średnio 6-8 satelit (min 3 - max 11). Kolejnym krokiem było spolszczenie - dzięki temu form poszło dość sprawnie (dzięki za linki) - choć inaczej niż opisywali przedmówcy. U mnie po wciśnięciu Navi + SET była opcja do aktualizacji która zadziałała. Co do aktualizacji to wprowadza ona również pewne "ulepszenia" bo mapy dostępne na sieci po zgraniu na SD działają (choć jak pisałem wcześniej ja mam oryginalne) co więcej na tym samym SD można mieć jednocześnie mp3. Jakość dźwięku z FX-a jest 2X lepsza niż z "oryginalnego" radia W kolejnym kroku zakupiłem zegary Convers+ i dzięki koledze z forum został on "nauczony" "współpracy" z FX-em dzięki czemu komunikaty nawigacyjne wyświetlą się równocześnie na nawigacji jak i na convers+ co jest bardzo przydatne w czasie jazdy. Zachęcony tym "sukcesem" postanowiłem zrobić ulepszenie drugiemu samochodowi - Fokus z 2010 (te same radia co do Mondeo). Skorzystałem z linka umieszonego na tym forum pod pozycją 1378 i zakupiłem i zainstalowałem to "Chinskie" cudo. Efekt jest niesamowity. Instalacja około 20 minut. GPS przykleiłem od spodu na podszybiu 7-12 satelit. Sprzęt przyjechał do mnie już skonfigurowany na Polskę (język, nawigacja, waluta, czas itd)- w pełni po polsku oraz załączone mapy pokrywające precyzyjnie Polskę wraz z polskim lektorem. Jakość dźwięku lepsza niż na "oryginalnym" ale gorsza niż na FX. Po podłączeniu modemu 3G USB od razu połączenie z internetem i nawigacja pobiera dane o korkach i wypadkach (jak ktoś woli to działa też Google map oraz Yanosik). Radio z RDS-em działa nieźle, MP3 super + filmy na SD oraz DVD. Oczywiście jest też przeglądarka internetowa oraz BT. Porównując FX-a do tego "cuda" to FX ma o wiele lepszej jakości dźwięk i tuner choć istoną kwestią jest fakt że jakość głośników instalowanych w Mondeo jest o wiele wyższa niż tych w Fokusie. Jednak wszystko inne jest dużo fajniejsze i lepsze w tym Chinskim "cudeńku" - sama frajda obsługiwania dużo większa. Trasy dobierane są szybsze niż w FX. |
|
|
|
![]() |
| Tagi |
| blaupunkt , ford , mp3 , nawigacja |
|
|