![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#141 |
|
ford::average
![]() Zarejestrowany: 01-02-2008
Model: [MK2] Focus kombi
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2010
|
Kolego przeczytaj cały post wszystko jest opisane, gdzie szukać i co sprawdzić....
|
|
|
|
|
|
#142 | |
|
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 20-08-2007
Model: Mondeo mk2
Silnik: 1,8
Rocznik: 1998
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
|
W większości przypadków przyczyną jest nieszczelność przełączników, szczególnie tego od siły nawiewu. W tym poście masz opis ze zdjęciami jak sprawdzić czy tam nic nie syczy i jak go rozebrać. Cały układ sterowania nawiewem pracuje na podciśnieniu wytwarzanym przez serwo. To że w którymś z przewodów masz podciśnienie czyli zasysa to jeszcze o niczym nie świadczy, bo jak gdzieś jest nieszczelność to siłowniki nie mają siły zmienić położenia klapek i włącza się nawiew awaryjny czyli tylko na przednią szybę.
|
|
|
|
|
|
#144 | |
|
![]() Zarejestrowany: 20-08-2007
Model: Mondeo mk2
Silnik: 1,8
|
Cytat:
Zastanawiają mnie tylko te zaniki "syczenia" |
|
|
|
|
|
|
#145 |
|
![]() Imię: Lena
Model: Ford Mondeo mk2
Silnik: 2.5 v6
|
Witam! Też miałam problem jak My tu wszyscy, czyli brak zielonej gumeczkiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. u mnie za to już poprzedni właściciel widać było, że się mordował z nawiewem bo po rozkręceniu biały i czarny wężyk już były zasklepione aby nie leciało z nich powietrze, a podpięty był tylko zielony wężyk, ale działał mi tylko czwarty stopień nawiewu ale i na szybę i na nogi na twarz. Ale ja muszę mieć wszystko perfekt więc kazałam mężowi to naprawićGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. po drodze popsuł się rezystor nawiewu Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. zakupiłam nowy rezystor i gumkę od Witka teraz wszystko pięknie chodzi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. muszę tylko wymienić jeszcze ten filtr pyłkowy,jak wy go nazywacie ja mówię filtr węglowy. Pozdrawiam i dziękuję.
|
|
|
|
|
|
#146 |
|
![]() Zarejestrowany: 09-03-2013
Model: Mondeo MK1
Silnik: 2,5 v6
Rocznik: 1995
|
Witam kolegów u mnie brak podciśnienia przed akumulatorem podciśnienia pod konsolą strona prawa od strony pasażera. Nie wiem , którym wężykiem przechodzi podciśnienie od strony silnika.
Oznaczyłem cyframi dwa czarne wężyki na zdjęciu. proszę podpowiedzcie 1 czy 2 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. http://imageshack.us/photo/my-images/547/8vrp.jpg/ Ostatnio edytowane przez DJDario ; 18-06-2013 o 19:19 |
|
|
|
|
|
#147 |
|
|
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
![]() Zarejestrowany: 09-03-2013
Model: Mondeo MK1
Silnik: 2,5 v6
Rocznik: 1995
|
Dziękuję za pomoc miałem pęknięty wężyk po stronie silnika po założeniu przejściówki wszystko działa OK.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
|
|
|
|
|
#149 | |
|
![]() Imię: Zbigniew
Model: mondeo mk2
Silnik: 1800 benzyna
Rocznik: 1999
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#150 |
|
|
Kolego z jednej strony masz kółko ze strzałkami i to jest obieg wewnętrzny (pokrętło w lewą stronę), druga strona to obieg zewnętrzny.
|
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| nawiew |
|
|