Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Mondeo
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 18-01-2010, 14:50   #1451
lisec
ford::average

Imię: Gregor
Model: MK 5 Mondeo Titanium
Silnik: 2.0TDCi Powershift
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Nowe Mondeo - lista ewentualnych usterek

Cytat:
Napisał Basia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A kto to wie co oni robili, doleją troszkę oleju, a napiszą że wymiana, nie wpuszczają tam nikogo, więc nikt nie wie tak naprawdę co oni z naszymi autkami robią, może części wymieniają na gorsze kto ich tam wie, ale ważne jest by gwarancja była podbita przez serwis, więc jak co to reklamacja.
Pozdrawiam. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jak się ma porządny serwis to siedząc na kawce cały czas widzisz albo z poziomu serwisu

albo z pięterka swojego Mundka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. cicho przez szybkę i na wygodnym fotelu z TV i kawiakiem

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrawiam
Gregorio

lisec jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-01-2010, 15:10   #1452
kristof70
FCP member

Model: Mk4 Mondeo TitaniumX
Silnik: 2.0 Duratec 145KM
Rocznik: 05.2009

Przeszklone szyby do serwisów to chyba są we wszystkich salonach forda, inna sprawa czy siedząc wygodnie na fotelu widzisz swojego mondka, u mnie szyby są tak pozastawiane reklamami, półkami z różnymi rupieciami itp. że prawie nic nie widać.
kristof70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-01-2010, 15:22   #1453
lisec
ford::average

Imię: Gregor
Model: MK 5 Mondeo Titanium
Silnik: 2.0TDCi Powershift
Rocznik: 2016

Cytat:
Napisał kristof70 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przeszklone szyby do serwisów to chyba są we wszystkich salonach forda, inna sprawa czy siedząc wygodnie na fotelu widzisz swojego mondka, u mnie szyby są tak pozastawiane reklamami, półkami z różnymi rupieciami itp. że prawie nic nie widać.
Chowają się mają coś do ukrycia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. To mam porządny serwis w w wawce Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Druga sprawa jak zostawiłem po naprawie ponad 50k pln to inaczej do mnie podchodzą ale nie sądzę u nich to raczej taki standard obsługi
lisec jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-01-2010, 21:03   #1454
Kipa
ford::advanced

Model: Mondeo 5DR MK4
Silnik: 2,0 145 KM
Rocznik: 2009

No to ja dorzucę jeszcze jeden problem z moim Mondeo, nie przypominam sobie tutaj takiego przypadku:
Postawiłem autko na parkingu i udałem się do sklepu. Po powrocie zakręciłem rozrusznikeim i nic, więc powtórzyłem operację, nieco dłużej kręcąc silnik. Z reguły to pomagało, jednak nie tym razem. Pokręciłem więc jeszcze kilka razy i już prawie chciałem dzwonić do serwisu, kiedy autko zaskoczyło. Pomyślałem, może coś poszło nie tak, przypadek, może się zalał i olałem sprawę.
Ale po paru dniach, postawiłem autko i udałem się na spacer do parku (podobna sytuacja - autko ani to rozgrzane, ani zimne) i znów kręcę normalnie nic, drugi raz dłużej i nic - przypomniała sie poprzednia sytuacja. Kręcę po raz trzeci i silniczek nie gaśnie, ale obroty ma na poziomie 500 obrotów - nie może zdechnąć, ani się rozbujać. Lekki gaz i brak reakcji, kilka prób i tak może po pół minucie lekki gaz i wszedł na obroty. Dalej było już normalnie.
Mam benzynę - co to może być - czy miał ktoś coś podobnego?
Kipa jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-01-2010, 21:09   #1455
jvc
Feel The Difference

Imię: Mirek
Model: MK5 Titanium X, Focus MK4 St-Line
Silnik: 2,0tdci 150=>180=>200+, 1,0 125KM
Rocznik: 2016,2018

Pewnie świece padają...Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
a tak poważnie to chyba nikt tak nie miał jeszcze Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Mój mondek
...Powered by heko...

