Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Forum Ogólne > Ford Garage > Tuning
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 25-04-2015, 22:33   #141
radek70
ford::expert

Imię: Radek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6tdci 90ps
Rocznik: 09.2009
Domyślnie Odp: upgrade 2.0 tdci 140 do wersji 163 KM

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Będzie okazja uczcić jakimś "browcem", bo od poniedziałku rezyduję (najpewniej aż do połowy września) w zdecydowaną większość dni roboczych (wliczając wieczory) w Zielonej Górze...
Jak coś, to jestem w gotowości wszelakiej.

radek70 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 26-04-2015, 10:36   #142
adamscooter
ford::amateur

Imię: Adam
Model: Mondeo mk IV
Silnik: 2.0 tdci -> 163KM
Rocznik: 2011

Mogę śmiało polecić kolegę Speedo. Wczoraj moje Mondeo otrzymało dodatkowe koniki. Wszystko sprawnie i szybko załatwione. Jeszcze raz dziękuję.
adamscooter jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 27-04-2015, 13:44   #143
tk5
ford::beginner

Imię: Thomas
Model: Mondeo MK IV FL Turnier
Silnik: 2.0 TDCI PowerShift 163PS
Rocznik: 2012

U mnie w weekend kolega mayak zrobił 140=>163PS. Jeszcze zbyt mało przejechałem żeby miarodajnie stwierdzić na ile jest lepiej, ale auto wydaje się być żwawsze, a komputer na pewno pokazuje niższe spalanie chwilowe (na oko o około 1l/100km).
Mam też wrażenie że po zmianie mapy PowerShift trochę wyżej wykręca niskie biegi (soft skrzyni nie był ruszany).
tk5 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 06-05-2015, 14:52   #144
malypin
ford::beginner

Imię: Karol
Model: Focus MK3
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2012

Mój przypadek jest dość śmieszny, pojechałem w weekend majowy do kolegi Mayaka żeby z mappować o te 23 KM, natomiast okazało na miejscu, że moja Foka już ma te 163PS, ponieważ poprzedni właściciel nota bene z Warszawy już mu podniósł moc. Najlepsze że również u Mayaka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jako, że po wymianie oleju w Powershifcie dziwnie podskoczyło spalanie, kolega Mayak zrobił adaptację sprzęgieł i wybieraków, zaktualizował sterownik silnika i skrzynię biegów. Ogólnie wszystko wróciło do normy. Polecam gorąco i jeszcze raz dziękuję!
malypin jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 14-05-2015, 12:41   #145
Darint

Imię: Darek
Model: Mondeo mkIV
Silnik: 2.0 TDCI

Witam,około miesiąca temu kolega mayak zrobił zmianę ze 140=>163PS. Od tego czasu przejechałem ok 6000km. Głównie autostrady. Potwierdzam to co napisali koledzy wcześniej zauważalny wzrost elastyczności oraz zmniejszenie spalania ( ok 0,3-0,4L/100km). Nie zauważyłem żadnych efektów ubocznych.
Pozdrowienia i jeszcze raz podziękowania dla kolegi MAYAK
Darint jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-05-2015, 22:24   #146
mijal01

Model: mondeo mk4
Silnik: 2,0 163

Witam, od ok tygodnia jestem szczęśliwym posiadaczy dodatkowych kucy. Dołożonych dzięki koledze Mayakowi. Przejechałem ok 3tyś km i nie stwierdziłem żadnych niepożądanych objawów. Wszystko działa tak jak powinno. Auto wyraźnie się ożywiło. Wiadomo nie jest to dodatkowe 200 koniGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale zmiana jest odczuwalna. Spadku spalania jeszcze nie zauważyłemGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jeszcze raz wielkie dzięki. Pozdrawiam
mijal01 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-05-2015, 22:28   #147
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017

3 tys. km w tydzień??? WOW!
Szerokiej drogi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Pozdrawiam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 17-05-2015, 22:44   #148
mijal01

Model: mondeo mk4
Silnik: 2,0 163

a no niestety zrobiłem więcej niż planowałem, prawie z auta nie wysiadałem ale pocieszeniem jest to że ten tydzień mam wolnyGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. 0kmGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Polecam wszystkim, obsługa pełen prof i jeszcze większa radocha z jazdy. Przyjrzę się jeszcze spalaniu bo na razie nie miałem czasu na dokładne analizy.
mijal01 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 12-06-2015, 14:29   #149
proxi

Imię: Marcin
Model: ford Galaxy Mk4
Silnik: 2.0 ecoblue
Rocznik: 2020

Witam,

niedawno bylem u kolegi "Speedo" zrobić małego update Convers+. Oczywiście jak już była taka okazja to skorzystałem z dodatkowych koników 140KM do 163KM.

Cała operacja poszła bardzo sprawnie i profesjonalnie.

Dzięki za wszystko jeszcze raz !! Polecam !
proxi jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-06-2015, 16:20   #150
mikokow

Imię: Mikołaj
Model: Mondeo
Silnik: 2.0 tdci duratorq

Witam wszystkich.
Mój pierwszy wpis na tym forum ale jakże optymistyczny Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
W ubiegłą sobotę dołączyłem do zadowolonych posiadaczy forda mondeo mk4 po zmianie ze 140KM na 163 MK Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zmiany dokonał tedi_k z Katowic, którego szczerze polecam i pozdrawiam. Bardzo kompetentny, rzeczowy i miły człowiek.
Potwierdzam opinię innych o wrażeniach po zmianie. Z tych najbardziej istotnych poza samą odczuwalną zmianą mocy jest zdecydowanie "wyższa kultura" pracy silnika, jakby chodził ciszej, łagodniej, trudno to opisać. Nie wiem czy to tylko moja sugestia ale wydaje mi się, że gaszenie silnika też przebiega łagodniej. W moim egzemplarzu udało się osiągnąć moment 384 Nm. Na ile jest to prawdziwe i jak zmieniły się parametry silnika będę mógł powiedzieć jak wrócę z hamowni, do której się wybieram niebawem.
Jeżeli znacie w okolicy Tychów miejsce godne polecenia gdzie będę mógł sprawdzić parametry silnika to chętnie poczytam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Póki co.. dzięki tedi_k. Tchnąłeś nowe życie w mojego mondka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
mikokow jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Odpowiedz

Zasady postowania