![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#141 |
|
ford::professional
![]() Imię: Adrian
Model: kuga mk3
Silnik: 2.0 ecoblue
Rocznik: 2021
|
W kombi lampy w klapie powinny dolegać na szczelno, w budzie uszczelki są przy mocowaniach, tzn tam gdzie są przykręcane do budy.
Ale dziś wymieniałem żarówki wszystkie na nowe i zauważyłem że w kombi od lampy w budzie jest taki duży czarny element zachodzący na tył auta i pod są po obu stronach przeźroczyste okrągłe naklejki zakrywające dziury i one mogły się odkleić. Po za tym w cholerę jest otworów pozaklejanych w bagażniku, kwadratowymi naklejkami "piankowymi". Z tym że to jest chyba wewnętrzna blacha, nie zewnętrzna. Mogło by to być w jakiś cywilizowany sposób zaślepiony. Baaa, wymieniałem w podsufitkach żarówki na ledy i przez dziurę po lampce z tyłu zauważyłem że wzmocnienie dachu, miejscami nie jest zabezpieczone, po prostu goła blacha już zaczynająca rdzewieć - masakra, w następne lato będę musiał ściągnąć podsufitkę oraz trochę plastików w bagażniku i porobić z tym chamstwem fordowskim porządki. |
|
|
|
|
|
#142 |
|
ford::average
![]() Imię: Michał
Model: MONDEO MK5
Silnik: 2.0 TDCi 180KM by tedi_k
Rocznik: 2016
|
No i co? Znowu woda we wnęce, trochę mniej ale zawsze to woda... rozebrałem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. na szybko plastiki (woda czasami sączyła mi się kropelkami przez kratkę wentylacyjną w bagażniku) i chyba jest winowajca! Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Kolejny otwór montażowy zaklejony zaślepką z jakiegoś rodzaju papieru, który odkleił się i na 99% z niego leci woda przez kratkę zamiast spływać niżej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Czym to mogę podkleić żeby się trzymało? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ostatnio edytowane przez arturek ; 24-04-2021 o 23:00 |
|
|
|
|
|
#143 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Silnik: 1.6
Rocznik: 2012
|
Nie martw się. U mnie roleta znowu mokra.
Tam gdzie napaćkałem rok temu farbą to widzę że popękała i od nowa tamtędy na łączeniach blachy woda dostaje się do środka. I teraz się zastanawiam czy nie przejechać tego czarnym silikonem akwariowym. No chyba że ktoś jest w stanie podpowiedzieć co kupić bo za kilka tygodni jadę do Polski to bym akurat sobie przywiózł. |
|
|
|
|
|
#144 |
|
![]() Imię: Tomek
Model: Focus Mk2
Silnik: 1.6 TDCI 90 KM
Rocznik: 2011
|
Sikaflex 221
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
|
Edit: jednak to nie papier ale jakiś rodzaj masy bitumicznej tudzież grubszej i twardej gumy od spodu pokrytej klejem, który pod wpływem wody już nie trzyma
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
|
#146 |
|
|
Edit: jednak to nie papier ale jakiś rodzaj masy bitumicznej tudzież grubszej i twardej gumy od spodu pokrytej klejem, który pod wpływem wody już nie trzyma
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Ostatnio edytowane przez arturek ; 24-04-2021 o 23:01 |
|
|
|
|
|
#147 |
|
ford::advanced
![]() Imię: Dariusz
Model: Focus sw mk3
Silnik: 1,6 tdci 115
Rocznik: 2011
|
Nie lepiej dostać sie do relingów?
Tzn demontarz,klejejenie łączenia blach,montarz i koniec wilgoci(czytaj bajora)w bagazniku. Ja uzylem kleju do szyb samochodowych.tzn szyba/karoseria. |
|
|
|
|
|
#148 |
|
ford::professional
![]() Imię: Adrian
Model: kuga mk3
Silnik: 2.0 ecoblue
Rocznik: 2021
|
Jak radzi Darek, przecież pomiędzy blachami nie powinno być wody.
Będziesz kleić wszystkie dziurki po kolei, tzn eliminować skutek a nie przyczynę? |
|
|
|
|
|
#149 |
|
ford::expert
![]() Imię: Ponury żniwiarz
Model: MK3 Estate Titanium X EcoBoost 182KM
Rocznik: 2012
|
Zamówiłem ten silikon samochodowy.
Podrzucę zdjęcia jak się tym zajmę |
|
|
|
|
|
#150 |
|
FCP member
![]() Imię: Daniel
Model: Focus
Rocznik: 2013
|
Witam,
powódź w bagażniku dopadła i mnie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Woda cieknie z pod blachy jak na fotce i tylko przy tym jak auto jest w ruchu na postoju nie zauważyłem. Co może być przyczyną ? Trzeba zdjąć zderzak i tam szukać ? |
|
|
|
![]() |
|
|
|