Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 02-02-2016, 18:26   #141
woro_woro
ford::professional

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Re: Wady wieku dziecięcego

Cytat:
Napisał PiotrKil Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wszystkie s-maxy 2015-> są bezkluczykowe. Jednakże każdy ma kluczyk Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Jest on schowany w kluczyku bezkluczykowym
Cytat dnia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

woro_woro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-02-2016, 18:30   #142
PiotrKil
ford::average

Imię: Piotr
Model: S-Max
Silnik: 1,5EB
Rocznik: 2015
Domyślnie Odp: Wady wieku dziecięcego

Dzięki za nominacje Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
PiotrKil jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-02-2016, 19:01   #143
galloper
ford::advanced

Imię: Rafal
Model: S-MAX
Silnik: 1,5 EB

Usprawiedliwiam PiotrKil. Bo jak napisac, że w czymś co jest uznawane za kluczyk (pilot?, zdalny otwieracz? :-) jest kluczyk z krwi i kości? :-)
galloper jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-02-2016, 11:25   #144
SAMED
ford::average

Model: s-max
Silnik: 1,8

Kluczyk musi być - bo jak akumulator padnie jakoś drzwi maskę trzeba otworzyć
SAMED jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-02-2016, 14:02   #145
gmlodecki
ford::beginner

Imię: Grzegorz
Model: S-Max Titanium
Silnik: 2,0 TDCI 180 hbp PowerShift
Rocznik: listopad 2015

Cytat:
Napisał SAMED Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Najbardziej zależy mi na informacji o fotoradarze - jak natrafisz na jakiś sprawdź proszę jak o nim ostrzega - jeżdżę zazwyczaj z Automapą i tam Hołek pełnym głosem informuje, tak że nie przegapisz.
W testowanych przez mnie systemach fabrycznych (renault, toyota) jest tylko pik dźwiękowy który przy włączonym radiu zazwyczaj jest niezauważalny - i mandat gotowy ...

A czy wiecie może, czy można zamiast oryginalnego wgrać inny system navi - np Automapę właśnie?
Nie wiem jak w polskich wersjach ale u mnie w Angliku jak jest fotoradar to słychać ''pip'' i głos ''caution''
gmlodecki jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 05-02-2016, 16:33   #146
gmlodecki

Cytat:
Napisał SAMED Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Osobiście nadal czekam na swojego, ale szczęśliwie już chyba bliżej końca.

Czytam poprzednie wpisy i mam do was kilka pytań:

1 - co z tym ogrzewaniem przedniej szyby - faktycznie nie działa poniżej -5C; działa słabo ale w końcu oczyszcza całkowicie; działa ale jedynie w niektórych partiach szyby?

2- ktoś wspominał o antenie w szybie? - nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale faktycznie biegnie w podszybiu, czy przesłania zatem widok?

3 - belki bagażnika - sądziłem, że jak są relingi to belki będą montowane do relingu, a nie w otwory i przytrzaskiwane potem drzwiami - nie znoszę tego rozwiązania - jak jest w rzeczywistości?

4 - co z nawigacją - działa/działa kiepsko, i jak ostrzega o radarach - głosem, czy jedynie niesłyszalnym pikiem?; czy da się wydawać polecenia głosem, czy jedynie palcówka ręczna przy wpisywaniu adresu

5 - nie przeszkadza wam nieco krótkie podparcie ud w fotelu kierowcy - niski jestem, ale w testowym dziwnie się czułem

6 - jak w końcu jest z tym automatycznym blokowaniem drzwi po ruszeniu (nie chodzi mi o automatyczne zamykanie/otwieranie): nie ma/jest ale wymaga aktywacji w serwisie/ da się ustawić samemu w menu - mamy w renówce, super sprawa przy dzieciakach.
Loop jak to załatwiłeś, bo nie wiem czy pisałeś o starym czy nowym maksie?

7 - nie zrozumiałem co z tą wycieraczką tylnej szyby, że "ynżynier" schrzanił i co jest nie tak ze światłami adaptacyjnymi podczas mrozu - parują i źle świecą; nie adaptują szerokości strumienia światła; czy nie zmieniają długich na krótkie?
Witaj kolego ,antena jest w tylnej szybie więc nie zasłania widoku . Niestety są to dwie górne linie i nie ma tam podgrzewania a wycieraczka zbiera w tym miejscu. W czasie mrozu wycieraczka przesuwa się po nie odmrożonej części i się niszczy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez gmlodecki ; 12-02-2016 o 17:14
Stary 05-02-2016, 17:21   #147
galloper

Pogrzewanie przedniej szyby rzeczywiście takie sobie. W Mondeo MK3 działało znacznie bardziej efektywnie. Tutaj raczej słabo.
Stary 12-02-2016, 16:20   #148
gmlodecki

Panowie i Panie jeśli takie są Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czy u Was też są tak dobrze spasowane drzwi i listwy okalające szyby boczne ? Przepraszam za nie obrócenie dwóch ostatnich zdjęć Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Załączone Obrazki
Typ Pliku: jpg 2016-02-12 14.58.02.jpg (87.3 KB, 227 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 2016-02-12 14.58.20.jpg (86.3 KB, 225 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 2016-02-12 14.58.39.jpg (88.9 KB, 202 wyświetleń)
Typ Pliku: jpg 2016-02-12 14.58.56.jpg (88.6 KB, 182 wyświetleń)
Stary 12-02-2016, 16:25   #149
galloper

Niestety ten model tak ma. U mnie tez to samo. Zauważyłem tak w innych egzemplarzach. Dzwiami tez trzeba czasami pieprznąć, aby sie zamknęły...
Stary 12-02-2016, 17:12   #150
gmlodecki

To przykre Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Ten samochód kosztował 31000 Funtów więc powinien być dopieszczony jak najlepsza kochanka Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odpowiedz

Zasady postowania