![]() |
|
|||||||
|
Dołącz teraz!
|
|
Dołącz już teraz do największej społeczności miłośników Forda w Polsce. Zarejestruj się i uzyskaj pełen dostęp do wszystkich działów, tematów i opcji jakie oferuje forum! |
![]() |
|
|
|
Narzędzia wątku | Przeszukaj ten temat |
|
|
#141 | |
|
ford::average
![]() Imię: Maciek
Model: mondeo
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2008
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
|
#142 |
|
ford::amateur
![]() Imię: Sebastian
Model: Ford Mondeo MKIV
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
|
A co to jest klapa gasząca i gdzie się ona znajduje? Czy chodzi o przepustnicę? Bo też mi się wydaje, że mam problemy z przycinającą się klapą gaszącą. Objawy to natychmiastowe zatrzymanie silnika przy gaszeniu występujące od czasu do czasu i sporadyczne poszarpywanie podczas przyspieszania w zakresie 1500-2000 rpm.
|
|
|
|
|
|
#143 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-06-2012
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Czy mógłby ktoś wrzucić zdjęcie, gdzie w mondeo mk4 2.0 Tdci znajduje się czujnik położenia wałka rozrządu proszę? Szukam i wszędzie są tylko filmy do mk3. Dziękuję z gory
|
|
|
|
|
|
#144 |
|
![]() Imię: Zbyszek
Model: Ford Mondeo Sport Estate
Silnik: 2,0 TDCI 141KM 353Nm
Rocznik: 10/2008
|
Panowie dolacze sie do tematu. te same objawy wrecz idealnie u mnie to wyglada jka u kolegi marcin8087. ostatnio wymienialem zaworek od geometri bo zaczol pierdziec i znow auto ozylo ale przy wylaczniu silnik ylacza sie twardo tez mam wymienina dwumase i sprzeglo jedynie co chodzi mi po glowie to ze moze zaworek od klapy juz nie domaga i sie lekko przycina. czy ktos dotarl do sedna tego problemu. w volvicach z silnikiem 126km ten sam problem tylko tam idzi dostac caly zestaw naprawczy klapy i to rozwiazuje problem. czyzby w naszym przypadku pozostawal jedynie wymiana klapy gaszacej na nowa? ew uzywana sprawna tylko wiadomo jak to moze byc z uzywka.
moze ktos rozwiazl dosadnie ten problem. |
|
|
|
|
|
#145 |
|
![]() Imię: Zbyszek
Model: S MAX
Silnik: 2,0TDCI140KM
Rocznik: 2006/2007
|
Witam.Mam ten sam problem z szarpaniem na rozgrzanym silniku bo dopuki nie złapie równych 90stopni jest ok.malo tego dochodzi jeszcze buczenie które wkurza delikatnie mówiąc .dodam usunięty DPF i EGR wraz nowy program więc wypalanie odpada nowa przepustnica . Jak ktoś by mógł pomóc serdecznie proszę
|
|
|
|
|
|
#146 | |
|
ford::professional
![]() Zarejestrowany: 24-01-2007
Model: kreatif...
Silnik: zwei zwei liter, BBK + koło dojazdowe 1.2
Rocznik: 2008, 2011, 2018
|
Cytat:
Na zdjęciu go nie ma ale tam jest przykręcony.
Loża Szyderców#16 TW is back! Jot24 nadaje http://loza.nazwa.pl/images/smiles/dog.gif |
|
|
|
|
|
|
#147 |
|
![]() Zarejestrowany: 02-06-2012
Model: Mondeo mk4
Silnik: 2.0 TDCI
Rocznik: 2007
|
Dziękuję. Przez pomyłkę w sklepie dali mi czujnik od silnika 1.6 i w żaden sposob nie mogłem go zlokalizować Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. trochę inaczej wygląda , trzeba bedzie wymienić czujnik na właściwy.
|
|
|
|
|
|
#148 |
|
ford::beginner
![]() Imię: Adam
Model: Galaxy
Silnik: 2000
Rocznik: 2013
|
Po lekturze całego wątku teraz ja Wam opiszę mój przypadek.
Szarpanie przy około 2000 obrotów i sporadyczne na pierwszych biegach lekkie zadławienie. Wymienione sprzęgło- kompletne, Egr- nowy, turbina zregenerowana, komplet filtrów i olej - nowe fordowskie. A szarpanie jak było tak jest - dzisiaj podmieniłem przepływomierz i jak się przejadę to powiem czy to pomogło. |
|
|
|
|
|
#149 |
|
![]() Imię: Mariusz
Model: TRANSIT. 110T260
Silnik: 2,2 tdci 81Kw 110PS
Rocznik: 2007.
|
i jak ...pomogło ?
Bump: i jak...pomogło ?
|
|
|
#150 |
|
ford::expert
![]() Zarejestrowany: 08-09-2007
Model: rozne
Silnik: kilka
Rocznik: za stare
|
Pewnie nie. Szarpanie przy stałej jeździe około 2000 obrotów jest najczęściej powodowane przez regulator wysokiego ciśnienia na pompie paliwa. Link jest na 13 stronie
Sent from my E6853 using Tapatalk |
|
|
|
![]() |
|
| Tagi |
| mk4 , przepustnica , szarpanie silnika |
|
|