![]() |
|
Dołącz teraz!
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
![]() |
#141 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-08-2011
Model: mondeo
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
![]()
ale u mnie z tego leci, nie że jest to brudne i nie wiem czy tam powinien byś w ogóle olej?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#142 |
ford::expert
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
Rocznik: 2002
|
![]()
To nie olej tylko ten cały syf a on sobie dziure zawsze znajdzie. U mnie też tak leciało a jak rozebrałem to w srodku było praktycznie czysto. Tam masz cisnienie kolego to jak uszczelka stara to to powietrze wypycha ten syf.
![]() |
#143 |
ford::beginner
![]() Imię: Martyn
Model: POSZUKIWANIA TRWAJĄ!
Silnik: diesel
Rocznik: od 2010
|
![]()
Słuchajcie, czy ktoś orientuje się, jak dokładnie wygląda uszczelka pomiędzy kolektorem a zaworem EGR?
Przeczyściłem komplet i po jakimś czasie pojawił się wyciek oleju z pomiędzy łączenia 2 elementów. Zastosowałem okrągłą uszczelke i nadal to samo. Czy przypadkiem nie trzeba zastosowac takiej uszczelki: http://imageshack.us/photo/my-images...719358121.jpg/ Jeśli jest taka możliwosc, proszę o linki, adresy, gdzie można zakupic takową uszczelkę. Dzięki! |
![]() |
![]() |
![]() |
#144 |
![]() Imię: Robert
Model: Ford Mondeo MK3 GHIA
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
|
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
![]() Cytat:
Oni biora od 200zl za czyszczenie, a plyn mozna kupic za 50. Magiczne opisy sa w 80% sciema, bo nalot zbiera sie wlasciwie tylko z rozpylaczu (kto nie wierzy niech rozkreci szyne i pompe i sprawdzi). Prawda jest jednak taka, ze w common rail ktore ma po 200k pomaga. Jak sie boisz to wlej plyn do baku do malej ilosci paliwa i pojezdzij troche. Jest o tym kilka tematow, wiec lepiej nie smiecic w tym watku. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#146 | |
![]() Imię: Robert
Model: Ford Mondeo MK3 GHIA
Silnik: 2.0 TDCI 130KM
|
![]() Cytat:
i o to mi głównie chodzi! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#147 | ||
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
![]() Cytat:
Cytat:
Zasyfionego dolotu wiekszosc srodkow dobrze nie doczysci. Ja uzywalem LM i efekty byly dosc dobre. Na pewno bardizej sie oplacalo spryskac niz demontowac caly dolot. W przypadku grubego nalotu trzeba zuzyc kilka litrow plynu. |
||
![]() |
![]() |
![]() |
#148 |
ford::amateur
![]() Zarejestrowany: 03-08-2011
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2004
|
![]()
ale czy tam powinien być olej skoro mi stamtąd leci.. ?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#149 |
![]() Zarejestrowany: 07-08-2011
Silnik: 2.0 TDci
Rocznik: 2006
|
![]()
Ja dzis zabralem sie za czyszczenie kolektora i egr. Mondek od nowosci u mnie z salonu 2006 rok i nic tam nie bylo...kolektor czysciutki lekki "kurz" egr troche zanieczyszczony na sciankach ale go jeszczenie wyczyscile bo zastal mnie swit, rano czeka mnie skrecenie wszystkiego.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
![]() Imię: Mateusz
Model: Ford Mondeo mk3
Silnik: 2.0 TDDI 115 KM
|
![]()
To jaki przebieg kolego? U mnie 125 tys bylo jak czyscilem i tez raczej czysto. Lekko wilgotno tylko.
![]() |
|
Tagi |
czyszczenie , kolektor ssący |
|
|