![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#141 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 25-10-2007
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 145KM
Rocznik: 2008
|
jak moge rozkodowac farelke po vinie? moglby mi ktos pomoc? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#142 |
|
ford::average
![]() Imię: Mariusz
Model: Mondeo MK4
Silnik: 2.0 TDCI
|
Walczę u siebie ze słabym ogrzewaniem i mam pytanie do osób które przeniosły czujnik temperatury spod szyby w inne miejsce, czy zmiana umiejscowienia czujnika i zastosowanie czujnika z Mk3 bądź MK4 polifcie rozwiązało problem z ogrzewaniem kabiny?
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Andrzej
Model: Mondeo
Silnik: 2,0 tdci
|
Siemka. A czy ktoś może słyszał o takim przypadku jak mój? Temperatura na zewnątrz ciut powyżej zera. Odpalam samochód. Włącza się ogrzewanie elektryczne. Ta sytuacja trwa cały czas. Nawet jak silnik osiągnie 80 stopni. Dodatkowo czasami "grzeje" tylko prawa strona. Sytuacja się zmienia gdy jest na temperatura -7 stopni jak dzisiaj. Elektryczne działa do temperatury silnika 65 stopni potem grzeje już normalnie z silnika. Wszystko działa idealnie. Temperatura w środku super. Można w koszulce podróżować. Czar pryska po zgaszeniu samochodu. Po ponownym uruchomieniu wraca sytuacja do tej opisywanej przeze mnie na początku. Jakieś sugestie?
|
|
|
|
|
|
#144 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Paweł
Model: Mondeo MK4 / Focus MK3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2008 / 2012
|
Witam, również walczę ze słabym ogrzewaniem. Ustawiam 28st lub high z ręcznie sterowanym nawiewem i w kurtce grubej jest w miarę ciepło ale nie gorąco. Termostat jak patrzyłem ostatnio nie otwiera się (górny weź zimny). Dziś przejechałem 25km trasa przy wyłączonym ogrzewaniu, to samo termostat nieotworzony. Wczoraj wypalał mi się dpf na postoju. Pochodził kilkanaście minut i po wypaleniu górny waż był ciepły. Ogrzewanie tez wydawało się cieplejsze. Czy takie objawy mogą kwalifikować termostat do wymiany?
|
|
|
|
|
|
#145 | |
|
ford::advanced
![]() Imię: Michał
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0
Rocznik: 2007
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#146 | |
|
ford::beginner
![]() Zarejestrowany: 18-06-2016
Model: Galaxy
Silnik: 1,8 tdci 125KM
Rocznik: 2009
|
Cytat:
Witam koledzy czytam i czytam i dalej nie wiem, czy to normalne albo co do naprawy? Tak jak koledzy danielr i jvc - zauważyłem że u mnie też temperatura pokazywana przez komputer jest zaniżona o 15st. Załączam znalezione w necie zdjęcie które ma tak samo, i załączam swoje, gdzie dopiero po aktualizacji convers zaczęła wyświetlać się na ekranie temperatura silnika zaczęło mnie interesować (wcześniej tylko zbyt mało wychylająca się wskazówka temperatury). Jak widać u mnie na zdjęciu - temperatura w garaży 12st, a silnika -3.... Sprawdzałem w test convers i też pokazuje -3. A zachowanie jest nastepujące: wchodzę do auta i po przekręceniu kluczyka temperatura jest taka jak otoczenia -12st i co chwila spada o -1st aż staje na różnicy -15st od tej właściwej. Jakiś czujnik temperatury czy tylko może gdzieś nie łączyć? Błędów nie pokazuje żadnych.. Ostatnio edytowane przez galaxior ; 28-02-2021 o 16:57 |
|
|
|
|
![]() |
|
|
|