![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#141 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adam
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2011
|
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Witam, problem tez występuje w moim aucie. Słupek A pasażera cały mokry i kawałek podsufitki nie wspominając o małej ilości wody w nogach pasażera. Ford serwis stwierdził ze demontaż całej podsufitki pomoże dopiero w ustaleniu przyczyny koszt 600 zł. Może ktoś podpowie co mam zrobić. Wiem ze na początek demontaż zaworków zwrotnych, a czy ta kropla wody to normalne ? |
|
|
|
|
|
#142 | |
|
![]() Imię: Robert
Model: MK IV
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
ford::average
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Jest ktos w stanie powiedziec mi jak sciągnąć tą gumę zeby odkręcić szybę? próbowałem to jakos ruszać, ale wygląda jakby to siedziało tam " na stałe ". Plus wie ktoś, co to za wtyczka jest?
|
|
|
|
|
|
#144 | ||
|
ford::professional
![]() Imię: Radek
Model: VOLVO V40
Silnik: 1.6EB
Rocznik: 2013
|
Cytat:
Prześledź dokładnie cały temat. Wyrzucisz zaworki, wstawisz wężyk i na zawsze zapomnisz o problemach z szyberdachem. Cytat:
To jest podstawka aktywnego uchwytu pod telefon typu stara Nokia lub Siemens. Dzisiaj kompletnie bezużyteczne.
Było Mondeo Mk4 2.2TDCi 2010 -> jest Volvo V40 1.6EB 2013 Ostatnio edytowane przez radkor ; 02-10-2019 o 17:35 |
||
|
|
|
|
|
#145 |
|
![]() Imię: Adam
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2011
|
Dziękuje za odpowiedzi panowie
|
|
|
|
|
|
#146 | |
|
ford::average
![]() Imię: Tomek
Model: Ford Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Cytat:
Wczoraj w koncu sie za to zabralem. Ogolnie prosta robota. Niestety moje zdolnosci tapicerskie spowodowaly straszną popeline w samym oklejeniu tego daszku. Pierwsze koty za ploty. Materialu troche zostalo, wiec pewnie za pare miesiecy bede to robil drugi raz. Plus, ze w koncu moge zaslonic szyberdach. Latem bylo to mocno uciazliwe, gdy slonce bylo wysoko i grzalo przez dach jak przez lupe. |
|
|
|
|
|
|
#147 | |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jacek
Silnik: 2.5 T
Rocznik: 2008
|
Witam wszystkich forumowiczów
Mój pierwszy post ale to raczej zasługa obecnych aktywnych tutaj osób i niezła baza danych, która nieźle pomaga/ podpowiada co zrobić Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Chciałbym tylko odnieść się do odpowiedzi kolegi kaczi. Cytat:
Generalnie wszystko się zgadza i w taki sposób się wymienia rurkę. Piszę tylko moje doświadczenie od strony kierowcy (w tej chwili tylko tutaj mi ciekło a drugą stronę zrobię tak dla profilaktyki jak się pogoda poprawi). Dodałbym tylko kilka pomocnych danych: 1) Mata za którym jest rurka do wymiany już pod deską rozdzielczą spokojnie da się częściowo wyjść spod plastików a resztę niestety trzeba podrzeć (przynajmniej ja tak zrobiłem i trochę siły trzeba użyć); 2) Rurka która jest do wymiany na zdjęciu ma 1,3 m ( od strony kierowcy - jak na razie tylko tutaj mi ciekło a drugą wymienię jak się pogoda poprawi). A poza tym końcówka (z zaworkiem) ze zdjęcia wygląda kiepsko a sporo już syfu odleciało jak go wyciągałem; IMG_20200302_144321.jpg, IMG_20200302_144233.jpg 3 ) Osobiście wymieniłem na rurkę ze zdjęcia (śr. wewn. 10 mm, podobna jest w oryginalnej w aucie) - jest jej 5m a mi wystarczyło ok 1,4 m od strony kierowcy (tylko tutaj jak na razie wymieniłem) - ok 10 cm wsadziłem w otwór po zaworku; [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ] IMG_20200302_144255.jpg 4) Wyciąganie rurki z auta jest w zasadzie najbardziej problemowe w narożniku - deska rozdzielcza - słupek - szyba. Tutaj jest sporo kombinowania i użycia siły bo rurka do wymiany jest sztywna, twarda i nie za bardzo daje się zginać w tym miejscu - chyba, że to może specyfika pogody (wymieniałem przy ok 7 st C, wietrze a potem deszczu); 5) Przy odkręcaniu śrubek od rączki trzeba uważać na zaślepki na zawiasie - ja już je urwałem; Podejrzewam, że druga strona auta pewnie będzie wyglądała podobnie prócz tego, że trzeba dodatkowo wyciągną schowek. Ostatnio edytowane przez Biohazaard ; 02-03-2020 o 18:42 |
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Jarek
Silnik: Diesel
Rocznik: 2010
|
Tak trzeba wyciągnąć schowek wtedy jest będzie dostęp do końcówki wężyka, trzeba pokonać jeszcze izlacje. Wymień drugi bo przy intensywnych opadach ten sprawny może nie dać rady odprowadzić całej wody z rynienki szyberdachu. To jest wada fabryczna tego modelu mondeo mk4 przed liftem. Robiłem tą operacje rok temu. Pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#149 | |
|
ford::professional
![]() Imię: Radek
Model: VOLVO V40
Silnik: 1.6EB