Forum Ford Club Polska

Sprawdzanie Numeru VIN

Wróć   Forum Ford Club Polska > Samochody > Ford Fiesta
Rejestracja FAQ Kalendarz Dzisiejsze posty Szukaj

Dołącz teraz!
Zapraszamy do rejestracji!
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum!

Odpowiedz

Narzędzia wątku Przeszukaj ten temat
Stary 22-04-2009, 08:17   #141
mancat
ford::advanced

Model: Fiesta
Silnik: 1.4 PB
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Nowy Ford Fiesta,co sadzicie

Ja przy wyborze samochodu zupełnie, chyba podświadomie ;-), pominąłem włoskie i francuskie auta.

mancat jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-04-2009, 10:16   #142
franczesko
FCP member

Imię: Krzysiek
Model: KUGA Mk3 ; VW Golf Mk8.5; Focus Mk3 RS
Silnik: 2.5 PHEV ; 2.0 TDI 150ps; 2.3 EB 350ps
Rocznik: 2022 ; 2025 ; 2017

Cytat:
Napisał mancat Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja przy wyborze samochodu zupełnie, chyba podświadomie ;-), pominąłem włoskie i francuskie auta.
teraz to jak kupujesz auto to nie wiadomo czy jest Niemieckie, Francuskie, Włoskie a możne i RuskieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
franczesko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-04-2009, 10:56   #143
rectosei

Cytat:
Napisał franczesko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
teraz to jak kupujesz auto to nie wiadomo czy jest Niemieckie, Francuskie, Włoskie a możne i RuskieGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A jeszcze trochę to chińskie wszystkie auta będą. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 22-04-2009, 14:50   #144
mancat

Cytat:
Napisał franczesko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hehehe, też prawda! Ja akurat daleko szukać nie muszę, bo mój focus jest z Portugalii. ;-)
Stary 23-04-2009, 06:36   #145
mancat

No proszę, fiesta najlepiej sprzedajacym się autem w europie [Tylko zarejestrowani użytkownicy widzą linki. ]

... ale jakoś zupełnie tego na drogach nie widać. Pewnie dlatego, że większość fiest dealerzy wysłali spowrotem do Niemiec. Tak przynajmniej zrobił Ren-Car z Rybnika. Mieli cały parking nowych fieścinek, ale z powodu dopłat do nowych samochodów w Niemczech, odsprzedali je dealerom u naszych zachodnich sąsiadów. Tak się teraz auta sprzedaje ;-).
Stary 23-04-2009, 22:02   #146
Hiopilita
ford::beginner

Silnik: 1.25 16V
Rocznik: 2006

Świetny wygląd, ale wnętrze mniejsze niż w poprzedniej generacji. Ogólnie jednak fajne autko, w końcu wygląda tak dynamicznie jak jeździ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Hiopilita jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 23-04-2009, 22:54   #147
franczesko
FCP member

Imię: Krzysiek
Model: KUGA Mk3 ; VW Golf Mk8.5; Focus Mk3 RS
Silnik: 2.5 PHEV ; 2.0 TDI 150ps; 2.3 EB 350ps
Rocznik: 2022 ; 2025 ; 2017

Cytat:
Napisał Hiopilita Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ogólnie jednak fajne autko, w końcu wygląda tak dynamicznie jak jeździ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Zależy z jakim silnikiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
franczesko jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-04-2009, 08:37   #148
Hiopilita
ford::beginner

Silnik: 1.25 16V
Rocznik: 2006

Chodziło mi raczej o zawieszenie i układ kierowniczy niż silnik.
Hiopilita jest offline   Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-04-2009, 13:31   #149
rectosei

Cytat:
Napisał Hiopilita Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chodziło mi raczej o zawieszenie i układ kierowniczy niż silnik.
No zawias to w Mk VI jest pierwszorzędny w "siódemce" podejrzewam, że wcale nie gorzej to wygląda. Jestem ciekaw tylko jak sprawuje się to elektryczne wspomaganie układu kierowniczego: czy aby autko nie straciło nieco precyzji w tej kwestii?
  Odpowiedź z Cytatem
Stary 24-04-2009, 18:46   #150
mancat

Cytat:
Napisał rectosei Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jestem ciekaw tylko jak sprawuje się to elektryczne wspomaganie układu kierowniczego: czy aby autko nie straciło nieco precyzji w tej kwestii?
Elektryczne wspomaganie raczej na precyzję wpływu nie ma. Przełożenie całego układu owszem. Ale w nowej fieście zastosowano zmienny opór układu zależny od prędkości. Moje wrażenia są takie. Gdy jedzie się powoli to masakra jest, wg. mnie wspomaganie jest zbyt silne, niektórzy mówią, że można małym palcem kręcić... ja mówię, że kierownicą można ruszać siłą woli. Całe szczęście, że sytuacja zdecydowanie poprawia się wraz ze wzrostem prędkości. Niemniej czucie jakie daje wspomaganie hydrauliczne np. w moim focusie, jest dużo lepsze.
Odpowiedz

Tagi
2012 , benzyna , fiesta , fiesta mk7 , info , nowa fiesta , użytkowanie

Zasady postowania