Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford S-MAX
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 07-01-2016, 21:27   #141
ixion2010
ford::average

Model: S-MAX Titanium
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Rozładowujący się akumulator.

Wszystko jest wygaszone, lampka bagażnika też, conversa nie mam , w 2006 go nie montowali(chyba) navigacji też nie mam ,dopiero teraz kupuje stacje multimedialną ,mam zwyczajne radio cd 6000 czy jakoś tak, jutro będę wyjmował bezpieczniki

ixion2010 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 07-01-2016, 21:44   #142
fordfocus2
ford::advanced

Imię: marek
Model: focus
Silnik: 1,8tdci
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Rozładowujący się akumulator.

Cytat:
Napisał xelus Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A gaśnie Ci światło w bagażniku? 0.4A * 12V to około 5W - akurat tyle ile ma żarówka.

EDIT
To bez sensu - gdyby była klapa niedomknięta na Conversie byłaby informacja. Chyba że, te uproszczone Conversy takiej informacji nie mają...
mi się wydaje że światełak z lampek gasną bez względu na to czy masz otwarte czy zamkięte drzwi maski po 15 minutach zostaw otwarty bagażnik i sprawdz op 15 minutach
fordfocus2 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-01-2019, 20:54   #143
AREKSZ

Model: KUGA Mk 2
Silnik: 1.5 ecobost
Rocznik: 2018
Smile rozładowujący się akumulator

Od pewnego czasu nie mogę sobie poradzić z ciągle rozładowującym się akumulatorem w S-maxie. Pół roku temu zakupiłem stację multimedialną którą zainstalowałem w miejsce oryginalnego radia sony. Przez kilka miesięcy wszystko było ok. Jednak od około miesiąca kiedy samochód stoi przez kilkanaście godzin, kiedy chcę go uruchomić jest padaczka. Stacja została wpięta w oryginalną instalację bez żadnych przeróbek. Myślałem ,że może ona ciągnie gdzieś prąd ale nic na to nie wskazuje. W zeszłym roku zakupiłem nowy akumulator o parametrach oryginału i myślałem że to on pada więc go zareklamowałem. Ale okazało się, że jest w doskonałej kondycji. Jeden z mechaników stwierdził, że padnięty jest rozrusznik, który może przez noc rozładowywać akumulator - więc wymieniłem na nowy w listopadzie. Fakt ,że auto zupełnie inaczej "gada", ale nic to nie zmieniło. Zgłupiałem już, co może być, a nic tak nie trafia jak rano chcesz odpalić, a tu nic!!!. Może ktoś z kolegów miał podobny przypadek i coś podpowie.
AREKSZ jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-01-2019, 21:09   #144
drout
ford::advanced

Imię: Puotr
Model: Forek xt, S-Max MK2
Silnik: 2.5t, 2,0 biTDCi
Rocznik: 05, 17
Domyślnie Odp: rozładowujący się akumulator

Miałem taki problem w Mazda cx9 że zaczęło się świecić podświetlenie stacji multimedialnej też dokładnej. Sprawdziliśmy wszystko A okazało się że spalone żarówki od pozycji wzbudzały podświetlenie radia

Wysłane z mojego SM-G955F przy użyciu Tapatalka
drout jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 01-01-2019, 21:19   #145
AREKSZ

Jutro jadę do elektryka , takiego magika który ma opanowane różne przypadki - więc zobaczymy co poradzi . Wkurzająca sytuacja .
Stary 02-01-2019, 13:23   #146
easyrider1978
ford::beginner

Imię: RADEK
Model: S MAX
Silnik: 2.5T
Rocznik: 2006

Witaj mam identyczny przypadek . Jakieś 2 miesiące temu podświetlenie radia przestało gasnąć i po weekendzie standardowo aku rozładowany na maxa (miałem oryginalne radio SONY). Byłem już u 3 elektryków sprawdzali stacyjkę czy idzie napięcie i każdy stwierdził że wina radia - więc kupiłem nowe radio i niestety problem jak był tak jest. Wyłączone radio samo potrafi się włączyć podczas jazdy i samo wyłaczyć. Nie wiem czy to wina jakiegoś przekaźnika od radia czy coś z szyną CAN bo deska gaśnie normalnie . Gdyby udało Ci się naprawić daj znać co mogło być ja ze swojej strony również się odezwę ponieważ za tydzień 1,5 jestem umówiony z elektrykiem co się szynami can zajmuje itp bo szczerze już mi ręce opadają. Pozdrawiam Radek
easyrider1978 jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 02-01-2019, 14:14   #147
AREKSZ

Tak jest podobnie jest u mnie radio potrafi się samo włączyć nie wiadomo dlaczego. Jak coś ustalę to dam znać.
Stary 02-01-2019, 23:27   #148
woro_woro
ford::professional

Model: S-Max
Silnik: 2.0 TDCI 163KM
Rocznik: 2011

A próbowaliście wyjąć bezpiecznik od radia?
woro_woro jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 03-01-2019, 22:53   #149
javers
ford::beginner

Model: SMAX
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007

Miałem kiedyś podobny problem... winowajcą był licznik Convers który miał usterkę (zimne luty czy coś takiego). Licznik połączony jest z radiem (stacja multi Navi DVD) czasami rozłączał mi radio i nawiewy w aucie w czasie jazdy i wystarczyło delikatnie puknąć w licznik i wszystko wracało do normy. Czasami jak zamykało się auto z pilota nie gasło podświetlenie radia ...i tu był pies pogrzebany.

Oczywiście i padający dwumas zapylił mi rozrusznik który podczas rozruchu zżerał wszystko na starcie.
javers jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 04-01-2019, 08:52   #150
eclipse
ford::expert

Imię: Eclipse
Model: AUTO ROKU 2007
Silnik: 2.0-QXWA-143KM TITANIUM S
Rocznik: 2007

Cytat:
Napisał javers Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Miałem kiedyś podobny problem... winowajcą był licznik Convers

Oczywiście i padający dwumas zapylił mi rozrusznik który podczas rozruchu zżerał wszystko na starcie.
No dołożyłeś tych usterek sporo wiec nie do końca wiadomo co było przyczyną . Bo np. świecący wyświetlacz -radio/nawigacji ( np. Blaupunkt EX ) po zamknięciu samochodu to poprawna reakcja bo było to wiele razy poruszane na forum .Mi gaśnie zazwyczaj po 10-15 minutach .

Tagi
akumulator

Zasady postowania