Bądź
NIEBIESKI-zarejestruj się

jvc jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 18-01-2010, 21:50   #1456
keisim
ford::professional

Imię: Michał
Model: Audi A6 Allroad C8
Silnik: 3.0 TDI 349KM
Rocznik: 2019

Cytat:
Napisał januszstom Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
...dopalać serwisowo DPF-a.. i tak też zrobili.Miał ktoś coś podobnego?
Moje auto to przeszło, niewiele brakowało a trzeba by dzwonić po strażaków. Efekty, których byłem świadkiem wskazują, że procedurę wypalanie DPF na postoju można robić tylko z wymuszonym nawiewem powietrza - na wzór wentylatora na hamowni podwoziowej. Osłony termiczne pod podwoziem rozgrzały się tak mocno, że zaczęły puszczać dyma... konkretnego dyma. Ciężko mi jednoznacznie stwierdzić czy cały zabieg pomógł DPFowi bo były to jeszcze czasy eksperymentowania z chipem... w każdym razie aktualnie jeżdżę na programie fabrycznym i DPF sprawuje się bez zarzutu.
Stary 18-01-2010, 21:55   #1457
TiM

Model: Mondeo
Silnik: 1.8 TDCi 125/144KM 340/403Nm :) chip by heko
Rocznik: 12.2007

Cytat:
Napisał keisim Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
aktualnie jeżdżę na programie fabrycznym
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Nie może być!

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Stary 18-01-2010, 22:35   #1458
keisim

Imię: Michał
Model: Audi A6 Allroad C8
Silnik: 3.0 TDI 349KM
Rocznik: 2019

Ano, ano Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. po przerwaniu zabaw z usunięciem DPFa wgrałem fabrykę i tak jeżdżę już kilka miesięcy... i jakoś mi to nie przeszkadza. Najważniejszy święty spokój Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

P.S. Ostatnio bardziej podoba mi się jazda Qashqai'em keisimowej. Napęd na 4, nowe zimowe opony i dci 150KM w aktualnych warunkach sprawiają mi dużo więcej frajdy niż Mondzio. Przy starcie po prostu miażdży ośki Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. , jak się rozpędzi też wymiata Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Gdyby nasze TDCi kręciły się jak ten dci... chodzi prawie jak benzyna.

Ostatnio edytowane przez keisim ; 18-01-2010 o 22:43
keisim jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-01-2010, 11:16   #1459
Basia

Imię: Grzegorz
Model: Ford Mondeo kombi Gold X
Silnik: 2.O TDCi Duratorq
Rocznik: 2008/2009

Cytat:
Napisał Kipa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No to ja dorzucę jeszcze jeden problem z moim Mondeo, nie przypominam sobie tutaj takiego przypadku:
Postawiłem autko na parkingu i udałem się do sklepu. Po powrocie zakręciłem rozrusznikeim i nic, więc powtórzyłem operację, nieco dłużej kręcąc silnik. Z reguły to pomagało, jednak nie tym razem. Pokręciłem więc jeszcze kilka razy i już prawie chciałem dzwonić do serwisu, kiedy autko zaskoczyło. Pomyślałem, może coś poszło nie tak, przypadek, może się zalał i olałem sprawę.
Ale po paru dniach, postawiłem autko i udałem się na spacer do parku (podobna sytuacja - autko ani to rozgrzane, ani zimne) i znów kręcę normalnie nic, drugi raz dłużej i nic - przypomniała sie poprzednia sytuacja. Kręcę po raz trzeci i silniczek nie gaśnie, ale obroty ma na poziomie 500 obrotów - nie może zdechnąć, ani się rozbujać. Lekki gaz i brak reakcji, kilka prób i tak może po pół minucie lekki gaz i wszedł na obroty. Dalej było już normalnie.
Ja nie miałem.
Ale dziwna sprawa to wygląda tak jakby było gdzieś przebicie na kablach w.n. albo coś z zapłonem się kroi, byłeś w aso z tym problemem?
Basia jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 19-01-2010, 11:41   #1460
kristof70
FCP member

Model: Mk4 Mondeo TitaniumX
Silnik: 2.0 Duratec 145KM
Rocznik: 05.2009

Cytat:
Napisał Kipa Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Mamy ten sam silnik, ale u mnie jak na razie nic takiego nie miało miejsca. Ja bym się wybrał do aso, żeby to sprawdzić.
kristof70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Tagi
mondeo mk4 , usterki

Zasady postowania